S&P 500 ^GSPC 5,304.72 +0.70%
Tesla TSLA $179.24 +3.17%
Meta META $478.22 +2.67%
Nvidia NVDA $1,064.69 +2.57%
Apple AAPL $189.98 +1.66%
Microsoft MSFT $430.16 +0.74%
Alphabet GOOG $176.33 +0.73%
Amazon AMZN $180.75 -0.17%

Wall Street představuje 3 akcie k nákupu, které budou růst po výsledkové sezóně

Wall Street nám představuje výběr akcií, které se vyplatí nakoupit ještě před výsledkovou sezónou. Všeobecně se počítá s tím, že výsledková sezóna nebude velice dobrou pro mnoho společností. Analytici Wall Street však představují akcie, které mohou vykázat velice slušné výsledky. Na tomto základě je také doporučují nakupovat - Vyjde jim tato predikce?👇

Analytici uvedli, že tento týden je spousta akcií v dobrém rozpoložení pro nákup, jelikož mají stále obrovský potenciál pro vzestup po zveřejnění výsledků za poslední čtvrtletí.

Prozatím nám výsledková sezóna přinesla převážně nepříznivý vývoj: JPM, Morgan Stanley a Wells Fargo. Abych nebyl jen skeptický, mince má i druhou stranu, na které byla třeba Citigroup a čipový gigant TSMC - tyto dvě společnosti se mohou pyšnit překonáním odhadů analytiků a vykázáním slušných výsledků v nepříznivé době. Kdo je bude následovat dál?  👇

Tractor Supply $TSCO+0.1% 

Aktuální cena akcie je 203$.

Komentář analytiků z Wall Street:

"TSCO zůstává jednou z našich nejoblíbenějších akcií vzhledem k našemu přesvědčení. Zůstáváme kupci TSCO, vzhledem k jeho defenzivním (každodenním potřebám) vlastnostem a růstovému potenciálu. Věříme, že inflace pomohla k solidním výsledkům včetně pozitivního předběžného oznámení za 2Q22 z minulého měsíce. Cenový cíl je 246$.

  • Fakt, že je společnost slibnou volbou potvrzují i výsledky z období pandemie, kdy se společnost dokázala ohradit vůči problémům a přinášela silný růst.

Společnost $TSCO+0.1% je americký maloobchodní řetězec obchodů, který prodává produkty pro domácí kutily, zemědělství, údržbu trávníků a zahrad, hospodářská zvířata, koně a péči o domácí mazlíčky, pro farmáře, majitele domácích zvířat a vlastníky pozemků. Společnost je připravena oznámit zisky 21. července.

Analytik Ciccarelli napsal v poznámce pro klienty, že Tractor Supply je dlouhodobým vítězem.

Analytik uvedl i další klady společnosti, například: investice do domů a pozemků, migraci na venkov a cenovou sílu jako klíče k úspěchu společnosti nyní i v budoucnu.

"Věříme, že tato inflace pomohla dosáhnout solidních výsledků 1Q22 včetně pozitivního předběžného oznámení za 2Q22 z minulého měsíce," napsal.

Cenový cíl byl sice snížen na 246 dolarů za akcii z 266 dolarů, ale i přesto analytici říkají, že jsou akcie $TSCO+0.1% dostatečně atraktivní na to, aby vytvářely investorům tučný zisk.

Boening $BA+1.3% 

Aktuální cena akcie je 147$.

Goldman Sachs jmenoval leteckou společnost jedním ze svých oblíbených jmen směřujících k zisku koncem tohoto měsíce.

Analytik Noah Poponak uvedl, že vidí řadu pozitivních katalyzátorů, které pravděpodobně pošlou Boeing výše. 

Hlavním katalyzátorem pro růst by mělo být: Oživení cestování a možné obnovení dodávek Boeningu 787 v srpnu.

Navíc máme dobré vyhlídky pro růst díky silným dodávkám letadel. 👇

Akcie Boeingu vyskočily o 8 % díky silným dodávkám proudových letadel | Barronův (barrons.com)

  • Akcie na základě těchto zpráv vzrostly o víc jak 10% za jeden měsíc. 

Stejně jako mnoho jiných společností, dodavatelský řetězec nepochybně způsobil řadu narušení výroby, ale i tak analytik očekává pozitivní tón od vedení, když Boeing zveřejní své výsledky 27. července.

