S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

8 důvodů, proč jsem nedávno značně navýšil mou pozici ve společnosti PayPal

PayPal nedávno potvrdil, že Pinterest nekoupí poté, co se v novinách objevily titulky, že by tento fintech gigant mohl tuto sociální síť získat skrz akvizici. Osobně jsem tomu moc nevěřil a bylo mi jasné, že by nákup Pinterestu nedával žádný smysl. To, že se akvizice konat nebude však zklamalo spoustu investorů, kteří se rozhodli poslat $PYPL+0.6% akcie o více než 15 % níže.

 

 

Aktuální cena 229 dolarů  

Tržní kapitalizace 271 miliard dolarů 

52týdenní maximum 310,16 dolarů

52týdenní minimum 174,81 dolarů 

 

Společnost PayPal $PYPL+0.6% rozvíjí komplexní platformu, která dnes pohání globální digitální ekonomiku. PayPal navíc neustále zdokonaluje své produkty, aby vyhověl potřebám svých zákazníků, což se krásně ukazuje na nedávné aktualizaci jejich aplikace. 

 

Aplikace byla v září aktualizována množstvím nových funkcí s nadějí, že se z ní stane lepší aplikace, která si najde cestu k mnohem více zákazníkům. Služba Venmo nyní nabízí platby za zboží a služby a také kryptoměny je nyní možné nakupovat/prodávat. Poplatky jsou dokonce levnější než u Coinbase $COIN+4.2% při nákupu za 150 dolarů nebo méně 😁.

 

8 pozitivních věcí, které u služby PayPal dnes pozoruji a které mě vedly k navýšení mé pozice $PYPL+0.6% akcií: 

  1. Aktualizovaná aplikace v září
  2. Příjmy Venmo rostou každé čtvrtletí
  3. Přidána možnost Buy Now Pay Later
  4. Venmo nyní nabízí možnost nákupu zboží a služeb
  5. Akvizice firmy Honey se nyní využívá u funkce Venmo "DEALS".
  6. V září získal $PYPL+0.6% společnost Paidy, což je japonský jednorožec. Jednalo se o skvělou akvizici pro PayPal. Paidy je totiž japonskou jedničkou a díky tomu se razantně zvýší podíl $PYPL+0.6% na trhu.
  7. Brzy se objeví spořicí účet PayPal. "Vydělávejte na úrocích a sledujte, jak vaše peníze rostou". Dokonce nebude potřeba ani žádná minimální částka.
  8. Kryptoměnová část jejich podnikání se rozjela. PayPal/Venmo má 2x více aktivních uživatelů než Coinbase $COIN+4.2%. A to existuje teprve od dubna 😎.

 

Mám pocit, že kryptoměnová část jejich podnikání byla dlouho přehlížena.  Bitcoin $BTC/USD je na historickém maximu a jsem si jistý, že možnost koupit si ho na PayPal/Venmo mu k tomu jen pomohla.

 

Docela by mě zajímalo, jestli PayPal $PYPL+0.6% v příštích 12 měsících použije část svých hotovostních rezerv (11-12 miliard dolarů) na akvizice společností, nebo raději agresivně odkoupí akcie 🤔. No, ještě uvidíme...

 

PayPal přináší revoluci do způsobu, jakým podnikáme/financujeme online. Pokud vlastníte malou firmu a prodáváte určitý produkt/službu online, s největší pravděpodobností dostáváte v dnešní době zaplaceno skrz PayPal. 

 

Zatímco mladší generace raději používají Venmo, starší zase používají PayPal. Tím, že se zapojí do prostoru buy now pay later, využívá firma jeden z nejžhavějších trhů, na kterém mohou být, což je jedním z dalších hlavních katalyzátorů pro budoucí růst.

 

Zpráva o Pinterestu $PINS+0.0% způsobila prvotní pokles ceny akcií $PYPL+0.6% a následné popření koupě Pinterestu PayPalem, je srazilo ještě více. To je neuvěřitelná příležitost k nákupu poklesu. O společnosti PayPal se neobjevily žádné špatné zprávy a pokles nebyl vůbec zasloužený. 

 

Vím, že to není další Tesla $TSLA+1.6% nebo nějaká sexy společnost s malou tržní kapitalizací v oblasti elektromobilů. Ale je to FANTASTICKÁ společnost s obrovským potenciálem v příštích 12 měsících. Král online plateb, věřte mi! Buduje super aplikaci a navíc nás příští pondělí čekají výsledky 😁.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pokud to klesne ke 210$ nakupuji. Tak uvidíme 😅

Náplň následujícího víkendu je jasná 👌😂