S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

HIMS: Telemedicínu v budoucnu ovládne tahle prozatím ignorovaná akcie

Pro miliony lidí, kteří vyhledávají zdravotní péči, je telezdravotnictví bezpředmětné. Proč chodit k lékaři osobně, když můžete vzít do ruky telefon nebo počítač a získat stejný standard péče na dálku? Tento jednoduchý princip pochopily dvě společnosti na které se dnes podíváme a které si srovnáme. Jedna z nich je podle mě totiž zbytečně extrémně podhodnocená... 

 

 

Přejděme rovnou k věci, $HIMS-8.0% je přehlížená firma, kterou trh po žhavém IPO a následném pádu ignoroval. Začněme základním finančním přehledem, $HIMS-8.0% bude mít tržby 263-265 milionů dolarů, což znamená, že se obchoduje s P/S kolem 5,2, což je mnohem méně než 8,5 $TDOC-1.6%, nemluvě o tom, že $HIMS-8.0% je společnost s valuací jen 1,4 miliardy dolarů, zatímco $TDOC-1.6% má přes 17,4 miliardy, což samo o sobě neospravedlňuje vyšší násobek, ale počkejte, až se dostanu k růstu.

 

$HIMS-8.0% meziročně zvýšila tržby o 64 % a její hrubá marže dosáhla neuvěřitelných 76 %, což je meziroční nárůst o další 3 %. Ještě jednou si to porovnejme s $TDOC-1.6%, který je jejich nejbližším konkurentem v této oblasti. Hrubá marže $TDOC-1.6% činila 67,3 %, což opět ospravedlňuje vyšší násobek pro $HIMS-8.0%.

 

Kromě toho, jedna z velkých obav, kterou lidé mají v souvislosti s tímto odvětvím, je extrémní konkurence, ale nejprve je důležité poznamenat, že $TDOC-1.6% a $HIMS-8.0% působí v různých oblastech, přičemž $HIMS-8.0% se zaměřuje na spotřebitele a $TDOC-1.6% na jiné podniky, což $HIMS-8.0% uvedla v jedné ze svých nedávných zpráv:

 

"Ačkoli se společnost Häms & Hers nedomnívá, že by v současné době existovala přímá konkurence, která by nabízela celou sadu řešení a kontaktních míst přímo pro spotřebitele jako ona, existuje několik společností, které nabízejí součásti telezdraví nebo se zabývají chronickými onemocněními, které konkurují řešením společnosti Hims & Hers.

 

V oblasti přímé zdravotní péče pro spotřebitele je konkurence společnosti Hims & Hers značně roztříštěná a skládá se z mnoha konkurentů, kteří jsou menšího rozsahu a/nebo se zaměřují spíše na specifické podmínky, které léčí. V některých částech trhu sexuálního zdraví a vypadávání vlasů konkurují společnosti Hims & Hers také převážně soukromé organizace s podobnou nabídkou produktů pro spotřebitele.

 

V oblasti telezdraví a léčby chronických onemocnění konkuruje společnost Hims & Hers jiným poskytovatelům, kteří jsou většího rozsahu a obvykle poskytují telezdraví jménem samo pojištěných zaměstnavatelů a pojišťovacích plánů."

 

Další věc, kterou jsem ještě nezmínil, je jejich skutečný zisk a FCF, což se na první pohled může zdát nešťastné, že nejsou kladné, ale společnost to udělala záměrně, aby si zajistila co nejrychlejší růst v tomto odvětví.

 

Rychlá poznámka: TAM je 121 miliard dolarů, což je upřímně šílené. Dalším velmi příjemným aspektem této společnosti je, že má více než 252 milionů dolarů v hotovosti, která meziročně stále roste extrémně rychlým tempem. 

 

Tento aspekt společnosti se mi také naprosto líbí, protože u tak malé společnosti, která má tak velkou zásobu hotovosti, je zajištěno, že nebude vydávat další akcie, a pomáhá to při případných dalších akvizicích, které by podpořily jejich růst.

 

Teď si jistě říkáte, že to už nemůže být o moc lepší, ale je, součástí jejich obchodního modelu je SUBSCRIPTION BASED, a pokud se mě ptáte, jakýkoli obchodní model založený na předplatném je dost sexy, tohle o něm řekli:

 

" Počet předplatných vzrostl o 95 % na přibližně 551 000 k 30. září 2021 ve srovnání s přibližně 283 000 předplatnými k 30. září 2020. Růst počtu předplatných byl způsoben zvýšenou mírou konverze zákazníků díky lepší zkušenosti na místě a při přijímání zákazníků, zvýšenou angažovaností zákazníků v našich marketingových kampaních, zvýšenou mírou udržení stávajících předplatitelů (označovaných také jako "členové"), zvýšenými marketingovými výdaji a přírůstkem předplatných z akvizic společností Apostrophe a HHL. 

 

V důsledku nárůstu počtu předplatných jsme za tři měsíce končící 30. září 2020 vygenerovali přibližně 968 000 čistých objednávek, což představuje nárůst o 66 % ve srovnání s přibližně 582 000 čistými objednávkami. Za devět měsíců končících 30. září 2020 jsme vygenerovali přibližně 2,4 milionu čistých objednávek, což představuje nárůst o 44 % ve srovnání s přibližně 1,7 milionu čistých objednávek."

 

Na závěr si řekněme něco více o jejich budoucnosti a o některých aktivitách kolem akcií. Tak tedy, v příštím roce se předpokládá jejich růst o více než 42 %, ale myslím, že tato očekávání překonají díky své povaze, kdy málo slibují a více plní. A konečně, akcie byly letos naprosto zničeny. Moje cílová cena je osobně 14 dolarů do konce roku 2022.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @almighty má karmu 1805 a je členem této skupiny od 16/07/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ahoj, nechcem aby to vyzeralo zle, ale máš tam veľké chyby čo sa týka údajov o tržbách. $TDOC-1.6% ani náhodou nemá tržby vyše $17 miliárd, aj keď by to bolo pekne :) $HIMS-8.0% si tiež najprv napísal dobre a potom si im pridal vyše miliardu dolárov.

Co z toho tedy vyplývá, je HIMS dobrá k nákupu nebo ne?

Ahoj, ja si myslím, že je to dobrá spoločnosť a pri dnešnom ocenení za dobrú cenu. Vysoko rastové a neziskové spoločnosti sú momentálne na trhu trochu pod tlakom, ale $HIMS-8.0% je podľa mňa kvalitná spoločnosť. Nebude dosahovať zisk ešte 2-3 roky, ale majú na to dosť peňazí a už by nemuseli riediť akcie. Myslím si že telemedicína bude v najbližšej dekáde na vzostupe. A pri ocenení 5x revenues za rok 2021 je cena atraktívna pri takto rastovej spoločnosti. Chcel som o nej spraviť tiež analýzu v mojich článkoch multibaggers, možno to ešte zvážim. Dúfam, že som poradil, pokojne sa pýtajte.

děkuji moc za opravu 🙏, to jsou valuace...ne tržby 😅

za máličko :)

Jak jsem dříve mohl investovat bez analýz z Buliosu? 😂