"Očekávání však zůstávají nízká, zatímco cyklický růstový potenciál zůstává velmi vysoký," napsal analytik Goldman Sachs.

D.R. Horton $DHI+1.3%

Aktuální cena akcie je 73,46$.

Vyšší hypoteční sazby a rychlejší inflace nadále způsobují zmatek pro spotřebitele i pro bytový průmysl. Například ETF S&P Homebuilders letos klesl téměř o 32 %.

  • $DHI+1.3% na tom není o moc líp (-30% YTD). Přesto můžeme vidět známky postupného zlepšení, jelikož si za poslední měsíc připisuje $DHI+1.3% skoro 20% do plusu.

Analytici říkají, že stavitel domů D.R. Horton bude stále více vynikat směrem k zisku 21. července.

"Podle našeho názoru má DHI výhodu v poskytování cenově dostupných domů," řekl analytik Christopher Graja.

Hlavní předností D.R Horton je, že má širokou škálu značek a může získat podíl na trhu od menších stavitelů.

"Více než 60% domů DHI dodaných za 12 měsíců do 31. března 2022 se prodalo za méně než 350 000 dolarů, což je znamení, že společnost je v dobré pozici, aby sloužila kupujícím, kteří si uvědomují hodnotu a pravděpodobně budou v příštích několika letech řídit trh s bydlením," řekl analytik Graja.

Wall Street:

"Očekáváme významný růstový potenciál pro stavitele domů, protože existuje velký nedostatek cenově dostupných domů." 

  • D.R. Horton má také robustní rozvahu spolu s "širokou geografickou diverzifikací".
  • Osobně však vnímám největší možné riziko v nárůstu úrokových sazeb. Popřípadě ve finanční situaci lidí, kteří jsou zasaženi nárůstem cen a výdaji. Tyto faktory vnímám jako největší hrozbu pro stavitele domů.

Závěr

Upozorňuju, že se nejedná o můj výběr akcií, ale o výběr analytiků z Wall Street. S výběrem se úplně neshoduju a v mém případě by mohla uspět asi jedině $TSCO+0.1%. Společnost vznikla v roce 1938 a má za sebou řadu úspěšných let růstu a přečkávání mnoha tlaků ze strany trhu (včetně slibných výkonů během pandemie). V neposlední řadě je společnost od začátku roku na -14%, což není až tak hrozné ve srovnání s konkurencí a trhem. 

  • Navíc společnost vyplácí i dividendu ve výši 1,81%, kterou už mnoho let navyšuje.

U Boeningu mám smíšené pocity a popravdě vám nedokážu popsat, co očekávám od společnosti. Myslím si, že v krátkodobém horizontu se může jednat o jednu z těch horších voleb do portfolia. V delším časovém horizontu nás však může překvapit.

Na závěr $DHI+1.3%: $DHI+1.3% je lákavou volbou z pohledu na poměrně levné stavby, kde vzrůstá zájem. Nicméně zde máme aktuálně mnoho protivětrů, které mohou společnost mírně přibržďovat (úrokové sazby a finanční situace mnoha domácností). V delším časovém horizontu bych se však společnosti vůbec nebál. Při koupi za dobrou cenu může být společnost výhodnou investicí. Mimo větší krize totiž podává poměrně dobré růstové výkony.

  • Co říkáte na výběr Wall Street? Uspěje?🤔

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$DHI+1.3% bych volil, kdyby nebyla doba, taková jaká je. Inflace, úrokové sazby a dalších x nejistot. Těžko říct, kdo by se chtěl zadlužit v tomto prostředí pro stavbu domu nebo naopak kdo má tolik hotovosti, aby začal stavět dům.

To už je otázka na zamyšlenou pro ty, kteří budou o této investici přemýšlet. Investor musí analyzovat a počítat se vším, co je s tím spojeno.

Boening a dhi bych asi taky nevolil na tom se shodneme. TSCO sice nemám, ale z těchto 3 by mi dávala největší smysl.

TSCO se v posledních letech investorům dost osvědčuje, což se dá říct i v číslech 120% = 2 roky.

Not bad, ale právě proto bude ještě možná drahá pro nákup.

TSCO mám, takže jen ať to vyjde 🤑🤑

Tak snad vám výsledkovka ukáže pozitivní zprávy😎