S&P 500 ^GSPC 5,108.1 +1.18%
Alphabet GOOG $173.57 +9.89%
Nvidia NVDA $873.72 +5.74%
Amazon AMZN $180.32 +3.83%
Microsoft MSFT $408.94 +2.48%
Tesla TSLA $171.86 +0.99%
Meta META $439.80 -0.36%
Apple AAPL $170.25 +0.21%

La prețurile de astăzi, mai sunt acțiunile Occidental Petroleum atractive din punct de vedere investițional?

Unul dintre cele mai mari pariuri ale lui Warren Buffett pentru anul 2022 a atras multă atenție cu ultimele sale rezultate. Occidental Petroleum $OXY-0.3% ne-a oferit niște vești destul de bune, susținute de o perspectivă și mai bună pentru 2022. Atunci de ce a scăzut acțiunea în ultimele zile? Este scăderea actuală sub 60 de dolari pe acțiune o oportunitate de investiție excelentă?

În prezent, prețul acțiunilor $OXY-0.3% se învârte în jurul valorii de 59 de dolari pe acțiune. Dar este acesta un preț bun pentru a investi?

Să aruncăm o privire la rezultatele trimestriale ale $OXY-0.3% pentru a ne da un indiciu 👇

Occidental Petroleum $OXY-0.3% a raportat câștiguri pentru al doilea trimestru de 3,16 dolari pe acțiune, depășind estimările analiștilor cu 13 cenți și apoi făcând mult mai bine în comparație cu câștigurile din Q2FY21 de 2,12 dolari pe acțiune. În plus, compania chiar a plătit 4,8 miliarde de dolari din datorie și a activat programul de răscumpărare de acțiuni în acest trimestru.

Președintele și directorul general Vicki Hollub, mulțumit de progresul înregistrat în reducerea datoriilor, a declarat:

"Eforturile noastre continue de îmbunătățire a bilanțului rămân prioritare și suntem mulțumiți de faptul că progresul nostru în ceea ce privește reducerea gradului de îndatorare a ajuns într-un stadiu în care ne putem extinde atenția asupra altor priorități legate de fluxul de numerar."

Rezultate trimestriale puternice de la $OXY-0.3%

Occidental Petroleum a generat în acest trimestru o sumă masivă de peste 4 miliarde de dolari în FCF și a reușit să scoată aproape 5 miliarde de dolari în datorii. Activele integrate ale companiei au înregistrat performanțe la toate nivelurile, OxyChem înregistrând cele mai mari câștiguri din ultimii 30 de ani .

Compania continuă să plătească un dividend modest de 0,88%. De asemenea, $OXY-0.3% a inițiat recent răscumpărări de acțiuni în valoare de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă un randament anualizat de 2% numai din aceste răscumpărări. Aceasta a fost doar o mică parte din FCF-ul companiei și, dacă punem totul cap la cap, compania are un flux de numerar care generează randamente semnificative.

Occidental Petroleum continuă să facă progrese

  • Occidental Petroleum lucrează pentru a-și dezvolta în continuare portofoliul impresionant de active.
  • Compania și-a extins parteneriatul cu Ecopetrol.
  • Proiectul submarin Horn Mountain West reprezintă, de asemenea, o oportunitate 👇.
  • Compania continuă să lucreze la extinderea producției integrate, iar OxyChem este un bun exemplu în acest sens 👇.

''Conversia membranelor de pe câmpul de luptă al companiei este estimată să coste 1,1 miliarde de dolari și să adauge 275 de milioane de dolari în conversie EBITDA incrementală."

  • Cheltuielile continue de capital și de explorare vor susține venituri viitoare suplimentare.

Cum arată $OXY-0.3% pentru restul anului?

Estimările Occidental Petroleum pentru restul anului rămân puternice. Compania se așteaptă la o producție de aproximativ 1,155 milioane de barili pe zi (numărul poate varia în funcție de cerere).

