S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Cardano spouští svůj největší upgrade, který může minci dostat opět na 1$

Den D se blíží, Cardano $ADAUSD-0.6% hlásí, že 3. července začne testovat hard fork Vasil - dle zakladatele Cardana se jedná o historicky největší a nejlepší upgrade pro $ADAUSD-0.6%. Od tohoto projektu se očekávají velké věci, především by to mohl být katalyzátor pro růst, který Cardano dlouho vyhlíží. Ostatně o tom vám víc povím v článku níž 👇.

Cardano $ADAUSD-0.6% 

Podle vývojářů ze společnosti Input Output by se testování forku Vasil mohlo uskutečnit již příští týden (3. července). Tato zpráva konečně přináší jednu z nejočekávanějších zpráv o kryptoměně ADA v tomto roce.

Poslední rok hrálo Cardano hru na dohánění ostatních sítí 1. vrstvy. Své možnosti inteligentních kontraktů spustilo teprve na podzim 2021, čímž se dostalo daleko za sítě jako Ethereum, Solana, Tron a mnoho dalších. Přesto se jí s týmem veteránů v oboru za volantem daří docela dobře. Síť již hostí stovky dapps, miliony neproměnných tokenů (NFT) a některé konkurenceschopné časy vypořádání transakcí a škálovatelnost.

To však neznamená, že Cardano s inovacemi skončilo. Naopak, síť prošla několika upgrady ve snaze pokračovat v co nejvyšším výkonu. Ale ze všech upgradů, které síť od svého velkého zavedení chytrých kontraktů podnikla, není pro investory asi žádný zajímavější než hard fork Vasil.

Upgrady hard forků jsou velké události a Vasil není výjimkou. Upgrade konkrétně zavede do sítě kódovací jazyk pro chytré kontrakty s názvem Plutus. Tento jazyk, vytvořený na míru pro Cardano, umožní vývojářům vytvářet "odlehčené" dapps a může podporovat skripty s více podpisy pro větší bezpečnost. Kromě přidání jazyka Plutus aktualizace také sníží latenci časů bloků a zvýší škálovatelnost sítě nahoru.

ADA očekává 3. července spuštění testovací sítě Vasil

Minulý týden byli držitelé kryptoměny ADA zklamaní, když zjistili, že hard fork Vasil bude odložen o celý měsíc. Dnešek však přináší dobré zprávy, protože Input Output poskytuje některé nové podrobnosti do časového plánu upgradu.

Na začátku dnešního dne se na oficiálním twitterovém účtu Input Output objevilo vlákno, které poskytuje důležité podrobnosti kolem nové časové osy. Především ujišťují uživatele, že upgrade zůstává na správné cestě s novou časovou osou. Pokud jde o konkrétní data, společnost uvádí, že 3. červenec je velkým dnem, kdy budou mít uživatelé první příležitost pohrát si s inovovanou sítí Vasil.

V závěru aktualizace Input Output opakuje rozsah upgradu. Vasil je prý skutečně nejrobustnější a nejvýznamnější aktualizací v historii sítě. Uživatele proto ujišťují, že chtějí mít naprosto v pořádku každý detail.

Celkově vzato je tato zpráva pro držitele kryptoměn ADA býčí aktualizací. Bude zajímavé sledovat, jak hard fork ovlivní ceny ADA, jak se bude blížit.

Vidlice Alonzo

Věc, kterou je třeba poznamenat o tvrdé vidlici Cardano Vasil, je, že to není poprvé v posledních měsících, kdy se Cardano dostalo přes ''tvrdou vidlici''. Například v září 2021 blockchain prošel svou tvrdou vidlicí Alonzo, která nainstalovala funkci inteligentních smluv. To znamenalo, že byla schopna využívat inteligentní smlouvy, což jsou počítačové programy, které se automaticky spustí, když jsou splněny určité podmínky.

Ředitel marketingu a komunikace IOHK (Tim Harrison) při uvedení Alonza na trh uvedl, že Alonzo byl "epochálním okamžikem při zrodu nového ekosystému" a dodal: "Je to jen začátek. Ale to je ještě okamžik pro oslavu. Jako komunita jsme spolu byli na neuvěřitelné cestě. Správně bychom si měli dovolit uznat obrovské úsilí, které mnozí vynaložili, aby se sem dostali. Bude to také čas na zamyšlení nad výzvami, které jsme společně překonali."

Co je hard fork Cardano Vasil?

Co je vlastně ten Vasil? No, zatímco Alonzo znamenal, že lidé mohou používat inteligentní smlouvy na blockchainu Cardano, Vasil - alespoň teoreticky - umožní uživatelům využívat inteligentní smlouvy způsobem, který je rychlejší, efektivnější a potenciálně levnější.

Cílem je ve skutečnosti vyladit programování Plutus, platformy inteligentních smluv, kterou Cardano používá, aby bylo pro lidi snazší dělat věci zahrnující inteligentní smlouvy mimo blockchain, a tím teoreticky zrychlit věci a tím snížit transakční poplatky.

Budoucnost ADA?

Když už mluvíme o takových záležitostech, má smysl podívat se na předpověď ceny ADA pro rok 2022. Nyní vám musím připomenout, že cenové předpovědi, zejména pro něco tak volatilního, jako je kryptoměna, jsou velmi často špatné a nepřesné. Musíme také poznamenat, že cenové prognózy jsou často vytvářeny pomocí algoritmu, což znamená, že se mohou kdykoli změnit.

Za prvé, Gov Capital je poněkud ponurý, přinejmenším v krátkodobém horizontu. Stránka naznačuje, že do 1. července – poté, co má vylézt hard fork ven - bude mince o něco nižší než 0,52 USD. Stránka předpovídá, že to nebude až do srpna, kdy se věci pro Cardano skutečně obrátí, přičemž se 22. srpna znovu vynoří přes dolarovou bariéru. Poté však bude optimismus krátkodobý, protože v září klesne pod 1 dolar a vstoupí do další medvědí fáze a uzavře rok na 0,85 dolaru.

Mezitím DigitalCoinPrice předpovídá, že mince by měla v červnu 2022 dosáhnout v průměru 0,78 USD, než dosáhne 0,82 USD v důsledku vydání Vasila v červenci. V srpnu by měla klesnout na 0,79 USD a následující měsíc dosáhnout 0,81 USD. Bude to v podstatě takové jojo - tam a zpět mezi těmito body až do konce roku, kdy klesne zpět na 0,78 USD.

  • Vidíte v tomto upgradu potenciál?
  • Jaká bude cena $ADAUSD-0.6% na konci roku 2022?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 1170 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

V aktuálním ekonomickém prostředí to bude mít těžké., 😒

Také si myslím

K žádné velké rally by vůbec dojít nemuselo

Kdyby byla jiná situace na trhu, tak tomu věřím. Za stávajících podmínek a výkonnosti tomu moc nevěřím. Max těch 0,7-0,85$ do konce roku.

I to je celkem optimistické

I to by šlo

Tak to som teda zvedavy :D

ak im nebude priat trh tak 100% nespravia

To se dá říct vcelku o čemkoli :D

Jono

Konečně! ADA na 1$ do konce roku👌 Doufám, že Vasila spustí bez problému a jen to přihrne další investory. Ještě k tomu ta dnešní cena? Není co řešit.

Snad se dočkáme😉

Vy to berete jako tutovku

To může být zásadní chyba, pozor na případné zklamání

Osobně neberu nic jako tutovku, proto investuju jen to, co mohu ztratit. Chyba to také nemusí být, trh je nevyzpytatelný. Nakonec může být vítěz ten, co byl trochu víc býčí než ti ostatní, proč ne?