S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

[ChallengeAccepted] Proč vybírám akcie do soutěže: ABBV, MSFT, GOLD, APPL, INTC

Jak je již známo, je zde uspořádána soutěž od @tomaskos, která to tu rozjela naplno. Viz. zde https://bulios.com/status/2278-soutez-na-listopad

 

@thebull vyzýval všechny co se zapojili, ať vysvětlí, proč vybrali akcie, které vybrali. Tudíž se pokusím, jen laicky a krátce vysvětlit, proč jsem si vybral zrovna těch 5.

 

AbbVie $ABBV-0.1% 

Farmaceutický gigant, který zatím drží (alespoň v USA) patentovou ochranu na jejich nejpoužívanější lék Humira. Ten také generuje největší podíl na tržbách. Minulý týden společnost reportovala výsledky nad odhadem analytiků a zvyšovala dividendu. Proto si myslím, že společnost má nakročeno k růstu nejen z krátkodobého hlediska.

 

Microsoft $MSFT-1.0% 

Tuto společnost asi není třeba představovat. Také reportoval nedávno své výsledky a už poněkolikáté překonal odhady analytiků. Dokonce je k dnešku nejhodnotnější společností světa. Předběhl Apple. Microsoft se veze na poptávce po Cloudových službách a neutuchající poptávce po Xboxu. Což je před Vánocemi dobrá zpráva.

 

Barrick Gold Corporation $GOLD+0.4% 

Největší společnost na světě těžící zlato. Takže se zvyšujícím se napětím/covidem a inflací, by se mohli vrátit býci ke zlatu, jako bezpečnému přístavu a s tím by mohla stoupat cena akcie, jak se bude zvyšovat cena zlata.

 

Intel $INTC-0.9% 

Intel je teď výhodná nákupní příležitost. Je to přeci jenom stabilní firma zaměřená na vývoj čipů do elektronických zařízení. Jelikož stále má nejvýkonnější procesory pro hry, které využívají spíše jedno jádro (viz. jejich Turbo Boost funkce). A procesory Alder Lake 12. generace už jsou tu, za zajímavé ceny. To by zase mohlo nakopnout Intel tam kam paří a zahájit býčí trend.

 

Apple $AAPL+0.4% 

To samé jako Microsoft. Nedávno Apple představil nové produkty, po kterých je jako vždy obrovský zájem (viz jejich hadřík 😁 ). S tím, že Apple snad nemá problémy s dodávkami jednotlivých komponentů do nových Macbooků a iPhonů. Apple spíše nestíhá vyrábět a dodávat samotné zařízení, kdy čekací doba je přibližně 1 měsíc na doručení. To svědčí o oblíbenosti produktů a z nich plynoucích zisků.

 

 

Toť vše k mému výběru. Snad to trochu dává smysl 🤣 Je to jenom For Fun, ale šel bych do společností i kdyby to bylo na ostro!

 

Toto není investiční doporučení! 


$GOLD+0.4% budeme koukám fandit oba. 👍😃

Si myslím, že nás bude víc 😁

Super výběr! 👌‍

Díky, také jste se zapojila do soutěže? 😁

Partner

Nice, držím palce v soutěži :))

Díky, také hodně štěstí! 🙃