S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

TOP 3 nejobchodovanější CFD akcie týdne

Letní měsíce bývají co do objemu obchodování spíše pomalejší, hospodářské výsledky však do trhů vnáší zvýšenou volatilitu, které se obchodníci snaží využít. Přinášíme vám souhrn 3 nejobchodovanějších akcií v Purple Trading za první srpnový týden. Co stojí za jejich popularitou a jaký je výhled do budoucna? 

Ferrari NV (+ 1,51 %) - když se na trzích daří lépe než na trati


Při pohledu na výkony značky Ferrari ve Formuli 1 se pravděpodobně ženou jejím fanouškům slzy do očí, na akciových trzích to však naštěstí neplatí. Akcie Ferrari od začátku roku poklesly o necelých 9 %, což je ve srovnání s většinou automobilek velmi slušný výkon. Nezapomínejme navíc na fakt, že luxusní automobilky jsou silně cyklické společnosti, kterým může případná recese výrazně uškodit. U Ferrari je však zatím vše v naprostém pořádku, což dokládají i hospodářské výsledky, které automobilka zveřejnila minulý týden.
 

Graf: Akcie společnosti Ferrari NV v platformě MT4 na časovém rámci D1 společně s 50 a 100 denním klouzavým průměrem

 

Ferrari má za sebou rekordní kvartál. Nejedná se jen o počet špatných strategických rozhodnutí týmu Formule 1, ale i o počet prodaných automobilů. Tržby i zisk společnosti meziročně narostl o více než 20 % a společnost navíc zvýšila svůj odhad na zbytek roku, což je v aktuální době poměrně nevídaná událost. Ferrari za druhý kvartál roku dodalo 3 455 nových vozů - meziročně si tak splnilo svůj sen o 29 % více zákazníků. Nejoblíbenějšími modely jsou vozy s osmiválcem Portofino M a F8. Ferrari také zahájilo produkci nového vozu 296 GTB. 

Největší eso z rukávu však Ferrari zatím nevytáhlo - jedná se o plánované SUV Purosangue, které má zahájit produkci příští rok. Tento model má úspěch téměř jistý, konkurenční Lamborghini prodalo od zahájení výroby SUV Urus již přes 20 000 kusů a jedná se tak o nejprodávanější model automobilky. I přes všechna pozitiva může být však případná recese pro akcie Ferrari velkým rizikem a pohled na vývoj akcie od začátku roku jasně ukazuje, že i zde panuje zvýšená volatilita. 


Zajímají vás další z nejobchodovanějších akcií? Celý článek si můžete přečíst zde.


 

CFD jsou komplexními nástroji a nesou vysoké riziko rychlé ztráty veškerého Vašeho kapitálu v důsledku páky. 67,3% retailových investorů přichází o svůj kapitál během obchodování se CFD s tímto providerem. (tento počet byl určen v rámci období od 1. července 2021 do 30. června 2022). Měli byste pečlivě zvážit, jestli rozumíte fungování CFD nástrojů a můžete-li si dovolit podstoupit tak vysoká rizika ztráty Vašeho kapitálu. Obchodování na devizovém trhu s marží obnáší velkou míru rizika a nemusí být vhodné pro všechny investory. Obchodování s vysokou pákou může fungovat jak ve Váš prospěch, tak i proti Vám. 

Předtím, než se rozhodnete obchodovat na devizovém trhu, pečlivě zvažte své investiční cíle, úroveň zkušeností a ochotu podstoupit rizika. Existuje možnost, že utrpíte ztrátu části nebo celé výchozí investice, a proto není vhodné investovat peníze, které si nemůžete dovolit ztratit. V případě jakýchkoliv pochybností vyhledejte radu nezávislého finančního poradce.


Autor @purpletrading má karmu 5 a je členem této komunity od 22/04/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.