S&P 500 ^GSPC 5,320.43 +0.32%
Nvidia NVDA $942.44 +1.91%
Tesla TSLA $174.07 -1.91%
Microsoft MSFT $424.82 +1.10%
Apple AAPL $191.30 +0.75%
Alphabet GOOG $178.36 +0.60%
Meta META $472.63 +0.15%
Amazon AMZN $184.83 +0.07%

Tato 3 defenzivní ETF vám poskytnou skvělou ochranu po zbytek volatilního roku 2022

Inflace, úrokové sazby, krize a recese jsou nejspíš pojmy, které nás budou doprovázet minimálně po zbytek roku 2022. Dnes se zaměříme na 3 různorodá, ale přesto defenzivní ETF, která vám poslouží  jako menší zajištění na tomto volatilním trhu. Některé z nich jsou však schopny přinášet mimo ochranu portfolia i tučné výnosy (a to nejen ty dividendové). Ostatně posuďte sami 👇.

 

Nejhorší polovina roku (od roku 1970) pro S&P 500 nám vytváří řadu otázek. Například: Kam vložit peníze? Jakou zvolit strategii? Jak nejlépe ochránit své portfolio před poklesy? Mám se držet raději akcií, komodit nebo třeba ETF?

Myslím si, že investoři budou nejspíš vyhledávat bezpečnější volby pro své investice. Naštěstí mohou najít ochranu, kterou hledají, prostřednictvím defenzivních fondů obchodovaných na burze (ETF).

Sir John Templeton slavně vtipkoval, že "čtyři nejdražší slova v anglickém jazyce jsou 'Tentokrát je to jiné'." Ale v roce 2022 se zdá být téměř naivní říkat, že prostředí, ve kterém se nacházíme, je něco, co investoři viděli dříve.

Americká inflace dosahuje 40letých maxim. Federální rezervní systém se zabývá nejagresivnějším zpřísňováním měnové politiky od poloviny roku 1990. Válka na Ukrajině zdevastovala národ a rozvinula stávající globální dodavatelské řetězce pro klíčové komodity. Ach ano, a stále je tu naléhavá klimatická krize, kterou jsme nedokázali vyřešit, s vlnami veder, které v roce 2022 opět lámou rekordy.

Problémů máme dost, proto si myslím, že volbou těchto 3 ETF nic nezkazíte. Možná vás dokonce překvapí, že některé z níže uvedených jmen přináší i velice slušná zhodnocení 👇.

1. Simplify Interest Rate Hedge ETF $PFIX+0.5% 

  • Spravovaná aktiva: 302,0 milionu USD
  • Dividendový výnos: 0,02 %
  • Výdaje: 0.50%

Pokud bych vyhledával dominantní ETF na medvědím trhu, tak je na míle jasné, že $PFIX+0.5% s 45% nárůstem (YTD) bude jasnou volbou.

Nedávno vyzdvižený jako jeden z 12 nejlepších ETF pro boj s medvědím trhem, Simplify Interest Rate Hedge $PFIX+0.5%  patří mezi nejvýkonnější fondy v první polovině roku 2022 s fenomenální návratností (v jednu chvílí více než 50%).

Takové výnosy je těžké dosáhnout v jakémkoli tržním prostředí, ale letos jsou obzvláště působivé.

Primární strategií $PFIX+0.5% je investovat do úrokových opcí, takže jeho výkonnost je poháněna přísnější měnovou politikou a prostředím rostoucích sazeb. Jinými slovy, když sazby rostou, stoupá i $PFIX+0.5%. A vzhledem k tomu, že Federální rezervní systém USA provádí největší zvýšení sazeb od roku 1994 - $PFIX+0.5% přináší masivní odměny. Navíc to vypadá tak, že jsme viděli pouze počáteční fáze zvyšování sazeb, což je pádný argument pro další růst $PFIX+0.5%.

Aby bylo jasno, fond Simplify's zde ve skutečnosti představuje velké riziko, pokud se úrokové sazby vrátí zpět a věci se vrátí k normálu na Wall Street. Vzhledem k velmi jasným záměrům Fedu a přetrvávající hrozbě strmé inflace se to však v krátkodobém horizontu nezdá příliš pravděpodobné.

A stejně jako mnoho dalších defenzivních ETF na tomto seznamu, jedním z největších lákadel $PFIX+0.5% je jeho schopnost držet se a poskytovat slušné výnosy, když se konvenční akcie ve vašem portfoliu snaží ''přežívat''.

2. Invesco Optimum Yield Diversified Commodity Strategy $PDBC+0.8% 

  • Spravovaná aktiva: 8,7 miliardy dolarů
  • Dividendový výnos: 39,6 %
  • Výdaje: 0.62%

Co vás napadne jako první při pohledu na $PDBC+0.8%? Dividenda skoro 40%? Wow. Při investici dnešních 18,10$ se vám vrátí formou dividendy 7,16$, navíc si od začátku roku připisuje 28,19% nárůst.

Poznámka o výnosu: $PDBC+0.8% vyplácí variabilní roční dividendu. Současný výnos tedy vůbec nevypovídá o tom, co by investor mohl očekávat rok co rok.

Pokud máte zájem o nekorelovaná aktiva, pak vaše hledání defenzivních ETF možná bude muset jít nad rámec drahých kovů.

Invesco Optimum Yield Diversified Commodity Strategy No K-1 ETF $PDBC+0.8%  je dobrou komoditní ETF volbou pro investory, kteří hledají skutečně diverzifikovanou stopu v surovinách v jednom jednoduchém držení.

S aktivy ve výši téměř 8,7 miliard dolarů v současné době se $PDBC+0.8% snaží sledovat ''koš'' 14 nejobchodovanějších komoditních futures kontraktů, včetně ropy, zlata a kukuřice. Některé z těchto holdingů souvisejí s energií, včetně benzínu, motorové nafty s nízkým obsahem síry a dvou forem surové ropy: Brent, evropský benchmark, a West Texas Intermediate, který je více sladěn se severoamerickými výrobními trendy.

Přesto získáváte i dobrý pás zemědělských a kovových produktů, které poskytují docela přímou a diverzifikovanou stopu v klíčových surovinách.

Kromě defenzivní povahy komodit, zejména v inflačním prostředí, jako je toto - je dalším lákadlem tohoto fondu to, že se investoři mohou vyhnout obávané daňové formě K-1, kterou jiné podobné fondy vydávají kvůli tomu, jak jsou strukturovány. 

3. iShares Select Dividend ETF $DVY+0.0% 

  • Spravovaná aktiva: 21,3 USD
  • Dividendový výnos: 3,4 %
  • Výdaje: 0.38%

Pokud jde o defenzivní investice, mnoho investorů tíhne k dividendovým akciím. Je to proto, že tyto společnosti nabízejí skromný roční výnos založený na pravidelném rozdělování akcionářům. Možná ještě důležitější je, že tyto akcie mají obvykle významné a spolehlivé zisky na podporu těchto plateb akcionářům.

iShares Select Dividend ETF $DVY+0.0% nabízí rozmanité portfolio 100 akcií, které přinášejí lepší než průměrné výnosy - a tyto dividendy musely vyplácet alespoň za posledních pět let. To znamená, že nedostáváte jen dostatečné výplaty, ale také podkladové podíly, které prokázaly odhodlání sdílet bohatství s akcionáři.

Existuje celkem 100 akcií, které tvoří tento fond, s nejvyššími podíly v současné době včetně tabákového giganta a mateřské společnosti Marlboro Altria Group (MO), rafinérie ropy Valery Energy (VLO) a dlouholetého technologického lídra International Business Machines (IBM).

$DVY+0.0% v současné době vynáší 3,4%, což je více než dvojnásobek indexu S&P 500 (1,6%). Co by však mohlo investory, kteří hledají nízkorizikové opce, skutečně oslovit, je to, jak dobře obstála uprostřed poklesu trhu. Tento defenzivní ETF klesl pouze o 4% (a ztratil méně než 3%, když započítáte dividendy), zatímco širší index S&P 500 klesl o více než 20%.

Pokud bych hledal opravdu vyváženou a defenzivní volbu, tak se má pozornost vydá přesně tímto směrem. $DVY+0.0% se mi jeví jako nejbezpečnější možnost z těchto 3 ETF. Navíc do června přinášel svým investorům i kladná procenta, což není samozřejmost na tomto volatilním trhu.

Závěrem bych se vás rád zeptal na pár otázek:

  • Co říkáte na tato ETF?
  • Investujete do ETF? Popřípadě do jakých?
  • Mohou být ETF nejlepší volbou na volatilním trhu?

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

ETF $dvy nevypadá vůbec špatně, pro defenzivní účely nejspíš v pohodě ETF👌

Také to tak vidím. I ve srovnání s S&P 500 si vede podstatně lépe.

Kdybych o $PFIX+0.5% věděl na začátku roku tak si teď pískám s tím jak FED zvyšuje sazby😄

To chápu, ale jak píšu v článku: navyšování sazeb bude nejspíš ještě pokračovat, takže šance se svést ještě bude. Nicméně je to krátkodobější sázka.