S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Boeing înnoiește Dreamliners: veste ultra-reavizatoare pentru investitori?

Conducerea Boeing trebuie să fi transpirat mult în ultimul an. Nu a fost deloc ușor să asistăm la mai multe probleme și la accidentul tragic al uneia dintre mașinile lor. Dar situația s-a îmbunătățit semnificativ, iar compania aeriană poate bifa un element important de pe lista de lucruri de făcut. Căci, după o interdicție interminabilă, autoritățile le-au permis din nou să trimită Dreamliners pe cer.

Aeronavele de linie pot zbura din nou pe cer

Compania a fost interzisă de la mijlocul anului trecut din cauza calității slabe a pieselor din titan. Boeing $BA+1.5% a declarat că problemele nu reprezintă un risc de siguranță, dar nu respectă cerințele de certificare de reglementare și ar putea scurta durata de viață a avioanelor dacă nu sunt corectate.

Clienții au continuat să comande alte avioane, în special avioane cu fuselaj larg, în timpul pauzei, dar lumina verde a FAA înseamnă că fluxul de numerar al Boeing se va îmbunătăți semnificativ în lunile următoare. Livrările reprezintă momentul în care constructorul de aeronave raportează cele mai multe venituri din noile vânzări.

Prețul acțiunilor a crescut ușor în urma acestei știri. Dar nu în mod semnificativ

American Airlines a declarat că se așteaptă să primească nouă avioane până la sfârșitul anului, primele două până la sfârșitul lunii august, pentru a începe să zboare în noiembrie. Acest termen pare din ce în ce mai probabil, deoarece Boeing a primit vineri vestea că planul de certificare pe care l-a prezentat la FAA în aprilie a fost aprobat. De asemenea, Lufthansa a prezis la începutul acestui an că va lua în primire primul din cele 32 de 787-9 pe care le are comandate până la sfârșitul verii. Odată aprobată, FAA va începe să evalueze și să certifice fiecare aeronavă în parte, pe măsură ce aceasta iese de pe linia de fabricație.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivn9_4jZZ9k

De la interdicție, Boeing a redus producția la aproximativ două avioane pe lună și a acumulat un stoc de 120 de Dreamliners nelivrate.

Cantitatea totală de Dreamliners produse a stagnat la 1.006 până în 2020. Dar au existat fluctuații semnificative. Sursa

Defectele de pe aceste avioane au fost remediate, a precizat Boeing, iar compania intenționează să crească treptat producția la cinci avioane pe lună până în 2023. Are puțin peste 400 de avioane comandate în conformitate cu normele contabile care elimină comenzile în cazul în care există îndoieli cu privire la solvabilitatea clienților.

Se așteaptă ca reluarea completă a livrărilor să dureze mai mult de un an și jumătate. Între timp, se pare că livrările vor crește încet și constant, majoritatea aeronavelor existente urmând să fie predate în 2023, a precizat compania. Cele mai multe dintre aeronave sunt destinate clienților lor originali, astfel încât compania va putea probabil să își lichideze inventarul într-un ritm constant.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJBNz1V094

Directorul financiar al Boeing, Brian West, a estimat, în cadrul apelului de profit al companiei pentru cel de-al doilea trimestru, pe 26 iulie, că costurile anormale asociate cu retușurile, ratele de producție mai mici și compensațiile clienților vor totaliza aproximativ 2 miliarde de dolari, care ar trebui să fie recuperate în mare parte până la sfârșitul anului 2023.

Prin urmare, întreruperea va costa compania o mulțime de bani. Pe de altă parte, se pot întoarce în sfârșit la ceea ce știu să facă cel mai bine - livrarea de aeronave. Este Boeing pe cale să se redreseze sau va plăti pentru această problemă ani de zile?

Dacă vă plac articolele și postările mele, nu ezitați să aruncați un follow. Mulțumesc! 🔥

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este doar rezumatul și analiza mea, bazată pe date de pe internet și pe alte câteva analize. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet