S&P 500 ^GSPC 5,277.51 +0.80%
Amazon AMZN $176.44 -1.60%
Nvidia NVDA $1,095.95 -0.82%
Apple AAPL $192.32 +0.54%
Tesla TSLA $178.10 -0.39%
Microsoft MSFT $415.60 +0.23%
Alphabet GOOG $173.93 +0.21%
Meta META $467.29 +0.05%

Akcie SoFi se za posledních 9 dní bezdůvodně propadly o 22%. Je však vhodná chvíle k nákupu?

Nedávné hospodářské výsledky společnosti SoFi rozhodně reportují úspěšné třetí čtvrtletí a naznačují budoucí růst, který firmu čeká. Přesto zaznamenaly akcie nedávno poměrně významný propad, na který bych se dnes rád zaměřil a který bych se pokusil vysvětlit. 

 

 

Stručný přehled akcií SOFI

Pro společnost SoFi $SOFI-0.1% Technologies to bylo vynikající pololetí. V roce 2021 akcie vzrostly o více než 55 %. Dosáhly dokonce výnosů, které výrazně převyšují výnosy technologického Nasdaqu, jehož jsou akcie $SOFI-0.1% součástí.

 

Přesto zůstat v letošním roce vytrvalým fanouškem a investorem do $SOFI-0.1% nebylo vůbec snadné. Po více než zdvojnásobení ceny v únoru se akcie SoFi propadly o více než 50 % a během několika týdnů vrátily zpět téměř celou svou rally.

 

Můžete vinit akcie $SOFI-0.1% z toho, že v první polovině roku spadly, na co chcete. Ale letošní náhlá prudká rotace z růstových akcií do cyklických a hodnotových akcií je podle mě důvodem, na který lze ukázat prstem 😂. 


Proč je SoFi v kurzu

$SOFI-0.1% je převratná fintech platforma. Jde o aplikaci spousty finančních nástrojů na jednom místě, kde mají členové přístup k diverzifikovaným úvěrovým produktům, obchodování s akciemi a kryptoměnami, správě majetku a službám AI poradce. 

 

Důvody, proč být býčí vůči společnosti SoFi Technologies, tím také nekončí. $SOFI-0.1% totiž využívá výhod rapidně rostoucího trhu neobank vůči své platformě Galileo. Nabízí také ostatním fintech firmám kritická aplikační programová rozhraní (API) pro řadu digitálních bankovních funkcí.

 

Nedávná zpráva o hospodářských výsledcích se vyznačovala snadným překonáním horní i dolní hranice předpokladu analytiků a vzestupně revidovaným výhledem. Také vzhledem k tomu, že se všeobecně očekává schválení žádosti o bankovní statut společnosti a možnost SoFi dále růst a zpeněžit svůj ekosystém zaměřený na digitální technologie, bude podle mě v následujících měsících následovat převážně růst.  

 

 

Mírný zisk u blue-chip akcií indexu Dow Industrials jen posiluje argumenty, že peníze jsou vkládány spíše do cyklických a hodnotových akcií na úkor všeho růstového. Měli by jste se však jako investoři do akcií $SOFI-0.1% připravit na další větší medvědí rotaci po posledním propadu? Přece jen se sezónně nacházíme v tom nejpříznivějším ročním období pro býčí investory, takže si myslím, že ne. Nakonec se mi dlouhodobější výhled pro SoFi opravdu líbí.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

SOFI = DYOR - BTFD - HODL

podle mě je vždycky vhodná doba k nákupu $SOFI-0.1% 😁

DYOR samozřejmě