S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Jak může tahle akcie ze segmentu domácích mazlíčků ospravedlnit včerejší nárůst o 79 %? Nemůže...

Průmysl domácích mazlíčků zažil během pandemie značný růst, který by měl pokračovat i v následujících letech. Koneckonců noví majitelé domácích zvířat budou muset své chlupaté přátele i nadále krmit a výdaje na domácí mazlíčky tak razantně porostou. Dvě z nich včera ale zaznamenaly až podivně překvapivý růst, který lze jen těžce ospravedlnit. Podívejme se na to, co se vlastně stalo...

 


Společnost TDH Holdings $PETZ+7.3% vzrostla o 50 % poté, co oznámila, že uzavřela přímou nabídku akcií investorům. Akcie včera uzavřely na hodnotě 4,26 dolarů poté, co během obchodní seance vzrostly o 79 % 🤔.

 

 

Současně s akciemi $PETZ+7.3% rostly i akcie společnosti Zomedica $ZOM+2.2%, která se zabývá veterinární péčí o zdraví zvířat, další spekulativní hra v oblasti domácích mazlíčků. 

 

Včera akcie $ZOM+2.2% narostly o 11 %. Na konci včerejšího obchodování stály akcie společnosti Zomedica 58 centů za kus, což představuje meziroční nárůst o zhruba 700 %.

 

 

Co se stalo s akciemi domácích zvířat

TDH Holdings je poměrně neznámá čínská společnost, která vyrábí krmivo pro psy a kočky. Její akcie jsou sice kótovány na americkém trhu Nasdaq, ale společnost se zaměřuje především na domácí čínský trh a také na Japonsko. 

 

Mezi její výrobky patří vše od mokrého a suchého krmiva pro domácí zvířata až po žvýkací hračky a dentální pochutiny. Společnost TDH Holdings byla založena v roce 2002 a od roku 2017 je veřejně obchodovanou společností. Od svého debutu na trhu však akcie společnosti $PETZ+7.3% klesly o 81 % a nyní se obchodují v oblasti penny akcií.


Dnešní náhlý cenový pohyb akcií $PETZ+7.3% je neobvyklý a přichází poté, co společnost oznámila, že získala další finanční prostředky prostřednictvím prodeje nových akcií.

Konkrétně společnost TDH Holdings získala 9,9 milionu dolarů prodejem dalších 15 milionů kmenových akcií. 

 

Společnost v tiskové zprávě uvedla, že výnosy z prodeje akcií plánuje použít na strategické akvizice a investice do doplňkového podnikání. Obvykle když společnost prodává další akcie, dochází k ředění a akcie klesají, takže dnešní růst akcií TDH Holdings je ještě kurióznější.

 

Nejnovější zprávy společnosti TDH Holdings neospravedlňují 79 % nárůst. Ačkoli penny akcie mají tendenci být volatilnější a pohybovat se nejvyzpytatelněji než akcie větších a zavedenějších společností, většina penny akcií se nepohybuje tak rychle a investoři by měli být skeptičtí. Z tohoto důvodu existuje důvod se domnívat, že růst akcií $PETZ+7.3% bude pouze krátkodobý.

  

Navíc $PETZ+7.3% na konci srpna předložila otřesné finanční výsledky, které ukázaly, že se společnost potýká s problémy. Ve své poslední zprávě společnost uvedla, že dosáhla tržeb ve výši pouhých 820 000 dolarů a vykázala ztrátu 1,93 dolaru na akcii. 

 

Společnost ze ztráty viní přetrvávající dopady pandemie, které podle ní poškodily její výrobní kapacity. Možná investoři vnímají nejnovější navýšení hotovosti jako finanční záchranu TDH Holdings, ale i tak nedává smysl, aby akcie čínského výrobce krmiv pro domácí zvířata rostly tak, jak v současné době 😅.

 

V případě společnosti Zomedica mají její akcie trend růstu, a to zdánlivě bez jakýchkoli zpráv. Možná se pohybuje v tandemu s akciemi $PETZ+7.3%, ale mějte na paměti, že akcie $ZOM+2.2% byly na začátku tohoto roku považovány za meme akcie, v jednu chvíli vzrostly o 731 % na maximum 2,91 dolarů za akcii, než se propadly zpět na současnou cenu. 

 

I když by 80 % zisk byl pěkný, riziko spojené s nákupem akcií volatilních penny stocks, jako jsou tyto společnosti domácích mazlíčků, je prostě příliš velké. Buďte proto v případě jejich nákupu extrémně opatrní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Myslím, že dnes uvidíme krásný propad $PETZ+7.3% akcií

$PETZ+7.3% kapitalizace 270 mil. dolarů? Ani náhodou...

Další skvělý text! 🙏