S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Akcie Lemonade dostaly slušně naloženo - proč se tak stalo a nestály by za nákup?

Společnost Lemonade $LMND-2.0%  oznámila své poslední výsledky na začátku listopadu a zklamala investory jak svou ztrátou, tak i překvapivým oznámením nové akvizice. Od té doby se akcie propadly o téměř 30 %. Nejednoho investora tak mohlo napadnout, jestli by nestálo za to do tohoto disruptora pojišťovacího trhu nevložit menší obnos peněz s vidinou budoucích zisků.

 

Analytik Jason Hall odpověděl na tento dotaz pro Motley Fool: (překlad je na hrubo, nechce se mi to učesávat, určitě to pochopíte, jestli je to BUY, HOLD nebo SELL :D)

 

Ano, je to opravdu zajímavé. Nejdřív to řekneme takhle - pojišťovny mohou být trochu komplikované. Myslím, že to je možná ten nejlepší způsob, jak to říct, pokud jde o sledování jejich výnosů a zisků, zejména se změnami oproti účetnictví GAAP v posledních několika letech. Když se musí něco zaúčtovat a ta věc, ať už je realizovaná, nebo nerealizovaná, může to ovlivnit výsledky. 

 

Pak máte společnost, jako je Lemonade.

 

Pointa je v tom, že rostou tak rychle a vyhazují tolik peněz, aby ten růst ještě zrychlili. Musíte do jisté míry prostě věřit managementu, že vám předkládá metriky, na které se můžete podívat, kterým můžete věřit. Vykreslete si obrázek pro dlouhodobý, širší pohled. To, co jsem chtěl udělat jako výchozí bod, bylo, že jsem chtěl ukázat ta konkrétní čísla, a mluvit o tom, co znamenají, a porovnat je s předchozím čtvrtletím jen pro určitý kontext. In-force premium, správně. Jedná se o pojistné pro zákazníky, kteří mají v současné době pojistný produkt ke konci čtvrtletí, 347 milionů USD. To bylo o 84 % více než v loňském roce. Chtěl jsem to uvést do kontextu druhého čtvrtletí. Ve druhém čtvrtletí to bylo 297 milionů dolarů. To byl nárůst o 91 %.

 

Zaznamenali jsme trochu zpomalení růstu, ale postupně jsme přidali 50 milionů dolarů a pojistného v pojistné smlouvě. To je skutečně pozitivní číslo. Celkový počet zákazníků 1,63 milionu a další změny. V předchozím čtvrtletí to bylo 1,2 milionu a změna. Vidíte opravdu dobrý sekvenční růst pojistného na zákazníka, který činil 246 dolarů a posunul se na 254 dolarů. Takže rostoucí počet zákazníků dostává více peněz na zákazníka. Prostě jako základní pochopení jakékoliv obchodní úrovně, to jsou opravdu dobré věci, které je třeba vidět.

 

Další věcí je také to, že od druhého čtvrtletí do třetího čtvrtletí nebyly v tomto období uvedeny na trh žádné nové produkty. Byly to stejné produkty, které rozšiřovaly některé trhy, což je dobré. Ale ta velká věc, lidi, a to je ta velká věc, která se právě stala, uvidíme, jestli to tady najdu. Dne 3. listopadu bylo uvedeno na trh Lemonade Car. To bylo po skončení třetího čtvrtletí. Tohle je ta velká věc. To byla velká část teze pro mnoho lidí, kteří se o Lemonade opravdu zajímají, je jejich schopnost pokračovat v přidávání produktů a dostat se na větší a větší trhy.

 

Co během tohoto růstu trh udělal? Dovolte mi, abych zde vytáhl další graf a jen ukázal, co trh dělal, zatímco společnost pokračovala v přidávání uživatelů nebo zákazníků, rozšiřovala svou základnu, získávala vyšší částky dolarů z cen svých zákazníků. Tohle je ze začátku roku. Myslím, že se můžeme vrátit až od jejího vstupu na burzu. Na konci roku jsme byli svědky masivního nárůstu a nyní jsou akcie, jak se říká, v podstatě o 70 % níže než na svém historickém maximu.

 

Když nad tím tak přemýšlím, pár věcí, ještě jsem se ani nedostal k akvizici Metromile $MILE , ale když nad tím tak přemýšlím, tak jediné, co si dokážu opravdu představit, je, že trh byl prostě extrémně nadšený z této společnosti a měl očekávání, u kterých si nejsem jistý, jaká byla. Bylo to prostě tak, že se lidé zamilovali do příběhu a nápadu a pak si možná spousta lidí uvědomila, že je to jen pojišťovna, proč jsme tak nadšení? Viděli jsme, jak spadla z ocenění 9 miliard dolarů nyní na 3,5 miliardy dolarů a drobné nebo někde v této oblasti.

 

Za mě osobně ten ocenění $LMND-2.0% vypadá hodně zajímavě a začínám pomalu nakupovat. Ale nejedná se o investiční doporučení!


Autor @drakostonks má karmu 199 a je členem této skupiny od 22/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

$LMND-2.0% jasný BUY!

$LMND-2.0%  jsem si všiml včera na Twitteru a tam je to masakr 😁 Ale společnost vypadá stále dobře.

Partner

Jakože hejt?

Ne hodně lidí nakupovalo a já si všiml, že je kolem 45$ což jsem nechápal, jsem si jí pamatoval kolem 100$ 😁

Skvělý rozbor 👍

Klid, není můj :D

Jo to mi došlo, ale že to má hlavu a patu.

Sám jsem o $LMND-2.0% přemýšlel a tohle mi pomohlo.

Partner

Na $LMND-2.0% jsem taky začal koukat, vypadá to teď sakra zajímavě!

Takže BUY, chápu! 😅