@gyorgysarosi

A Boeing vezetősége bizonyára nagyon megizzadt az elmúlt évben. Számos problémát és az egyik gépük tragikus balesetét végignézni bizonyára nem volt könnyű. A helyzet azonban jelentősen javult, és a légitársaság egy hatalmas tételt kipipálhat a teendői listájáról. A hatóságok ugyanis egy végtelenül hosszú tiltás után ismét engedélyezték, hogy Dreamlinereket küldjenek a levegőbe.

A Dreamlinerek újra felszállhatnak a levegőbe

A céget tavaly év közepe óta tiltották be a rossz minőségű titánalkatrészek miatt. A Boeing $BA szerint a problémák nem jelentenek biztonsági kockázatot, de nem felelnek meg a hatósági tanúsítási követelményeknek, és ha nem javítják ki őket, potenciálisan lerövidítik a repülőgépek élettartamát.

A szünet alatt a vevők továbbra is más repülőgépeket rendeltek, különösen széles törzsűeket, de az FAA zöld utat adott, ami azt jelenti, hogy a Boeing pénzforgalma jelentősen javulni fog a következő hónapokban. A repülőgépgyártó az új eladásokból származó bevételeinek nagy részét a leszállítások során jelenti.

A részvények árfolyama a hír nyomán kissé megugrott. De nem jelentősen

Az American Airlines közölte, hogy várhatóan kilenc gépet vesz át az év végéig, az első kettőt augusztus végéig, hogy novemberben megkezdhesse a repülést. Ez a határidő egyre valószínűbbnek tűnik, mivel a Boeing pénteken értesült arról, hogy az FAA-nak áprilisban benyújtott tanúsítási tervét jóváhagyták. A Lufthansa az év elején azt is előre jelezte, hogy a nyár végéig átveszi az elsőt a 32 megrendelt 787-9-esből. A jóváhagyást követően az FAA megkezdi az egyes repülőgépek értékelését és tanúsítását, amint azok a gyártósorról lekerülnek.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivn9_4jZZ9k

A tilalom óta a Boeing havonta körülbelül két repülőgép gyártását csökkentette, és 120 le nem szállított Dreamlinert halmozott fel.

A 2020-ig gyártott összes Dreamliner mennyisége 1006 darabnál állt meg. De jelentős ingadozások voltak. Forrás

A Boeing közlése szerint a repülőgépek hibáit kijavították, és a vállalat azt tervezi, hogy 2023-ig fokozatosan havi öt gépre növeli a gyártást. Alig több mint 400 repülőgépet rendelt meg a számviteli szabályok szerint, amelyek kiszűrik azokat a megrendeléseket, amelyeknél kétségek merülnek fel a vevők hitelképességével kapcsolatban.

A szállítások teljes újraindítása várhatóan több mint másfél évet vesz igénybe. Addig is a jelentések szerint a szállítások lassan és folyamatosan emelkednek majd, a meglévő repülőgépek nagy részét 2023-ban adják át - közölte a vállalat. A repülőgépek többségét eredeti megrendelőiknek szánják, így a vállalat valószínűleg folyamatos ütemben tudja majd felszámolni készletét.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJBNz1V094

Brian West, a Boeing pénzügyi igazgatója a vállalat július 26-i második negyedéves eredménybeszámolóján úgy becsülte, hogy az utómunkálatokkal, az alacsonyabb termelési rátával és a vevői kártérítésekkel kapcsolatos rendkívüli költségek összesen mintegy 2 milliárd dollárra rúgnak, amelyek 2023 végére nagyrészt megtérülnek.

A kiesés ezért sok pénzbe kerül a vállalatnak. Másrészt végre visszatérhetnek ahhoz, amihez a legjobban értenek - a repülőgépek szállítására. Vajon a Boeing a fordulat előtt áll, vagy még évekig fizetni fog ezért a problémáért?

Ha tetszenek a cikkeim és bejegyzéseim, nyugodtan dobj egy követést. Köszönöm! 🔥

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről származó adatokon és néhány más elemzésen alapul. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen? Gyerünk 👇

Van fiókja? Ezután jelentkezzen be . Vagy hozzon létre egy újat .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