S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Vydělávejte na kutilech: Stanley Black & Decker má ideální postavení pro 125% nárůst

Stanley Black & Decker $SWK-1.7% nabízí velice zajímavé podmínky pro zhodnocení. Tento dividendový král nabízí jednu z nejbezpečnějších dividend, která se táhne už 146 po sobě jdoucích let. Společnost se aktuálně nachází v záporném teritoriu, kdy od začátku roku ztratila přes 40%. Z mého pohledu se nám rýsuje velice příznivá cena, navíc je společnost v takovém rozpoložení, že může tuto ztrátu bez problémů smazat a dokonce přinést masivních 125% pro akcionáře.

Letošní rok byl extrémním příkladem toho, že akcie ne vždy rostou.

Jedná se o 2. nejhorší začátek roku v historii amerických trhů: S&P 500 klesl o 21 %, Nasdaq o 29 %. A podle společnosti Lipper Financial je 11 % amerických akcií v poklesu o více než 80 %.

Co to znamená?

10 bilionů dolarů ztráty tržní kapitalizace v USA oproti 8,5 bilionu dolarů za celou Velkou recesi, druhý nejhorší krach trhu v historii.

V takových dobách tržního teroru však přicházejí největší příležitosti pro investory.

Ne nadarmo se říká: "Na medvědích trzích se tvoří bohatství." 

Právě teď se mnoho investorů obává recese v roce 2022 a nebo 2023. Společnost JPMorgan dokonce uvádí, že na základě výnosů akcií trh oceňuje pravděpodobnost recese v příštím roce na 85 %.

  • Banky s recesí víceméně počítají, ale nepředpokládají, že by mohla mít tak drsný dopad, jako měla například Velká recese.

Dnes bych chtěl zdůraznit, proč je společnost Stanley Black & Decker $SWK-1.7% příliš levná na to, aby byla ignorována, a proč se potenciálně chystá prudce růst.

Proč?

 

Protože navzdory skutečnosti, že žádný ekonom z blue-chipů neočekává v příštím roce ani v roce 2024 až tak vážnou a silnou recesi, $SWK-1.7% se již nyní obchoduje za ocenění, které vídáme pouze v těžkých recesích na medvědím trhu.

Zde je největší tajemství na Wall Street. Akcie nikdy nedosáhnou dna, protože přestanou přicházet špatné zprávy. Na dno se dostanou, až když jsou špatné zprávy plně započítány, a z historického hlediska je tento čas pro $SWK-1.7% právě teď.

Oproti svým maximům klesla o 50 %, přičemž 40% ztrátu nabrala společnost v roce 2022. Doslova je $SWK-1.7% nejpodhodnocenější dividendový aristokrat na Wall Street.

Proč vidím v $SWK-1.7% vysoký potenciál?

Dovolte mi tedy, abych vám ukázal, proč je $SWK-1.7% jedním z nejlepších, na které se dnes mohou investoři s dlouhodobým růstem příjmů začít spoléhat.

Pokud se totiž analytici nemýlí, $SWK-1.7% by mohla během jednoho roku přinést 55% a do roku 2024 by mohl celkový nárůst být až na hodnotách 125%.

Nebo jinak řečeno, existují důvody, proč je $SWK-1.7% jedním z nejméně rizikových způsobů, jak dosáhnout výnosů a stabilní dividendy.

Stanley Black & Decker je kompletní balíček

$SWK-1.7% má 89% skóre dividendové bezpečnosti s 54letou sérií růstu dividend. Jedná se  o velice bezpečný dividendový výnos, který činní něco málo přes 3%.

Víte jaké je riziko, že se dividenda $SWK-1.7% během recese sníží? Pouze 0,5% riziko, což je z mého pohledu velice nízká hodnota. V případě, že by recese byla silnější, než se předpokládá, tak si společnost nese riziko pro snížení dividendy 1,6%.

