S&P 500 ^GSPC
5,011.12
-0.22%
Tesla TSLA
$149.83
-3.62%
Microsoft MSFT
$404.33
-1.82%
Meta META
$501.80
+1.54%
Amazon AMZN
$179.17
-1.16%
Nvidia NVDA
$846.71
+0.76%
Apple AAPL
$167.04
-0.57%
Alphabet GOOG
$157.46
+0.37%

Proslýchá se, že výsledky Mety za Q2 budou neuvěřitelné. Poletí akcie prudce vzhůru?

Sotva skončila výsledková sezona za první čtvrtletí, už pomalu vstupujeme do té druhé. Jednou ze společností, ze které by měla investorům spadnout čelist je podle všeho Meta. Ovšem teď záleží v jakém smyslu. Na internetu se objevují zprávy, které přirovnávají nadcházející výsledky k tornádu. A jak víme, tak tornáda zpravidla nebývají úplně pozitivní událostí...

Facebook/Meta se potýká s dalšími problémy

Společnost Meta $META+1.5% by se mohla připravit na "čtvrtletí podobné tornádu", říká výkonný ředitel Wedbush Dan Ives. Tedy výsledky dost možná budou neuvěřitelné... na opačnou stranu, než by investoři chtěli slyšet.

Gigant v oblasti sociálních médií, stejně jako další technologické společnosti, omezuje plány na nábor zaměstnanců, protože se připravuje na ekonomický pokles. Tento týden zakladatel a generální ředitel Meta Mark Zuckerberg uvedl, že společnost sníží svůj plán náboru zaměstnanců pro letošní rok nejméně o 30 %.

"Kdybych si měl vsadit, řekl bych, že by to mohl být jeden z nejhorších poklesů, které jsme v nedávné historii zažili," řekl Zuckerberg zaměstnancům během týdenního sezení s otázkami a odpověďmi, které zaznamenala a vyslechla agentura Reuters.

Meta si za rok odepsala víc než 50%. PE 12 už také začíná být extrémně zajímavé

Růst příjmů společnosti Meta se zpomalil poté, co společnost Apple$AAPL-0.6%  zavedla změny v ochraně osobních údajů ve svém iOS, které inzerentům ztěžují cílení na uživatele.

"Kvůli problému s ochranou osobních údajů v systému IOS společnosti Apple - to byla rána do zad, která se nadále prohlubuje," řekl Ives.

"Čeká nás tam nějaká bolest," řekl analytik a upozornil na obrat giganta sociálních médií směrem k rozvoji metaverza neboli nové generace internetu.

Můžou přijít výsledky jaké chtějí. Já Zuckerbergovi stále věřím :)

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Kedy majú byť vyhlásené kvartálne výsledky?

spíše se domnívám, že výsledky společnosti budou obecně slabší. Bude ale hodně záležet i na výhledu do konce roku. Toť můj osobní pohled :))

Pecka, nakoupím nejlepší společnost současnosti za ještě lepší cenu 😇

Jsem myslel, že nejvíc je Tesla 😁🤔🤔

Ta pochopitelně taky. Meta je ale aktuálně můj největší bet na revoluci světa, stejně jako když přišel internet

Tesla je super, ale drahá

resp. za $META+1.5% zaplatím 7,6x méně než za $TSLA-3.6%, to je celkem rozdíl

Když jsem četl nadpis, tak už mi trochu cukalo voko. Ale nakonec ano, souhlasím 😅

Já to přesně čekal... 😅 neuvěřitelné neznamená automaticky dobré 😅