S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

TOP 3 nejobchodovanější CFD akcie týdne

Informace jsou jednou z nejcennějších komodit. Nikdo vám s naprostou jistotou neřekne, kam která akcie zamíří. Někdy však jen stačí vědět, kde a v jaký okamžik investoři zaujímají nejvíce pozic a pokusit se využít daného volume a případné volatility. Přinášíme vám souhrn 3 nejobchodovanějších akcií v Purple Trading za minulý týden. Co stojí za jejich popularitou a jaký je výhled do budoucna? To vše se dočtete v dnešním článku. 

Uber

Akcie věčně ztrátové taxi služby jsou tento rok pod velkým tlakem. Od ledna totiž ztratily přes polovinu své hodnoty. Uber se nyní prodává o více než 50 % pod cenou, kterou měl při vstupu na akciové trhy v roce 2019. Srovnání s historickým maximem 63,18 USD ze začátku ledna 2021 je ještě smutnější. Velký pokles akcií Uber není příliš překvapující při pohledu na hospodářské výsledky společnosti za první kvartál roku. Uberu sice meziročně vzrostly tržby o 136 % na 6,9 mld. USD, čistá ztráta však dosáhla na 5,9 mld. USD kvůli nepovedeným investicím do společností Grab, Aurora a DiDi. 

Graf č. 1: Akcie společnosti Uber v platformě MT4 na časovém rámci M15 společně s 50 a 100 denním klouzavým průměrem

Uber se stal v posledních dnech středem pozornosti investorů kvůli uniklým informacím o lobbování u vysoce postavených politiků jako je například francouzský prezident Emmanuel Macron. Po odhalení skandálu tak byly akcie Uber velmi volatilní, čehož obratem využívali obchodníci. 

Výhled na další měsíce není pro společnost příliš pozitivní - vysoké ceny pohonných hmot zdražují služby Uberu a případná recese může výrazně ovlivnit tržby společnosti. Podnikání Uberu se dá označit spíše za cyklické a v dobách recese by tak společnost mohla trpět. Podcenit nesmíme ani vliv sílícího koronaviru, který opět začíná sužovat celý svět. 

Uberu však hraje do karet alespoň jeho relativně nízká valuace (nyní se obchoduje v blízkosti historického minima) a pozitivní výhled na cash flow pro rok 2022. Hospodářské výsledky za 2Q zveřejní společnost již tradičně na začátku srpna a ať už dopadnou jakkoliv, akcie Uber budou s velkou pravděpodobností mezi obchodníky vyhledávané i nadále. 

Zajímají vás další z nejobchodovanějších akcií? Celý článek si můžete přečíst zde.

---
CFD jsou komplexními nástroji a nesou vysoké riziko rychlé ztráty veškerého Vašeho kapitálu v důsledku páky. 67,3% retailových investorů přichází o svůj kapitál během obchodování se CFD s tímto providerem. Měli byste pečlivě zvážit, jestli rozumíte fungování CFD nástrojů a můžete-li si dovolit podstoupit tak vysoká rizika ztráty Vašeho kapitálu. Obchodování na devizovém trhu s marží obnáší velkou míru rizika a nemusí být vhodné pro všechny investory. 

Obchodování s vysokou pákou může fungovat jak ve Váš prospěch, tak i proti Vám. Předtím, než se rozhodnete obchodovat na devizovém trhu, pečlivě zvažte své investiční cíle, úroveň zkušeností a ochotu podstoupit rizika. Existuje možnost, že utrpíte ztrátu části nebo celé výchozí investice, a proto není vhodné investovat peníze, které si nemůžete dovolit ztratit. V případě jakýchkoliv pochybností vyhledejte radu nezávislého finančního poradce.


Autor @purpletrading má karmu 0 a je členem této komunity od 22/04/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

You re amazing!