Analytici tvrdí, že je společnost značně podhodnocená a vidí reálnou hodnotu na 180$ za akcii. Pro příštích 12 měsíců vidí potenciál pro 55% růst.

  • Přičemž vedení společnosti $SWK-1.7% vyhlíží takových 10-12% ročně.

Generální ředitel $SWK-1.7%:

"V průběhu čtvrtletí jsme také zahájili zpětný odkup akcií v hodnotě 2,3 miliardy dolarů prostřednictvím zrychleného odkupu akcií a také odkupu na volném trhu. Tyto akce představují významný pokrok na cestě k dosažení našeho cíle vrátit akcionářům kapitál ve výši 4 miliard USD prostřednictvím zpětného odkupu, který očekáváme, že dokončíme v roce 23.

Vezmeme-li v úvahu přibližně 0,5 miliardy dolarů dividend, které očekáváme, že vyplatíme v roce 2022, vrátíme akcionářům do konce roku 2,8 miliardy dolarů, což je pro společnost Stanley Black & Decker rekordní hodnota."

Společnost $SWK-1.7% po nedávném prodeji své bezpečnostní divize za 3,2 miliardy dolarů zpětně nakupuje akcie s nejlepším oceněním od pandemie. 

Vedení je také přesvědčeno, že se mu podaří vyřešit problémy s dodavatelským řetězcem do konce 2. čtvrtletí, což by mělo zvýšit ziskovost.

Vedení a analytici očekávají, že $SWK-1.7% dlouhodobě výrazně překoná téměř všechny investiční strategie zaměřené na růst dividend, stejně jako dividendové aristokraty a index S&P 500.

Proč věřím společnosti Stanley Black & Decker a proč můžete věřit i vy?

Společnost existuje opravdu dlouho, za celou dobu své existence se prokázala jako stabilní, inovativní a především přizpůsobivá novým trendům, mimo jiné zvládla využít i sekulárních megatrendů, jako je například boom v oblasti bydlení (podle Morgan Stanley má trvat až 20 let).

  • Společnost $SWK-1.7% byla založena v roce 1843 👇

Přičemž nevynechala výplatu dividend již 146 let (od roku 1876):

Co vše společnost přežila: 

23 recesí, úrokové sazby v rozmezí od 0 % do 20 %, výnosy státních dluhopisů v rozmezí od 0,3 % do 16 %, inflaci v rozmezí od -2,5 % do 20 %.

Je toho málo? Tak dobře:

Společnost $SWK-1.7% zvyšovala dividendu 54 let po sobě (od roku 1968), včetně:

8 recesí, pandemie a Velké recese.

Vedení vrací 50 % volného cash flow akcionářům prostřednictvím zpětných odkupů a dividend a druhou polovinu používá na fúze a akvizice.

Elektrifikované outdoorové nářadí představuje potenciální příležitost k růstu na celosvětovém trhu v hodnotě 25 miliard USD.

$SWK-1.7% se v rámci svého růstového plánu zaměřuje na některé z největších megatrendů v historii.

  • elektrifikace automobilů
  • infrastruktura
  • sekulární boom v oblasti bydlení

Analytici odhadují základní riziko společnosti $SWK-1.7% na pouhých 2,72 %. Jinak řečeno 1:37, že při dnešním nákupu $SWK-1.7% přijdete o všechny své peníze.

Vždy to má háček: Zvýšené zadlužení

Nikdy není dobré, když zadlužení společnosti roste, ale v tomto případě...$SWK-1.7% se během pandemie značně zadlužila, aby maximalizovala svou hotovostní pozici, tak jak to udělalo mnoho společností.

Úroveň jejího zadlužení však vždy zůstala bezpečná a očekává se, že se její zadlužení časem sníží. Ratingové agentury nejsou výrazně znepokojeny zadlužením společnosti $SWK-1.7%, ani velkými plány na zpětný odkup akcií, ani potenciální recesí.

  • Společnost dokonce nemá žádný dluh se splatností do roku 2025.

