S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Michael Burry se zbavil celého svého portfolia! Až na jeden podivný titul

Michael Burry, investor známý z filmu The Big Short (fakt si ho pusťte, je super), zredukoval ve druhém čtvrtletí své portfolio amerických akcií na jeden jediný titul. Alespoň tak vyplívá ze zprávy Komise pro cenné papíry. Co znamená tento drastický krok asi největšího doomsayera na planetě? Straší katastrofami už docela dlouho, tentokrát se ale tváří opravdu odhodlaně.

Burry opět předpoví velekrach

Myslel jsem si, že Burry mě už ničím překvapit nedokáže. Ovšem opět jsem se pletl😂  Burryho společnost Scion Asset Management podle všeho nabrala něco málo přes 500 000 akcií Geo Group $GEO-2.2% v hodnotě 3,3 milionu dolarů. Společnost Geo investuje do soukromých věznic a psychiatrických zařízení a její tržní kapitalizace činí méně než 900 milionů dolarů. Zrovna tenhle sektor bych tedy na nějaký ultra bullish vývoj netipl. Ale když to říká Burry... 😂

https://twitter.com/burrytracker/status/1559215429431701510?cxt=HHwWjMCt-YCLuaMrAAAA

Burryho zastánci si jeho rozhodnutí fakticky zlikvidovat své portfolio pravděpodobně vyloží jako špatné znamení. Manažer hedge fondu loni v létě (opět) předpovídal "největší spekulativní bublinu všech dob ve všech ohledech" a varoval majitele meme stocků a krypta, že přichází MOAC - Mother of All Crashes. Tedy velekrach 😂

https://www.youtube.com/watch?v=qYHVv3YwHMc

Nedávno varoval investory, aby se příliš nevzrušovali nedávnou akciovou rallye, protože při předchozích poklesech docházelo ke spoustě dočasných odrazů, než se našlo dno. Varoval také, že se vrátila "hloupost" na trzích v době vrcholící pandemie, a o víkendu na Twitteru napsal, že se nemůže zbavit pocitu, který zažil už s Enronem - tedy extrémní optimismus, který panoval před dot-com krachem.

"Tuposti na trhu opět přibývá. Po letech 1929, 1968, 2000, a 2008 naštěstí tupost z trhu vymizela, zcela a naprosto vymizela. Ale opět se vrátila v době COVIDu. A pořád na trhu zůstává"

Elon Musk taky přirovnal Burryho k flašinetu a jeho nedávné předpovědi se podobají opakovaným varováním před "superbublinou", které vyslovil známý manažer fondů Jeremy Grantham. Burry je dodnes známý tím, že předpověděl krach amerického trhu s bydlením a vydělal miliardy dolarů sázkami na tyto rizikové hypotéky. Je to jen výkřik, nebo bychom se měli všichni obávat?

Portfolio společnosti Scion zahrnovalo na konci března 11 akcií v hodnotě 165 milionů dolarů, nepočítaje put opce, které držel na 206 000 akcií společnosti Apple.

Šéf společnosti Scion už v minulosti dal nůž na krk svému portfoliu. Ve třetím čtvrtletí loňského roku ho ztenčil z 20 akcií na šest, čímž během tří měsíců snížil jeho hodnotu ze 140 milionů dolarů na 42 milionů dolarů. 

Nepřipomíná vám to nějakou scénu z filmu? 🤔😂

https://www.youtube.com/watch?v=19hJCsc-F8Y

Co si o tom myslíte vy? Páchá sebevraždu a jako rukojmí se bere investory svého fondu, nebo bude mít zase pravdu a čeká nás opravdu Matka všech krachů? 

Pokud vás baví moje články a příspěvky, tak neváhejte hodit follow. Díky! 🔥

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a několika dalších analýz. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Nevíš jakou měl návratnost z těchto prodejů? Přijde mi totiž, že jsem nedávno teprve četl o jeho nových investicích a teď tohle 😀 Dost by mě zajímalo jak se mu daří, když stále vyvolává paniku 😄

Koukal jsem na to už ráno. Fakt mě zajímá nějakej vyjádření ohledně toho, co ho k tomu vede. Být bullish na vodu asi smysl dává, ale tohle hodně nechápu 😅

Lol, jemu už fakt definitivně přeplo 😂😂

To se asi nedozvíme, u něj to moc poznat není :D já teda věřím, že není magor a ty čísla má prostudovaný, ale mohl by konat trochu logičtěji a aspoň to občas vysvětlit :D