  • Costurile de operare pentru producție și transport sunt așteptate să scadă - vor fi de 12,3 dolari pe baril. Acest lucru este considerabil mai puțin decât în prezent.
  • De asemenea, compania se așteaptă la rezultate și mai bune din partea OxyChem și se așteaptă la o reducere treptată a costurilor.
  • De asemenea, CEO-ul subliniază realizările sale și spune că societatea va continua să lucreze la reducerea datoriilor.
  • În concluzie - Rezultatele financiare solide ale companiei vor susține creșterea continuă a veniturilor pentru restul anului.

Randamentele acționarilor Occidental Petroleum

Compania și-a majorat dividendele trimestriale cu 0,13 dolari pe acțiune, ceea ce reprezintă încă un randament modest al dividendelor, care crește treptat. Compania a reușit să achite peste 5 miliarde de dolari în principal pentru a-și reduce datoria netă la 20 de miliarde de dolari. Compania intenționează să răscumpere 3 miliarde de dolari în 2022, aproape 6% din acțiunile sale în circulație, pentru un randament total al acționarilor de 7%.

Compania plănuiește să intre în 2023 cu o creștere sustenabilă a dividendelor la 40 de dolari WTI sau 50% din prețurile actuale. În plus, FCF-ul companiei va susține cu ușurință venituri suplimentare.

O altă sursă potențială de profit pentru acționari este achiziția Berkshire Hathaway. Compania deține aproape 20% din Occidental Petroleum, fără a pune la socoteală acțiunile preferențiale, și are banii necesari pentru a achiziționa confortabil întreaga companie. Ce se va întâmpla rămâne de văzut, dar ar putea duce la recompense rapide pentru acționari, ceea ce eu văd foarte bine.

Analiștii rămân prudenți cu privire la acțiunile $OXY-0.3%

În pofida tuturor veștilor bune, analiștii rămân optimisti cu prudență în privința acțiunilor și recomandă cumpărarea lor. Prețul țintă mediu pentru acțiunile Occidental Petroleum a fost stabilit la 75,44 dolari pe acțiune, ceea ce sugerează un potențial decent de creștere de la nivelul actual de 59 de dolari. Unii analiști consideră că, în cel mai bun caz, prețul ar putea sări până la 110 dolari pe acțiune.

Riscul asociat cu investiția în $OXY-0.3%

Cel mai mare risc este reprezentat de prețul petrolului. Chiar dacă $OXY-0.3% este o companie foarte diversificată, orice oscilație bruscă în jos a prețului petrolului ar fi o veste proastă (acesta este genul de risc general care se aplică tuturor celor din sector). Compania este evident puternic profitabilă cu Brent la aproape 100 de dolari pe baril, dar deocamdată prețul este în scădere și acum suntem sub 100 de dolari. Să vedem ce se va întâmpla în continuare cu prețul petrolului 🤷♂️

Concluzie

Occidental Petroleum are un portofoliu unic și incredibil de puternic de active și FCF. Compania are un dividend de aproape 1% și s-a angajat să răscumpere mai mult de 5% din acțiunile sale numai în 2022. Aceasta este o rată de rentabilitate cu o singură cifră, de la mijlocul până la o cifră mare, pentru acționari. În ceea ce privește datoriile - Datoria companiei a scăzut acum la mai puțin de 20 de miliarde de dolari și se preconizează că va continua să fie redusă cu succes. Compania vizează în continuare un rating de credit de tip investment grade, pe care mă aștept să îl atingă în curând. Occidental Petroleum are, de asemenea, capacitatea de a oferi randamente mai mari pe termen scurt datorită achiziției sale de la Berkshire Hathaway și a răscumpărărilor de acțiuni menționate anterior. Vă las însă pe dumneavoastră să trageți concluzia. Părerea mea este că $OXY-0.3% este încă un chilipir la +-$55, dar nu mi-ar fi teamă de supracumpărare chiar și la actualul $59.

Vă rugăm să rețineți că nu este vorba de consiliere în materie de investiții. Fiecare investiție trebuie să treacă printr-o analiză amănunțită.

Investujete do akcií Occidental Petroleum?

Vote to see the results! 0 answers already!

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet