S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 důvody, proč se aktivistický investor Elliott Management zaměřuje na Paypal

Akcie Paypal ve středu vzrostly o více něž 12 % poté, co aktivistický investor Elliott Investment Management získal podíl ve společnosti. Ten plánuje přimět fintech giganta, aby zvýšil své úsilí o snižování nákladů. Je však pravděpodobné, že má Elliott s Paypalem mnohem větší plány a na 3 z nich se teď podíváme. 

Aktivistický investor Elliott management získal podíl ve společnosti PayPal  

V první řadě bychom si měli říct, kdo je to aktivistický investor. Obecně platí, že aktivistický investor drží ve společnostech minoritní podíl (většinou do 10 %) a snaží využít jej na vytvoření veřejného tlaku na management společnosti, aby podnikl jím navrhované kroky ke zvýšení ceny akcie. Cílem aktivistického investora je tedy zvýšit cenu akcií a zhodnotit prostředky, které spravuje.

https://youtu.be/C5auYTNohx4

Co by mohl Elliott s PayPalem dělat?

1. Možná fúze se společností Pinterest $PINS-0.2%. Elliott Investment Management investoval do společnosti Pinterest minulý měsíc. Co je na tom ale nejzajímavější je, že se v říjnu minulého roku objevily zvěsti, že PayPal $PYPL-1.9% zvažuje nákup Pinterestu. Několik dní na to však společnost tyto zvěsti vyvrátila. Nyní by ale Elliott mohl začít tlačit na obě společnosti, aby se o případné dohodě začaly společně bavit. Fúze by dávala smysl. PayPal je lídrem v oblasti online plateb a na druhé straně Pintersest potřebuje nějakou platební platformu, aby svou platformu dostal na další úroveň. Dohodě by v poslední řadě mohlo pomoci i to, že CEO Pinterestu je od 29. června letošního roku Bill Ready, který 6 let pracoval na vedoucích pozicích právě v Paypalu.  

2. Tlak na agresivnější použití hotovosti. Paypal měl k prvnímu kvartálu na účtu téměř 8 miliard dolarů v hotovosti. Proto by Elliott mohl tlačit na společnost, aby použila tuto hotovost kupříkladu na zpětné odkupy akcií. 

3. Tlak na snížení tempa investic. V poslední řadě by se Elliott mohl zasloužit o to, aby společnost ubrala na investicích stejně jako mnoho jiných hráčů z technologického odvětví. Paypal totiž zatím nesignalizoval žádná výraznější snížení co se týká výdajů. 

DISCLAIMER: Veškeré informace zde uvedené mají pouze informační charakter a žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Vždy si dělejte vlastní analýzu.

Na kterou z těchto věcí se podle vás Elliott zaměří?

Vote to see the results! 8 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 959 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ta fúze mi přijde dost zajímavá. Benefitovat z toho ale bude spíše $PINS-0.2% si myslím.

Výhodné to bude prakticky pro obě společnosti, $PYPL-1.9% zařídí $PINS-0.2% platební platformu za a to bude potom inkasovat poplatky z transakcí.

Pokud trochu poodstoupím a zamyslím se nad tím, jak všechny transakční a platební platformy a společnosti fungují, tak mi to přijde postavený na hlavu od začátku 😅