S&P 500 ^GSPC 5,096.01 +0.94%
Alphabet GOOG $175.04 +10.82%
Nvidia NVDA $849.70 +2.83%
Microsoft MSFT $409.92 +2.73%
Amazon AMZN $176.63 +1.70%
Tesla TSLA $168.55 -0.96%
Meta META $444.40 +0.68%
Apple AAPL $170.30 +0.24%

Need 2 Warren Buffetti aktsiaid on passiivset tulu teenivad masinad

Warren Buffetti osaluse suurus on tänu dividende maksvatele aktsiatele järk-järgult kasvanud vaevumärgatavast tohutuks. Berkshire Hathaway portfelli kaks suurimat osalust võivad tänu intressimäärade tõusule ja naftahinna tõusule pakkuda kõrgeid dividenditulusid lähitulevikus.

Need kaks ettevõtet maksavad keskmisest kõrgemat dividendi.

Me kõik teame, et raha teenimiseks on vaja raha, ja Warren Buffett mõistab seda vanasõna ilmselt paremini kui keegi teine. Kanaliseerides olemasolevat raha varadesse, mis teenivad usaldusväärselt passiivset tulu, on ta muutnud ebaõnnestunud tekstiilivabriku nimega Berkshire Hathaway hiiglaslikuks valdusettevõtteks, mille väärtus on nüüdseks ligi 600 miljardit dollarit.

1. Chevron $CVX-0.7%

Buffett alustas Chevroni agressiivset ostmist juba enne seda, kui Venemaa, endine maailma suurim naftaeksportija, kehtestas Ukraina vallutamisega enda vastu karmid sanktsioonid. Esimene asi, mida naftatootjate kohta teada, on ehk see, et kui nende toodetud kauba hind tõuseb, siis tõuseb ka nende rahavoog. Nüüd, kui nafta hind on kõrge, on Chevronil piisavalt raha, et suurendada märkimisväärselt oma dividendi, mis juba praegu pakub 3,8% tootlust.

Märtsis toimunud investoripäeva esitlusel esitas Chevron mitu stsenaariumi keskmise naftahinna kohta kuni 2026. aastani. 2026. aastaks on hind umbes 50 dollarit barreli kohta ja ettevõte usub, et tegevuskuludest saadavast rahast piisab kapitalikulude katmiseks ja dividendide maksmiseks. Kui nafta hind on sama perioodi jooksul keskmiselt 75 dollarit, usub ettevõte, et suudab täita samad kohustused ja osta tagasi üle 25% oma käibelolevatest aktsiatest.

Viimase 12 kuu jooksul on Chevroni vaba rahavoog olnud 24,78 miljardit dollarit ja see arv suureneb tõenäoliselt märkimisväärselt, kui Chevron esitab järgmise aruande. Dividendimaksed moodustasid ainult 42,21% sama perioodi vabast rahavoost. Chevron saab aktsionäridele hõlpsasti suure hulga raha tagasi anda, sest peadpööritavalt kõrged naftahinnad ei ole lõppemas.

2. Bank of America $BAC+0.8%

Buffett on Bank of America ja pangakapitali aktsiate suur fänn. Dividendiinvestorid tulevad sektorisse ka seetõttu, et pangad kipuvad looma usaldusväärseid rahavoogusid, mida nad ei karda jagada investoritega dividendide kujul. Praegu on eriti hea aeg osta intressimäärade muutuste suhtes tundlikke pangakapitali aktsiaid, sest Föderaalreserv on otsustanud peatada inflatsiooni isegi siis, kui ta peab tõstma intressimäärasid kahekohalise protsendini.

Bank of America aktsia pakub praegu 2,5% dividenditootlust, kuid see ei ole põhjus, miks panga aktsia on praegu eriti soodne. Ettevõte on ka väga tundlik intressimäära muutuste suhtes.

Bank of America teatas hiljuti esimese kvartali netointressituludest, mis suurenesid aastaga 13,6% ja ulatusid 46,4 miljardi dollarini. Investorid võivad oodata järgmistes kvartalites järjekordset märkimisväärset kasvu. Aprillis teatas juhtkond investoritele, et netointressitulu suureneks 5,4 miljardi dollari võrra, kui lühi- ja pikaajalised intressimäärad tõuseksid samaaegselt 1% võrra. Föderaalreserv tõstis hiljuti baasintressimäärasid 0,75% võrra vahemikku 1,50%-1,75% ja edasised intressimäärade tõusud on tõenäoliselt juba nurga taga.

Enamik intressimäärade kehtestamise komitee liikmeid ootab, et baasintressimäär jääb aasta lõpuks 3,4% või kõrgemale. Kui neil on õigus, võib Bank of America lõpuks suurendada oma dividendide väljamaksmist veelgi märkimisväärselt.

DISCLAIMER: See ei ole investeerimissoovitus, vaid lihtsalt kahe keskmisest kõrgemat dividendi maksva ettevõtte analüüs.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet