S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

[POMOC] Jak byste diverzifikovali zhruba 700 000?

Ahoj Bulios skupino, přemýšlím, že bych ze svých současných zisků vybral zhruba 700 tisíc a chtěl bych je lépe diverzifikovat. Máte nějaké doporučení nebo rady? V současné době jsem investoval do následujících sektorů: nemovitosti (fyzické i akcie), AI, kybernetická bezpečnost, e-learning, zlato, výroba baterií a trochu dividendové akcie. Většina kapitálu je proto alokována jen do těchto několika odvětví a začínají mě děsit scénáře co by, kdyby...😅.

 

Jak byste dále diverzifikovali mé portfolio?


polovodiče, e-commerce, fintech, zdravotnictví, dál by to chtělo rozvést ty "trochu dividendové akcie", tam se dá najít řada dobrých konzervativních firem pro zabezpečení kapitálu, případně troška krypta by asi taky nemusela uškodit.

to zní fajn, podobně jsem nad tím také přemýšlel 😄

Záleží v čom konkrétne to máš, nie je čo riešiť, pokiaľ to nevieme. Možno máš akcie nakúpené za veľmi dobré ceny a tak ti ani krátkodobé poklesy nemusia moc prekážať. Hlavne kybernetika a výroba batérií majú určite potenciál v ďalších 10 rokoch.

všechny pozice byly nakoupeny už relativně hodně dávno, takže tam rezerva je 😁

Tak pokiaľ sú to dobré spoločnosti tak to určite neodpredávaj, prípadne, predaj len tie čo už nechceš držať a nie si s nimi úplne spokojný.

Kupte parkovací (garážové) místo v Praze s možností dobíjení pro ev. Rychlejší návratnost investice než koupě bytu a v podstatě žádné starosti.

@krystoftrpelka Ta možnost dobíjení pro EV trh docela zužuje v rámci klasických garáží. 👍

To chápu, ale v podstatě ve všech nových projektech se s tím už počítá. Samozřejmě i klasické kryté stání bez nabíjení EV je stále výhodnější investice, než byt, pokud má investor menší kapitál.

Jak se dá část ze 700k investovat do fyzických nemovitostí? Nekritizuji, jen mě to zajímá.

ne, to je jen, že ze zisků bych vybral 700 tisíc, to není celé portfolio 😅

Podle mě jste docela frajer, to jsou super sektory. Možná něco do energetiky... Ale tam to kypí spíš výší dividend $ENGI.PA , $EDF.PA, $ČEZ... Nebo zkusit něco nového, třeba carsharing? $YNDX

Díky 🙏, ale radši bych to právě lépe diverzifikoval. $YNDX neznám 😄, kouknu se na to 🤔

Mně to docela diverzifikované přijde 😅 Asi to víc ani nepotřebuje

Mně třeba pomohlo, když jsem začal do detailu studovat budoucí největší sektory a odvětví, které čeká v následujících X letech rapidní růst...😄 Pak jsem portfolio různoměrně rozdělil mezi ně 😁

To vypadá, že potřebujete více dividendových akcií ve více sektorech 🤔

To bych právě neřekl, jsem spíše orientovaný na růstové akcie, takže se snažím dividendám trochu vyhýbat 😄

V podstatě je jedno jaká je to částka, spíš by se hodilo vědět, v jakém poměru je těchto (700 K) ziskových oproti zbytku portfolia...