S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Další televizní streamovací platforma na vzestupu: Má smysl ji sledovat?

Následující rozbor se týká opravdu volatilní akcie, takže mi věřte, když vám řeknu, že mi trvalo opravdu dlouho, než se moje původní nakoupená pozice konečně po několika měsících dostala zase zpátky do plusu. Nicméně se jedná o velmi zajímavou firmu, která se rozhodla prosadit se v odvětví, kde jí konkurence rozhodně není pomálu...Má ale šanci uspět? 

 

 

Fubo je televizní streamovací platforma podobná platformám YoutubeTV a HuluTV. Po nedávném propadu zisků a následném propadu se v poslední době firma ocitla na samotném dně. Důvodem bylo nedosažení zisku na akcii, a to především kvůli masivním výdajům na prodej a marketing s cílem urychlit růst předplatného. 

 

Kromě chybějícího zisku byly v posledních několika týdnech poraženy také akcie, což vedlo k poklesu ceny $FUBO-3.8% na 21,50 dolarů při pátečním uzavření. Současná cena však podle mě představuje obrovskou příležitost ke krátkodobým i dlouhodobým potenciálním ziskům.

 

Společnost oznámila, že během 3. čtvrtletí dosáhla milníku 1 milionu předplatitelů. To naznačuje obrovský nárůst tržeb v tomto období 4. čtvrtletí. Pro srovnání, po většinu 3. čtvrtletí se společnost Fubo pohybovala na úrovni kolem 600 tis. předplatitelů. 

 

ARPU společnosti rostlo o přibližně 2 dolary na výdělek s předpokládaným ARPU 76 dolarů pro toto 4. čtvrtletí. Vzhledem k 1 milionu předplatitelů x 3 měsíce za 4. čtvrtletí to znamená 3 miliony předplatitelů x ARPU 76 dolarů, což dává zhruba 230 milionů dolarů oproti jejich plánovaným 200 milionům dolarům.

 

Marže na předplatné se zlepší díky příjmům z reklamy. Fubo $FUBO-3.8% v současné době dosahuje 8,50 dolarů příjmů z reklamy na předplatné. Tyto příjmy z reklamy se přímo promítají do obchodních nákladů a záporné marže. 

 

Představte si, že ve 4. čtvrtletí bude o 400 tisíc předplatných měsíčně více než ve 3. čtvrtletí. To je zhruba 8-10 milionů dolarů získaných z příjmů z reklamy. To nesmírně pomůže maržím. Podívejte se na graf níže který jsem našel a uvidíte, jak zvýšení předplatného zlepší marže.

 


Projekce za 4. čtvrtletí jsou v červené barvě. Všimněte si rozdílu v příjmech a výdajích na předplatné s tím, jak roste předplatné. To je způsobeno příjmy z reklamy.

Cesta Fubo $FUBO-3.8% k ziskovosti je totiž především objem na předplatném. 

 

Při současném ARPU budou potřebovat asi 4 miliony předplatitelů, aby dosáhli ziskovosti. Jejich předplatitelská základna roste velmi rychle a stále existuje v Americe zhruba 71 milionů domácností, které nadále využívají kabelovou televizi. Obrovský trh, který je třeba využít.

 

Ze všech výše uvedených jsem nezahrnul stranu podnikání společnosti Fubo, která se zabývá sportovním sázením. Společnost nedávno zahájila provoz v Iowě a mnoho dalších států ji čeká. 

 

Během prvního čtvrtletí příštího roku plánují spustit provoz v dalších dvou státech. Potenciální příjmy by vzhledem k nízkým maržím ze streamování jen zlepšily marže společnosti . Níže si můžete prohlédnout potenciální příjmy, které může měsíčně přinést tak malý stát, jako je Iowa.


 

Výzvy

Hlavní dlouhodobou výzvou společnosti Fubo $FUBO-3.8% je její schopnost udržet a získávat sportovní obsah, aby si udržela vedoucí postavení v oblasti sportovních přenosů. 

 

Právě přišli o La Ligu ve prospěch ESPN+ a o Premier League je dokonce předběhla NBC. Jejich konkurence má prostě při získávání obsahu hlubší kapsy. Společnost Fubo $FUBO-3.8% bude muset hluboce investovat do interaktivity a technologií, aby si udržela zákazníky spolu s udržením a získáváním sportovního obsahu. To vše je pro společnost, která již nyní prodělává, velmi nákladné.

 

Jejich plán na dosažení ziskovosti spočívá v růstu předplatného, což je zhruba 4 miliony souběžných předplatitelů, aby dosáhli zisku. Za rok však zdvojnásobili počet předplatitelů z 500 tisíc na více než 1 milion.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

zaujal mna analytik, který tvrdí, že časem příjmy ze sázek mnohonásobně převýší příjmy z TV ...

$FUBO-3.8% - je vidět, že se firma rozhodně snaží, ale přesně jak píše @melu_david...nejsem si jistý, jestli se udrží

Pěkně jsem si početl, díky za to.

myslím, že $FUBO-3.8% zrovna šanci nemá 😂, ale mohu se plést, tak uvidíme