Očekává se, že silná ziskovost společnosti $SWK-1.7% zůstane v průběhu času stabilní s vysokými jednocifernými maržemi volného peněžního toku a návratností kapitálu 2× vyšší než u srovnatelných společností v odvětví a indexu S&P 500.

Očekává se, že společnost $SWK-1.7% bude v průběhu času stabilně růst a 91 % čistého zisku přemění na volný peněžní tok.

Co říkáte na společnost $SWK-1.7%? Přijde vám na dnešních hodnotách atraktivní?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já osobně mám jen jedno zařízení DeWALT, jinak vše Makita a Bosh. Když se člověk dnes i podívá na srovnání výrobků Makity a DeWALTU na youtube tak Makita ve stejné cenové relaci (cca o pár 100kč více) má daleko lepší výkon a jednotlivá příslušenství k sobě více sedí. Stanley má více věcí různé výroby a tak kufl Stanley ani nepřipnete na kufr vrtačky DeWALT. Black & Decker je absolutní šmejd, max se dá použít jako hračka pro děti. A jak v tomto segmentu působí jiní hráči? Třeba teď pro home stále více oblíbené výrobky v Lidlu? Pak tu máme profi, o kterém se teď nebavíme a tak jej nebudu zmiňovat, ale řady profi má i zmíněná makita a bosh. Toto srovnání výrobců by mě asi dost zajimalo, něž se rozhodnu pro investici do $SWK-1.7% . Jen upozorňuji, že nejsem žádný profi dělník, ale kolem báráku toho hodně udělám sám.

Díky za obsáhlou recenzi. Konkrétní srovnání nemám vytvořené a popravdě nevím jestli nějaké takové je. Nicméně výsledky mluví za vše - kupují jejich nářadí? Kupují.

Při příchodu silnější recese se spol. sníží tržby, jak lidé začnou šetřit. Ostatně už teď firmě výrazně klesl růst výdělků za poslední čtvrtletí, což částečně vysvětluje i letošní propad jejich akcií. Ale jak píše autor i komentáře níže, pro opravdu dlouhodobé držení jde o vhodnou akcii, dlouhodobě je její mírně růstový potenciál takřka jistý. A mírně nadstandardní dividenda také.

Přesně tak. A přeci jen - každý stroj, zařízení, auto, dům a stavba potřebují nářadí pro kompletaci či opravu, takže je to opravdu časem otestovaná společnost s kvalitním produktem. I kdyby nám tady za dalších 15 let pobíhala umělá inteligence a roboti, tak i ti budou potřebovat nějakou základní údržbu apod.

Doposud jsem společnost neznal.

Píšu o ní na Buliosu po druhé (myslím). Zároveň si myslím, že by měla být víc známá - ta série dividend a aktuální propad? Velice lákavé.

Co si budem, zní to hezky😂

zaujimavé odvetvvie :)

Kvalita se pozná. Už jen z té podstaty - Kolik jiných společností znáte, které existují tamhle po 150 letech? Já osobně asi 0 😅 Tahle společnost je definice long term investování :D

Mnoho investorů tvrdí, že diverzifikace je k ničemu a stačí vám jen jedna akcie nebo naprosto minimální hrstka společností, které stačí držet pro úspěch. Myslím si, že to naprosto sedí k $SWK-1.7%.

O několika bych věděl

Mnoho společností jen existuje v jiné formě nebo pod jiným názvem. 😎

Opravdu legendární společnost, jejich nářadí znám od mala, ale nenapadlo by mě, že mají až takovou šnůru dividend a výplat.

Tyto značky nejde neznat, pokud měl někdy člověk co dočinění s nějakou rekonstrukcí nebo základních oprav doma nebo v dílně😄

Dividendu jsou působivé

Dalsi firmy, ktere maji podobnou divi historii jsou treba PG, KO, GIS, CL, XOM, CHD, DD...vsechny vyplaci pres 100let.

Taky popravdě ne :D