S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Vše co potřebujete momentálně vědět o investici do společnosti Nvidia po posledních hospodářských výsledcích

Nvidia by se dala označit za jednu z nejlepších investic roku 2021. Přece jen zhodnotili investoři jen v posledních 11 měsících opravdu krásných 148 %. Jak to ale se společností doopravdy je, zaslouží si $NVDA+3.7% momentální ocenění 820 miliard dolarů, nebo se trh zase pro jednou plete a nám se před očima objevila další bublina na prasknutí? Odpovědět na tuto otázku se pokusím v reakci na nedávno oznámené hospodářské výsledky. 

 

 

Pro ty, kteří to nevědí, Nvidia $NVDA+3.7% je společnost se sídlem ve Spojených státech, která navrhuje grafické, výpočetní a čipové jednotky. Dne 17.11.2021 oznámila hospodářské výsledky za 3. čtvrtletí.

 

Celkově si vedla dobře, když oznámila tržby ve výši 7,1 miliardy dolarů, což je o 50,1 % více než ve stejném čtvrtletí loňského roku, a překonala odhady o 290 milionů dolarů. Vykázala také rekordní tržby z datových center ve výši 2,94 miliardy dolarů a rekordní tržby z her ve výši 3,22 miliardy dolarů. 

 

V době psaní tohoto příspěvku se $NVDA+3.7% pohybuje těsně kolem 327 dolarů, přičemž jen včera získala více než 24 dolarů. Někteří z vás pravděpodobně hledají další akcie podobné $TSLA+5.0%, pokud jde o růst, a říkají si, že by to mohla být právě tato, zejména po jejich nedávném vzestupu. Jen za poslední měsíc totiž akcie vzrostly o 93,85 dolarů!

 

Během tiskové zprávy se hovořilo o spoustě skvělých věcech, které $NVDA+3.7% udělala nebo momentálně dělá. Hovořilo se například o plánech na vybudování něčeho, co firma nazývá Earth-2. Earth-2 je superpočítač s umělou inteligencí, který bude vytvořen speciálně pro předpovídání klimatických změn.

 

Další skvělou věcí, kterou dělají a o které někteří z vás určitě slyšeli, je Omniverse, Omniverse je technologická platforma, která generuje interaktivní AI avatary. Avataři, kteří jsou vytvářeni prostřednictvím této platformy, budou nejen trojrozměrní, ale podle společnosti budou dokonce schopni vidět a mluvit. 

 

V oblasti automobilového průmyslu pak zase vydala technologii AI, která umožňuje bezpečnou autonomní jízdu, a počítačovou architekturu a sadu senzorů vytvořenou speciálně pro samořídící systémy. Mohl bych se mnohem podrobněji věnovat dalším skvělým pokrokům, které tato společnost dělá, ale tyto byly mé nejoblíbenější a myslím, že jste pochopili pointu.

 

 

Hospodářské výsledky

  1. Nvidia překonala očekávání analytiků a ve 3. čtvrtletí měla docela silný růst tržeb, nicméně procentuálně zaostala za svými polovodičovými konkurenty, jako jsou AMD $AMD+1.3% a TSM $TSM+2.7%. EBITDA marže také vypadá docela dobře. Ve srovnání s ostatními konkurenty v této oblasti však opět zaostává, ostatní společnosti v této oblasti zaujaly větší část trhu. 
  2. Vedení společnosti věří, že ji čeká ještě velký růst. V současné době rostou obrovským tempem. V hovoru k výsledkům generální ředitel společnosti uvedl, že konečně přecházejí na to, aby se stali softwarovou společností. Nvidia je dominantním lídrem ve vytváření GPU hardwaru a nyní se stává také lídrem v oblasti nástrojů umělé inteligence a virtualizačních technologií. $NVDA+3.7% chce, aby se "každá transakce, která proběhne přes internet, dotkla GPU", a zároveň prodává nejlepší dostupný software, který využívá jejich GPU. 
  3. Současná tržní kapitalizace společnosti je velmi významná. Okolo akcie je od nedávna extrémní hype, zejména kvůli očekávání Omniverse. Je rozhodně možné, že by společnost mohla v příštích letech zaznamenat velký růst. Zejména proto, že má v podstatě monopol na GPU hardware a také velmi rozsáhlé zkušenosti v oblasti vizualizace a umělé inteligence, ale bude bojovat s velkou konkurencí společností, které se chtějí také zapojit. Kromě toho anglické regulační orgány tlačí na akvizici společnosti v hodnotě 40 miliard dolarů, kterou chce provést s výrobcem čipů Arm. Potenciální zmaření této transakce by mohlo znamenat automatický propad akcií, vzhledem k tomu, že byla akvizice do valuace firmy již dopředu naceněna. 

 

Celkově se domnívám, že je společnost nyní velmi nadhodnocená a lidé by měli raději počkat na pokles, pokud chtějí zainvestovat. Doufám, že jste se z mé analýzy všichni něco nového dozvěděli, děkuji všem za přečtení!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @almighty má karmu 1755 a je členem této skupiny od 16/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ja som celú Nvidiu predal a čakám na pokles a nakúpim znovu :) z pohľadu long-term unikát

Upvote ⬆️