S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

[REAL BUY] Proč na listopad vybírám akcie Novavax, Lockheed Martin, Intel, Snapchat a Alibaba

Kolega investor @tomaskos včera přišel se super nápadem uspořádat na Buliosu menší tipovací soutěž (příspěvek tady) a mně to přijde naprosto super, trochu si s ostatními porovnat tipy. Zároveň si říkám, že ta komentářová sekce je možná až příliš stručná a nenabízí detailní pohled na to, proč každý zvolil akcie jaké zvolil, tak se přidám k @emil333 a také napíšu krátký text k tomu, proč jsem vybral ty akcie, které jsem vybral.

 

Novavax $NVAX-1.0% 

Myslím, že tyhle akcie zvolí víc tipérů. Novavax má super vakcíny, super studie v běhu, prostě obří potenciál do budoucna a v rámci samotného covidu určitě neřekl poslední slovo. Bohužel stačilo pár negativních mediálních zpráv a akcie se hluboce propadly. Sázím stejně jako ostatní na to, že negativní publicity bylo dost a Novavax se vrátí na hodnoty nad 200 dolary.

 

Lockheed Martin $LMT-0.2% 

Pro zbrojaře mám slabost a právě $LMT-0.2% patří mezi mé velké oblíbence. Čtvrtletní výsledky možná nedopadly nejlépe a objevují se hlasy, že může být ještě hůř, ale upřímně si myslím, že mnoho konzervativnějších investorů po tomhle zlevněném kousku s chutí skočí a minimálně v listopadu tím posunou cenu zase o kousek vzhůru.

 

Intel $INTC+0.6% 

Opět si myslím, že tohle bude velmi oblíbený tip. Akcie Intelu taktéž dostaly zabrat v návaznosti na Q3 výsledky a dnes se obchodují za poměrně atraktivní cenu. V názorech na Intel se investoři dělí na dva tábory, medvědi tvrdí, že firma zaspala dobu a za konkurenty zaostává o několik let vývoje, býci si jsou jisti, že Intel ještě neřekl poslední slovo. Jelikož se nacházíme v býčím trhu, je víceméně jedno, jaká je realita, býci podle mě slevu využijí k nákupům a cenu tak vyženou vzhůru.

 

Snapchat $SNAP-2.7% 

Upřímně, nikdy jsem nepochopil, proč někdo investuje do Snapchatu. Přijde mi to jako totální shit firma, která zažila "one magic moment" a za pár let už o ní neuslyšíme. Ale! Nacházíme se v býčím trhu a Snap právě zažil totální cenový výplach, což si myslím, že agresivním a riziko milujícím investorům neunikne. Navíc Facebook výrazně vytáhl do popředí téma metaverse, kde je Snapchat poměrně aktivní a mohl by se tak svézt na pozitivním sentimentu s tím spojeným.

 

Alibaba $BABA+2.9% 

Čínský ecommerce gigant už si letos užil své, ne nadarmo jsou proto jeho akcie na hodnotách, které by před několika měsíci netipl ani ten největší pesimista. Každopádně právě nízká cena akcie, býčí sentiment na trhu a vánoční sezóna podle mě sehrají roli v tom, že akcie $BABA+2.9% budou v listopadu patřit mezi vítěze. 

 

Abych své tipy také podpořil činy, rozhodl jsem se do těchto akcií také reálně zainvestovat. Nic velkého, jen po $100 do každé, ale když sranda, tak naplno :)) Níže přikládám screen, jak se na seriózní investiční komunitu sluší. Jojo, já vím, zadávat order teď před otevřením trhu je šílenost, navíc Novavax v premarketu až podezřele moc roste. A ano, je to eToro, ale než se mi začnete smát - své normální portfolio mám na IB, navíc je to čistě long term, jelikož na podobné krátkodobé tradingy nemám čas. Ale eToro je na takovou rychlou srandu ideální, i když ty jejich spready jsou fakt peklo. Ale tohle je jen zpestření soutěže, nic víc.

 

 

Takže tolik k mým tipům, už se těším, až z toho uděláme pravidelnou událost :))

 

A budu samozřejmě rád, když se se svými tipy a komentáři zapojí i další tipéři. Co? 

 

@cori @deiwik @martinvalenta @kaizy @milansulc @davidf @hruska @50procentnibanan @martiniroyal @marekgajda @tomaskos 

 

Jo a samozřejmě tohle není investiční doporučení, ale nezodpovědný gambling.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @thebull má karmu 1824 a je členem této skupiny od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Nejsem sice mezi označenými, ale už jsem si taky dovolil něco málo sepsat ke svému výběru: 😉 https://bulios.com/status/2300-herni-akcie-jsou-dneska-extremne-vyhodny-nakup-techto-5-by-vysledky-mohly-katapultovat-vzhuru

Partner

Jo super, já to psal v rychlosti 😅

Doufám, že budou i týdenní reporty 😂

Partner

No to je samozřejmost 😂

Kromě $SNAP-2.7% se mi ten výběr líbí 👍

Jasně, taky se k tomu chystám, abyste mě nepomluvili. 😄📊

Tady jde někdo s kůží na trh, pěkný :D