S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Tahle společnost si z přechodu na solární energii odnese obrovské zisky

Solární průmysl vyrábí a instaluje zařízení, která zachycují sluneční energii a přeměňují ji na elektrickou energii. Společnosti v tomto odvětví tak spolupracují, aby pomohly lidstvu přejít od fosilních paliv, jako je ropa a zemní plyn, k obnovitelným zdrojům energie. Tento přechod nebude ale vůbec jednoduchý a vyžádá si v následujících desetiletích značné finanční prostředky. Podívejme se proto společně na jednu akcii, která z toho bude podle mě profitovat nejvíce.  

 

 

Když společnost SunPower $SPWR+0.9% minulý týden zveřejnila své hospodářské výsledky, investoři věnovali velkou pozornost skutečnosti, že komerční solární sektor je stále v relativně nejisté situaci. Vedení společnosti uvedlo, že zvažuje alternativy ke komerčnímu podnikání, ale je zřejmé, že solární energie pro rezidenční sektor je jasnou budoucností firmy.

 

Finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2021 přesně ukazují, proč SunPower $SPWR+0.9% tento krok činí. Počet instalací v rezidenčních domech roste, ceny rostou, marže se zvyšují a ziskovost se zlepšuje. Dalo by se říct, že je dobrá doba být solární společností v oblasti rezidenční energetiky 😄.

 

Vynikající čtvrtletí rezidenční solární energetiky

Na růst rezidenčního solárního byznysu společnosti SunPower $SPWR+0.9% lze nahlížet dvěma způsoby, a to prostřednictvím tržeb a objemu. Historicky objem solárních společností rostl, ale příjmy rostly pomaleji, protože náklady na solární energii v přepočtu na watty měly tendenci klesat.

 

Ve třetím čtvrtletí roku 2021 jsme ale zaznamenali růst příjmů společnosti SunPower $SPWR+0.9%. Megawatty (MW) instalované v rezidenční oblasti činily 92 MW, což je nárůst oproti 68 MW před rokem, a tržby z rezidenční oblasti činily 260 milionů dolarů, což je nárůst oproti 171 milionům dolarů před rokem.

 

Co mě zaujalo, bylo to, že výnosy z jednoho wattu vyskočily z 2,24 na 2,55 dolaru. Částečně to mohlo být způsobeno vyššími cenami, ale pomohl tomu i růst v oblasti skladování energie. 

 

Společnost SunPower zvyšuje objem instalací, což by mělo pokračovat i po začlenění akvizice společnosti Blue Raven Solar do podniku. Příjmy a marže rovněž rostou, protože společnost SunPower $SPWR+0.9% kontroluje náklady efektivněji než v minulosti.

 

Zákon "Build Back Better" by mohl dále podpořit růst 

Vedení společnosti rovněž zdůraznilo, že zákon Build Back Better Act, který je nadále projednáván v Kongresu, by mohl prostřednictvím daňových pobídek a přímých investic přinést do solárního průmyslu další miliardy dolarů.

 

Investiční daňová úleva ve výši 26 % v letech 2021 a 2022 má klesnout na 22 % v roce 2023 a na 0 % pro solární energii pro domácnosti v roce 2024. Současný návrh zákona má za cíl zvýšit daňový úvěr na 30 % a dokonce umožnit, aby se jednalo o přímou dotaci, nikoliv pouze o úvěr na daně majitelů domů. Obojí by mohlo vést k růstu solární energie, protože se tím zvýší její nákladová efektivita a marže.

 

Růst společnosti SunPower je teprve na začátku

Pro společnost SunPower $SPWR+0.9% to byl transformační rok a vzhledem k tomu, že společnost zaměřuje veškerou svou pozornost na solární energii pro domácnosti, mohli bychom se v roce 2021 dočkat ještě lepších finančních výsledků. 

 

Vedení společnosti uvedlo, že v roce 2021 vidí upravený zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA) z podnikání ve výši 96 až 114 milionů dolarů (bez komerčního podnikání, které se vedení snaží prodat, a starších výrobních operací). V roce 2022 se podle nich očekává nárůst objemu o 35 % oproti letošnímu roku a marže by měly zůstat silné.

 

Vzhledem k tomu, že se nyní ke stále většímu počtu solárních instalací přidává skladování energie a nabíjení elektromobilů, je pravděpodobné, že se zlepší i tržby společnosti SunPower $SPWR+0.9%.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

dobrý text, souhlasím 😄 Do solárního průmyslu mám také zainvestovano

$SPWR+0.9% je moje oblíbená 😁

Zajímavá inspirace, jdu na vlastní due diligence! 😏