S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Tyto 4 společnosti mohou hodně získat, když Netflix spustí reklamy

Netflix se snaží spustit vrstvu podporovanou reklamou, aby zastavil úbytek předplatitelů. Místo toho, aby si vše vytvářela sama, hledá partnery, aby se mohla soustředit na mediální byznys. Dopad by mohl být ještě větší pro její reklamní partnery než pro samotný Netflix.

4 společnosti, které mohou těžit z reklam na Netflixu.

Netflix potřebuje jednoho nebo dva velké partnery pro svou nadcházející úroveň podporovanou reklamou.

Vedení společnosti Netflix překvapilo investory, když se podělilo o své plány začít v blízké budoucnosti nabízet streamovací službu podporovanou reklamou. Společnost se dlouho vyhýbala myšlence reklamy na své platformě, ale rychle začala jednat, protože se jí zřejmě daří zastavit úbytek předplatitelů.

Důležité je, že se společnost snaží navázat partnerství s dalšími společnostmi, aby zefektivnila provoz. "Můžeme být přímým vydavatelem a nechat všechny ty luxusní reklamy na jiných lidech," řekl Reed Hastings, jeden z generálních ředitelů společnosti Netflix, během hovoru k výsledkům za první čtvrtletí. Vzhledem k obrovské popularitě Netflixu by tito "jiní lidé" mohli mít před sebou velkou příležitost.

Zde jsou čtyři společnosti, které by mohly těžit z reklamních plánů Netflixu.

1. Aplhabet $GOOG+0.3% 

Google je v oblasti digitální reklamy naprostá bestie. Zkušenosti s prémiovou videoreklamou jsou však omezené. Přestože YouTube loni vygeneroval společnosti příjmy z reklamy ve výši 29 miliard dolarů, Netflix možná bude chtít více prémiové reklamy, než je standardní reklama, která se zobrazuje u videí nahraných uživateli na YouTube. Něco víc než televizní reklamy.

Google se na tento trh tlačí. Provozuje YouTube TV, kde musí každou hodinu vysílání vyplnit několika minutami reklamy. Od konce roku 2018 také spolupracuje se společností Disney na zobrazování reklam ve videích, počítačích a mobilních zařízeních. Skutečná hodnota, kterou Google přináší, spočívá v tom, že má globální uživatelskou základnu, stejně jako Netflix. YouTube je ve skutečnosti jedinou streamovací službou, která je využívána častěji než Netflix. Pokud chce nějaká společnost poskytující streamovací služby jednoduše fungovat na jednom místě, je to Google.

2. Comcast $CMCSA+0.8% 

Mediální dceřiná společnost Comcast - NBCUniversal, je obrovskou prodejní silou v oblasti reklamy a lídrem v oblasti reklamních technologií pro televizi. Její reklamní technologie Freewheel by se mohla stát základem pro streamované reklamy ve službě Netflix, protože již funguje na její vlastní platformě Peacock a několika dalších streamovacích službách.

Kromě toho má společnost NBCUniversal v USA a Evropě již vytvořený tým pro prodej reklamy, který může zajistit prémiovou reklamu pro veškerý inventář, který přichází do Netflixu. Společnost Netflix tak může v těchto regionech dosahovat nejvyšších příjmů za zobrazení reklamy díky partnerství se společností NBCUniversal.

Navzdory konkurenčnímu postavení společnosti NBCUniversal vůči Netflixu je její reklamní platforma široce využívána v celém mediálním průmyslu. Například společnost Disney používala Freewheel, než přešla ke Googlu. Navzdory střetu zájmů je tedy schopna podporovat jiné mediální společnosti. Aby Netflix mohl spolupracovat se společností NBCUniversal, bude možná muset najít jiného partnera nebo najmout vlastní zaměstnance, kteří budou prodávat a integrovat reklamy mimo Evropu a USA. Není jasné, zda je to něco, o co usilují, ale outsourcing může být ošemetný. Deník Wall Street Journal uvádí, že společnost NBCUniversal hledá exkluzivní smlouvu.

3. Roku $ROKU-1.4% 

Začátkem tohoto měsíce se začalo proslýchat, že Netflix má zájem o koupi společnosti Roku. Možná to není nejlepší investice, kterou může Netflix udělat, a partnerství s propojenou televizní platformou by mohlo být mnohem rozumnější volbou.

Společnost Roku by mohla mít z úrovně podporované reklamou prospěch a využít ji jako příležitost k novému vyjednání distribuční smlouvy se společností Netflix. Společnost Roku by se mohla snažit podílet na reklamě na Netflixu a sdílet tak potenciál růstu produktu namísto paušální provize od zákazníků, kteří se ke službě přihlásí prostřednictvím její platformy. Mohla by také donutit Netflix, aby si na své domovské obrazovce koupil reklamu, což se jí při jednáních podařilo přimět konkurenty Netflixu. Například společnost Disney často přebírá domovskou obrazovku pro nové verze Disney+ na platformě Roku.

4. Trade Desk $TTD+0.5% 

Trade Desk nabízí platformu na straně poptávky, která spojuje nákupčí mediální reklamy s prémiovým inventářem reklam připojených k televizi. Netflix by mohl nabídnout přebytečné zásoby, které on nebo jeho partneři neprodali přímo prostřednictvím služby The Trade Desk, což by mu umožnilo udržet vysokou kvalitu reklamy a zároveň si zachovat štíhlý tým pro prodej reklamy.

Trade Desk generuje příjmy tím, že od zadavatelů reklamy vybírá procento z hrubých výdajů na své platformě. Pokud bude mít díky partnerství se společností Netflix k dispozici více prémiové reklamy, měla by být schopna zvýšit své příjmy. Podle odhadů činí roční výdaje na reklamu na Netflixu jen v USA a Kanadě přibližně 2,5 miliardy dolarů. Pravda, v závislosti na dalších partnerech Netflixu v oblasti reklamních technologií by to pravděpodobně neprošlo přes The Trade Desk, ale významná část by mohla nakonec pocházet od jeho kupujících.

Vzhledem k tomu, že se Netflix blíží ke spuštění své vrstvy podporované reklamou, budou investoři chtít věnovat velkou pozornost tomu, s jakou společností bude spolupracovat, protože ta by mohla časem výrazně zvýšit příjmy. I když může chvíli trvat, než se reklama stane významnou součástí podnikání Netflixu, u některé z výše uvedených společností by se tento dopad mohl projevit mnohem rychleji, ale zatím se jedná pouze o odhady, nikoli o investiční rady.

Kto z toho najviac vyťaži?

Vote to see the results! 26 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nflx reklamy spustí, to je téměř jisté

Zajímavá mi prisla v tomto směru akvizice roku

Ale potvrzené to zatím nebylo, budeme si tedy muset počkat

Jde jen o to kdy

Plánuji ke konci tohoto roku

Jen do toho

Za mna asi $GOOG+0.3% alebo $TTD+0.5%

Tak Google má veľkú silu v tomto smere

Alebo sa zapojí viacero firiem a vytvoria komplex

Rozhodně, goog může být vítěz

Goog je jistota

Ešte aby tie spoločnosti na tomto celom nezískali viac ako Netflix

Vylucene to nieje 😅

Neboli by sme asi prekvapení 😀😅

Hloupost

To nejspíš nehrozí. 🙄