S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Goldman Sachs ennustab, et need 3 tehnoloogiaaktsiat tõusevad 1 aasta jooksul üle 40%.

Praeguse seisuga ei tule veel hiigelmüük. See tähendab, et pangad ja nende analüütikud teevad prognoose ja analüüse igasuguste aktsiate kohta. Üks maailma suurimaid investeerimispanku, Goldman Sachs, ei ole erandiks. See ennustab, et 3 aktsiat selles postituses tõusevad ühe aasta jooksul rohkem kui 40%.

Pank valis välja 3 aktsiat, mida võiks liigitada tehnoloogiasektorisse.

1. Global-e Online $GLBE+2.4%

Esimene Goldmani valik, mida me vaatleme, on Global-e Online, rahvusvaheline e-kaubanduse tehnoloogiaettevõte. Global-e haldab veebiplatvormi, mis hõlbustab veebipõhist kauplemist otse tarbijatega kogu maailma turgudel. Platvorm võimaldab kaupmeestel tasakaalustada müüjate ja ostjate vahelisi maksu- ja tollierinevusi ning võimaldab jaemüüjatel ühtlustada oma rahvusvaheliste klientide veebiostude tegemise kogemust enam kui 200 turul, võttes arvesse erinevusi keelte, valuutade, laevanduse ja reguleerivate asutuste vahel. Ettevõte töötab ettevõtlusklientidega USA, Euroopa ja Aasia turgudel.

Allikas.

Global-e kasutas eelmise aasta tõusuturgu hästi ära. Ettevõte tõi 2021. aasta mais toimunud IPO-l 431 miljonit dollarit. Aktsia lõpetas esimese kauplemispäeva 25,5 dollaril ja on sellest ajast alates olnud volatiilne, saavutades septembris kõrgeima taseme 81 dollaril ja langedes sel aastal 68%.

Finantstulemuste osas oli Global-e 22. majandusaasta esimene kvartal raske. 35 senti aktsia kohta oli rohkem kui neli korda suurem kui eelmise aasta 8 sendi suurune kahjum. Tulud olid paremad, 76,3 miljonit dollarit, mis on 65% suurem kui aasta varem. Ettevõtte kaupade koguväärtus (GMV), mis näitab, kui palju Global-e iga tehingu eest kaupmeestelt ja ostjatelt kogub, kasvas esimeses kvartalis muljetavaldavalt 71% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, 455 miljoni dollarini.

Seega, kuigi kasum on vähenenud, on tehingud kasvanud. Goldmani analüütik Will Nance märgib seda oma hinnangus aktsia kohta, kirjutades: "Ettevõte usub, et tema madal kahekohaline EBITDA marginaal, positiivne vaba rahavoog ja tõhus kliendihankemudel toetavad tõenäoliselt jätkuvat kasvu ja investeeringuid äritegevusse, isegi kui näeme 2022. aastal laiemate kulutuste suundumuste aeglustumist."

"Lisaks märkis ettevõte, et jätkuv geograafiline laienemine ja mitmekesistamine, eksklusiivne strateegiline partnerlus Shopify'ga ning jätkuv kaupmeeste nõudlus, mida ettevõte on näinud, peaksid ka järgnevatel aastatel tagama tugeva kasvu," lisas Nance.

Seega usub Nance, et Global-e potentsiaal õigustab hinnangut Osta ja selle 28-dollariline hinnasihttase viitab ühe aasta jooksul 43% tõusule.

2. Innoviz Technologies $INVZ+15.7%

Innoviz toodab LiDAR-süsteeme, mis on täiustatud andurisüsteem, mida kasutatakse GPSis, õhukartograafias, topograafias ja mõõdistamises, kuid millel on rakendusi ka autonoomsetes sõidukites. LiDAR-süsteemid kasutavad täiustatud lasertehnoloogiat (akronüüm tähendab "light detection and ranging"), et toimida isesõitvate sõidukite silmadena, ja koos tipptasemel tehisintellekti arvutussüsteemidega on need osa aluseks olevast tehnoloogiast, mis muudab autonoomsed sõidukid reaalsuseks.

Allikas.

