S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Výsledovka dividendového aristokrata, společnosti Target se blíží...Co si pro nás připravila tentokrát?

Kvartální výsledovka mého oblíbeného Targetu je za dveřmi. Tento dividendový aristokrat již předvedl úžasné výsledky za první a druhé čtvrtletí tohoto roku a sám sobě nastavil laťku relativně vysoko. I tak jsem toho názoru, že se mu podaří překonat odhady analytiků a vykáže rekordní růstové výsledky, které pošlou akcie $TGT+2.0% nad nedávno stanovená ATH zhruba 263 dolarů...

 

 

Vedení se možná také pozitivně vyjádří i k nadcházející sváteční sezóně, a to navzdory problémům v dodavatelském řetězci a výrazné cenové inflaci. S ohledem na tento celkový obrázek se podívejme na klíčová čísla, která je třeba sledovat v tomto reportu, který bude oznámen ve středu 17. listopadu.

 

Podíl na trhu

Růst tržeb by měl být vzhledem k letošní dynamice maloobchodního řetězce $TGT+2.0% silný. Tržby v minulém čtvrtletí vzrostly o krásných 9 % a doplnily tak rekordní nárůst společnosti Target $TGT+2.0% o 24 % o rok dříve. 

 

Většina investorů, kteří akcie sledují, očekává podobný růst i ve třetím čtvrtletí, kdy tržby údajně vzrostou přibližně o 10 % na 24,5 miliardy dolarů. Tento nárůst doplní loňský 21% nárůst tržeb ve třetím čtvrtletí. Kromě tohoto hlavního čísla tržeb 17. listopadu sledujte, zda generální ředitel Brian Cornell a jeho tým zdůrazní vítězství Targetu v oblasti podílu na trhu 😁. 

 

Vedení společnosti totiž odhaduje, že Target $TGT+2.0% od začátku pandemie získal nový podíl v hodnotě více než 10 miliard dolarů, což znamená, že obsluhuje mnoho nových zákazníků v sektorech, jako je například vybavení domácnosti, oblečení a spotřební elektronika. Investoři doufají, že zpráva neukazuje žádné známky toho, že by se tito zákazníci přestávali zajímat o prodejny Target $TGT+2.0% nebo jeho digitální prodejní platformu.

 

Provozní marže

Společnost Target $TGT+2.0% v poslední době spojuje svůj úspěch navýšení tržního podílu s rostoucími ziskovými maržemi. Provozní marže nedávno vyskočila k 10 % tržeb ve srovnání s přibližně 7 % tržeb před pandemií.

 

Rozšiřující se prodejní plocha Targetu $TGT+2.0% pomáhá tuto hodnotu jen zvyšovat. Většími faktory, které zvyšují ziskovost, jsou však prémiové a exkluzivní zboží řetězce a jeho populární nabídka v rámci e-commerce prodeje.

 

Zákazníci se v minulém čtvrtletí nadšeně přihlásili ke službě doručení do druhého dne a další silné období by mělo podpořit rostoucí zisky. Investoři proto očekávají, že zisk na akcii vzroste z 2,79 dolaru na 2,81 dolaru.

 

Výhled

Vedení společnosti v srpnu uvedlo, že ziskové marže budou ve druhé polovině roku pod tlakem kvůli problémům v dodavatelském řetězci a rostoucím nákladům. Příští týden se dozvíme, zda je společnost Target stále na cestě k dosažení zhruba 8% provozní marže v roce 2021. Investoři se také dozvědí klíčové informace o vrcholící sváteční nákupní sezóně, která začíná již za několik dní.

 

Nejpravděpodobnějším nepříjemným překvapením by zde bylo, že řetězec sníží očekávané zisky, protože upřednostňuje tržní podíl v konkurenčním prodejním období. Rostoucí náklady na věci, jako je doručení domů, by se nemusely rychle přenést na zákazníky ve čtvrtém čtvrtletí.

 

Investoři by to však neměli považovat za důvod k obavám o podnik. Společnost Target $TGT+2.0% prakticky vedla a dominovala maloobchodnímu odvětví v Americe v období pandemie a z krize vychází s mnohem silnější provozní pozicí.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spicka_karel93 má karmu 128 a je členem této skupiny od 16/08/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Na 17. se musí těšit úplně každý 😁

Mám nad čím přemýšlet 🤔