S&P 500 ^GSPC 5,294.56 -0.05%
Nvidia NVDA $926.45 -1.82%
Tesla TSLA $176.46 +0.93%
Alphabet GOOG $176.87 +0.82%
Amazon AMZN $184.69 +0.58%
Meta META $470.80 -0.51%
Microsoft MSFT $419.42 -0.37%
Apple AAPL $189.77 -0.04%

Lukrativní revoluční odvětví s biliónovým potenciálem

Cílem každého investora by mělo být se neustále pokoušet najít tu jednu výjimečnou akcii, která mu konečně vynese takové zhodnocení, že už v životě nebude muset hnout ani prstem. Najít takové hyper-růstové akcie není ale vůbec jednoduché, začít by měl proto každý nejdříve alespoň hledáním revolučního odvětví ve kterém se potenciálně nacházejí. Myslím, že se mi takový sektor podařilo najít, tak se na něj společně podívejme...

 

 

V únoru 2000 získal mladý nadějný startup v sektoru e-commerce jménem Pets.com 82,5 milionu dolarů v rámci pompézní primární veřejné nabídky akcií (IPO). O devět měsíců později, uprostřed bubliny dot-com, společnost však náhle vyhlásila bankrot.

 

Během několika následujících let se k ní přidala celá řada dalších kdysi nadějných firem z oblasti e-commerce, kterým se nepodařilo naplnit očekávání, včetně společností Webvan, Boo.com a eToys.

 

Všechny tyto společnosti slibovaly, že změní svět. Žádná z nich to však nakonec neudělala. Jedna malá společnost e-commerce však svět změnila, a to Amazon.com $AMZN+0.6%, který je nyní globálním technologickým impériem s hodnotou skoro dvou bilionů dolarů.

 

Poučení z historie je extrémně důležité. Je těžké, téměř nemožné vybudovat úspěšnou firmu ve zcela novém odvětví, a to především proto, že neexistuje žádný plán, jak uspět. Každý investor střílí prakticky do tmy. 

 

Většina těchto výstřelů mine, což je i důvod, proč většina společností ve zcela nových odvětvích zkrachuje. Několik takových odvážných investicí "na slepo" však přece jen uspěje. A tyto úspěšné firmy, se posléze promění v giganty nového hyper-růstového odvětví.

 

Amazon $AMZN+0.6% je toho jen jedním příkladem. Poté, co se společnost Alphabet $GOOG+0.8% proměnila ve světové informační centrum, existovala spousta internetových vyhledávačů, kterým se to nepodařilo, včetně WebCrawler, AltaVista, Ask Jeeves, DogPile a dalších.

 

Před společností Apple $AAPL+0.0% a iPhonem jsme měli zase Blackberry $BB-3.4%.

Před Facebookem $FB+0.5% jsme měli MySpace. Snažím se tím naznačit, že rozvíjet vítězný podnik ve zcela novém odvětví je prostě neuvěřitelně těžké. 

 

Často se to nepodaří hned napoprvé. Obvykle je to až druhá, třetí nebo dokonce čtvrtá společnost, která přijde na trh a promění se v bilionové impérium.

Právě teď to podle mě vidíme v rozvíjejícím se odvětví iBuying.

 

Jak mnozí z vás už pravděpodobně vědí, iBuying je proces nákupu a prodeje domů online. Je to dlouho očekávaná inovace na trhu s nemovitostmi, která představuje významné zlepšení oproti současnému stavu, protože tento komplikovaný, mnohostranný, drahý a zdlouhavý proces nákupu a prodeje domů zjednodušuje, zlevňuje a urychluje.

 

Tohle je jednoduše řečeno budoucnost. Lidem to šetří peníze, čas a také zbytečný stres, který je se standartním procesem často spojený. Pevně věřím, že udělá iBuying s realitním trhem to, co udělal e-commerce s maloobchodním trhem, co udělaly vyhledávače s informačním trhem a co udělala sociální média s komunikačním trhem.

 

Způsobí na něm revoluci. IBuying se jednoho dne stane odvětvím s hodnotou několika bilionů dolarů. Jedná se však o zcela nové odvětví a jako zcela nové odvětví se momentálně potýká s mnoha neúspěchy.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

máte na mysli nějakou akcii přímo?

to je sice fajn, ale koho tam mám kupovat?

dobrý poznatek, nakonec stejně přežije jen jedna společnost

o iBuying jako investici jsem už četl, zajímavé odvětví 👍

$AAPL+0.0% LFG!!!