S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Mark Zuckerberg: Připravte se na jeden z nejhorších ekonomických poklesů v nedávné historii

Agresivní měnová politika Fedu v boji proti rekordnímu růstu cen a ruská válka na Ukrajině, která dále prohloubila problémy dodavatelského řetězce způsobené pandemií covid-19. Zejména tyto 2 problémy aktuálně trápí americké společnosti mezi které patří i Meta. Pojme se proto podívat na temnou predikci Marka Zuckerberga a kroky které jeho společnosti v návaznosti na to podniká. 

Temná předpověď Marka Zuckerberga

Nejhorší pokles v nedávné historii

Zdá se, že Mark Zuckerberg, generální ředitel společnosti Meta $META-10.6% má nyní ohledně blízké budoucnosti pesimistický názor. Během tradičního týdenního setkání se zaměstnanci společnosti 30. června řekl, že očekává „jeden z nejhorších ekonomických poklesů, jaké jsme v nedávné historii viděli.“

Meta snižuje náklady

V důsledku toho se Meta více zaměří na snižování nákladů. Firma plánuje v roce 2022 najmout pouze 6 000 až 7 000 nových inženýrů, oproti původnímu projektu 10 000 nových rekrutů, uvádí Reuters. Jde tedy o revizi o 30 % až 40 %.

Meta minulý měsíc obecně potvrdila pauzy v náboru, ale přesná čísla nebyla dříve hlášena. Kromě snížení náboru, řekl, společnost nechává některé pozice neobsazené v reakci na opotřebování a "zahřívání" na řízení výkonnosti, aby vyřadila zaměstnance neschopné plnit agresivnější cíle

"Reálně je ve firmě pravděpodobně spousta lidí, kteří by tu neměli být," řekl Zuckerberg.

Společnost zabývající se sociálními médii a technologiemi se připravuje na štíhlejší druhou polovinu roku. Meta se musí především vyrovnávat s makroekonomickými tlaky a zásahy v oblasti ochrany osobních údajů ve svém reklamním byznysu. 

DICLAIMER: Nejedná se o investiční doporučení a vždy si dělejte vlastní analýzu. Při tvorbě článku jsem vycházel z informací od agentury Reuters. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 927 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Treba sa pripraviť na nové geopolitické rozdelenie sveta. Európa s touto politikou a hlúpymi politikmi smeruje do veľkých problémov. A to všetko len kvôli farizejstvu a pokrytectvu západu, ktorému doteraz nevadili krvavé vojny po celom svete, keď ich viedol "náš spojenec". Do BRICSu sa chcú pridať ďalšie štáty ako Argentína, Arabi atď... Uvidíme, ak sa nespamätáme, bude to ešte oveľa horšie, a toto je len slabý odvar toho, čo ešte môže nastať.

Nerad to říkám, ale situace může být o mnoho horší než je teď. 😬

no čím dál víc důležitých osob se shoduje na tom stejným 😅

To nevěstí nic dobrého. 😬

ani mě to nepřekvapuje

čekám že podobné predikce uslyšíme čím dál tím častěji

To nevěstí nic dobrého :/

Další CEO významné společnosti, který to vidí černě...

varovaní je čím dál víc