Käesoleva aasta mais tegi Innoviz olulise teate - ta sõlmis lepingu ühe maailma suurima autokontserniga LiDAR-süsteemide tootmiseks. See tehing suurendas Innovizi tellimuste mahtu ligikaudu 4 miljardi dollari võrra, mis on tulevikus üle 6,5 miljardi dollari. Autopartneri nime ei ole avalikustatud, kuid Innoviz teeb praegu koostööd BMW-ga, et toota LiDAR-i 3-5 taseme autonoomsete sõidukite jaoks, mis teeb sellest esimese LiDAR-i ettevõtte, mis teeb selles valdkonnas koostööd suure autotootjaga.

Innoviz on oma toodete turustamisel alles algusjärgus. InnovizOne süsteemi müük on kasvanud ja ettevõte loodab näha InnovizTwo süsteemi esimest müüki veel sel aastal. Tulud on küll väikesed, kuid kasvavad; selle aasta esimese kvartali 1,8 miljoni dollari suurune kasum oli rohkem kui kaks korda suurem kui eelmise aasta 0,7 miljonit dollarit.

Analüütik Mark Delaney, kes Goldmani jaoks seda aktsiat katab, näeb selles ettevõttes märkimisväärset tõusupotentsiaali:

"Pärast seda, kui Innoviz võitis ühe juhtiva globaalse OEM-i seeriatootmisprogrammi nr 1 tarnijana, on ettevõte näinud tugevat hoogu tellimuste... Me usume jätkuvalt, et tema viimane võit rõhutab tema tugevat turupositsiooni, kuna tal on nüüd kolm seeriatootmise võitu, mis aitavad kaasa 6,6 miljardi dollari suurusele potentsiaalsele tellimusportfellile (oluliselt suurem kui teistel selle valdkonna lidar-tarnijatel, kuigi me märgime, et tellimusportfelli arvutamisel tuleb arvestada teatud määral hinnanguid)," kirjutas Delaney.

Kooskõlas selle väljavaatega hindab Delaney Innovizi aktsiat ostuks ja selle 7-dollariline hinnasiht tähendab, et ühe aasta tõusupotentsiaal on umbes 69%.

3. Adobe, Inc. $ADBE+0.9%

Lõpetuseks vaatleme ühte kõige tuntumat tarkvarafirmat, Adobe'i. See ettevõte on saavutanud iga ettevõtte kaks peamist eesmärki: kindel tootesari, millel on tugev kohalolek ja hea kaubamärk, mis seda toetab. Adobe on tuntud PDF-i ja selliste toodete nagu Photoshop, Illustrator ja InDesign loojana, mis on nüüd saadaval SaaS-teenusena oma Creative Cloudi kaudu.

Allikas.

Lisaks sellele on Adobe'il suured tulud ja kasumid. 2022. majandusaasta teises kvartalis, mis lõppes 3. juunil, teatas ettevõte 4,39 miljardi dollari suurusest rekordtulust, mis on 14% suurem kui aasta varem. 3,35 dollari suurune mitte-GAAP kasum aktsia kohta oli veidi kõrgem kui prognoositud 3,31 dollar it ning ettevõtte rahavoog äritegevusest oli 2,04 miljardit dollarit. Need olid soliidsed tulemused ettevõttele, millel on hea kvartaliaruannete ajalugu.

Ajakohastatud väljavaates alandas juhtkond siiski oma prognoosi 2022. aasta tulude ja aktsiakohase kasumi kohta. Adobe avaldas varem kogu aasta kohta 13,7 EPS ja 17,9 miljardi dollari suuruse tulu prognoosi, kuid seda langetati 13,5 EPS-le ja 17,65 miljardi dollari suurusele tulule. See vähendamine hirmutas investorid vähemalt ajutiselt.

Goldman Sachsi analüütik Kash Rangan mitte ainult ei kirjutanud optimistlikku väljavaadet, vaid toetas seda ka reitingu "Osta" ja hinnasihiga 540 dollarit, mis näitab tema usaldust 48% kasvu suhtes järgmisel aastal.

Disclaimer: See ei ole investeerimissoovitus, inspireeritud Yahoo Finance. Ma ei ole professionaalne investor.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet