S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Boeing uuendab Dreamlinereid: ülimalt optimistlik uudis investoritele?

Boeingi juhtkond peab olema viimase aasta jooksul päris palju tööd teinud. Mitmete probleemide ja ühe nende masina traagilise õnnetuse jälgimine ei ole kindlasti olnud lihtne. Kuid olukord on oluliselt paranenud ja lennufirma võib ühe suure punkti oma ülesannete nimekirjast välja tõmmata. Sest pärast lõputult pikka keeldu on ametivõimud taas kord lubanud neil Dreamlinereid taevasse saata.

Dreamlinerid võivad taas õhku tõusta

Ettevõte on eelmise aasta keskpaigast alates keelatud, sest titaanosad on halva kvaliteediga. Boeing $BA+0.2% ütles, et probleemid ei kujutanud endast ohtu ohutusele, kuid ei vastanud regulatiivsetele sertifitseerimisnõuetele ja võisid lühendada lennukite eluiga, kui neid ei parandata.

Kliendid jätkasid pausi ajal teiste, peamiselt laiateljeliste lennukite tellimist, kuid FAA roheline tuli tähendab, et Boeingu rahavoog paraneb lähikuudel märkimisväärselt. Lennukitootja teatab suurema osa oma tuludest uutest müügitehingutest tarnete puhul.

Aktsia hind hüppas uudise järel veidi. Aga mitte oluliselt

American Airlines teatas, et kavatseb aasta lõpuks võtta vastu üheksa lennukit, millest kaks esimest augustikuu lõpuks, et alustada lendamist novembris. See tähtaeg tundub üha tõenäolisem, kuna Boeing sai reedel teada, et aprillis FAA-le esitatud sertifitseerimiskava on heaks kiidetud. Lufthansa ennustas ka selle aasta alguses, et võtab suve lõpuks vastu esimese oma 32st tellitud 787-9 lennukist. Pärast heakskiidu saamist hakkab FAA iga õhusõidukit eraldi hindama ja sertifitseerima, kui see liinilt maha võetakse.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivn9_4jZZ9k

Alates keelustamisest on Boeing vähendanud tootmist umbes kahele lennukile kuus ja kogunud 120 tarnimata jäänud Dreamlinerit.

Dreamlinerite kogutoodang on 2020. aastaks peatunud 1006 lennukil. Kuid esinesid märkimisväärsed kõikumised. Allikas

Boeingi sõnul on nende lennukite defektid parandatud ja ettevõte plaanib järk-järgult suurendada tootmist viie lennukini kuus kuni 2023. aastani. Tal on veidi üle 400 õhusõiduki, mis on tellitud vastavalt raamatupidamiseeskirjadele, mis jätavad välja tellimused, mille puhul on kahtlusi klientide krediidivõimelisuse suhtes.

Tarnete täielik taastamine võtab eeldatavasti rohkem kui poolteist aastat. Vahepeal suurenevad tarned väidetavalt aeglaselt ja stabiilselt, kusjuures enamik olemasolevatest lennukitest antakse üle 2023. aastal, teatas ettevõte. Enamik lennukitest on mõeldud nende algsetele klientidele, nii et ettevõte suudab tõenäoliselt oma varusid stabiilselt likvideerida.

https://www.youtube.com/watch?v=dyJBNz1V094

Boeingi finantsjuht Brian West hindas 26. juulil toimunud ettevõtte teise kvartali tulukõnes , et ümbertöötamise, madalama tootmismäära ja klientide hüvitamisega seotud ebatavalised kulud on kokku umbes 2 miljardit dollarit, mis peaks suures osas katma 2023. aasta lõpuks.

Katkestus läheb ettevõttele seega kalliks maksma. Teisest küljest saavad nad lõpuks tagasi selle juurde, mida nad kõige paremini oskavad - lennukite tarnimise juurde. Kas Boeingil on võimalik pöörduda või maksab ta selle probleemi eest veel aastaid?

Kui teile meeldivad minu artiklid ja postitused, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetis leiduvatel andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet