S&P 500 ^GSPC 5,187.7 +0.13%
Tesla TSLA $177.75 -3.79%
Alphabet GOOG $172.98 +1.85%
Nvidia NVDA $905.08 -1.77%
Microsoft MSFT $409.34 -1.02%
Meta META $468.24 +0.55%
Apple AAPL $182.40 +0.38%
Amazon AMZN $188.74 +0.02%

Vezměte 10 tisíc a okamžitě je investujte do těchto 3 technologických akcí, nebudete litovat

Pokud máte rádi technologie, které pomáhají byznysu vzkvétat (jasně, že máte), a pokud máte zrovna náhodou bokem částku kolem řekněme 10 tisíc korun (jasně, že máte), mám tady pro vás tři tipy na akcie, které doporučují kolegové z Motley Fool. A já musím souhlasit, stejně jako analytici z Wall Street, že tenhle výběr by vám v další letech mohl přinést spoustu radosti. A taky peněz, samozřejmě.
 

 

Fiverr $FVRR-1.2% 

Společnost Fiverr International (NYSE:FVRR), která je provozovatelem trhu s volnou pracovní silou, je v oblasti gig ekonomiky něco jako veterán, protože byla založena už před více než deseti lety jako způsob, jak propojit nezávislé pracovníky na volné noze se společnostmi, které potřebují jejich služby. Místo toho, aby se firmy obracely na agentury nebo hledaly někoho na profesních sítích jako Linkedin, jdou rovnou za přehledně utříděnými odborníky na platformě Fiverr, kde já nákup služeb snadný asi podobně, jako třeba koupě lístků na koncert.
 

Ačkoli se firmě v prvních dnech pandemie přirozeně dostalo prudkého nárůstu obchodu, i po opadnutí této vlny se nadále rychle rozšiřuje (na rozdíl od mnohých jiných). Příjmy za třetí čtvrtletí vzrostly o 42 %, zatímco počet aktivních kupujících poskočil o 33 %, což umožnilo zvýšit výdaje na jednoho kupujícího o 20 % oproti předchozímu roku.
 

Očekává se, že tržby za čtvrté čtvrtletí vzrostou o dalších 33 - 39 % a celoroční tržby by měly být o 54 - 56 % vyšší než v roce 2020, tedy až 205 milionů dolarů. Wall Street předpovídá, že tržby porostou o 35 % ročně až do roku 2023, a analytici stanovili konsenzuální cílovou cenu 226 USD, což naznačuje potenciál růstu o solidních 60 % v příštím roce.
 

Společnost odhaduje svůj oslovitelný trh v USA na 115 miliard dolarů ročně a celosvětově až na 750 miliard dolarů a měla by těžit ze síťového efektu, protože rozšiřuje svou internetovou maloobchodní platformu a přihlašuje se na ni více tvůrců obsahu. A pokud do společnosti Fiverr investujete už dnes, nebude muset doufat v obsazení globálního trhu, i na tom americkém může firma stále růst o stovky procent.
 

Salesforce.com $CRM+0.6% 

Společnost Salesforce.com (NYSE:CRM), specialista na řízení vztahů se zákazníky (CRM), oznámila výsledky za třetí čtvrtletí, které trh zklamaly, protože prognózy nebyly tak silné, jak se očekávalo. Investoři by to však měli využít jako příležitost k nákupu, ne propadat panice a prodávat.
 

Nemělo by být neočekávané, že pokles výdajů malých a středních podniků na software v důsledku pandemie COVID-19 měl dopad na čtvrtletní výsledky společnosti Salesforce. Tržby a zisky sice překonaly očekávání analytiků, k čemuž částečně přispěly akvizice odborníka na podnikovou komunikaci Slack, vývojáře podnikových webových stránek Mobify a specialisty na řízení firem Vlocity, ale firma poskytující už více než 20 let SaaS uvedla, že celoroční tržby se budou pohybovat v rozmezí 7,224 až 7,234 miliardy dolarů. Střed tohoto rozmezí se nachází mírně pod odhady Wall Street ve výši 7,23 miliardy dolarů.
 

Salesforce byl v roce 2020 zodpovědný za 20 % všech globálních výdajů na CRM - více než Oracle, SAP, Microsoft a Adobe dohromady. Wall Street navíc stále očekává, že Salesforce do poloviny desetiletí zdvojnásobí své tržby a podobným tempem poroste i zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (EBITDA).
 

Akcie Salesforce od roku 2011 vzrostly o 757 %, zatímco index S&P 500 jen o 265 %. Vzhledem k tomu, že akcie oproti svému nedávnému maximu poklesly o zhruba 20 %, mohli byste se jako akcionáři dočkat za pár let velmi pěkného zhodnocení.
 

The Trade Desk $TTD-1.9% 

Společnost The Trade Desk (NASDAQ:TTD) je další akcií SaaS s obrovským potenciálem růstu, protože pokračuje v budování své dominantní platformy pro programatický nákup reklamy.
 

Tržby se v posledních čtyřech letech rozjely naplno a za tuto dobu vzrostly o 300 %, v roce 2021 se zatím zvýšily o 55 % na 801 milionů dolarů. Také upravený zisk EBITDA je za prvních devět měsíců roku o 39 % vyšší.
 

To, co pomáhá společnosti The Trade Desk tak rychle růst, není ani tak to, že u ní zákazníci utrácejí více (což utrácejí), ale také to, že se k ní stále vracejí. Míra udržení zákazníků platformy pro nákup reklamy činila v posledním období 95 %, což je stejně vysoká hodnota jako za posledních sedm let. Díky tomu si zajistila 6. místo na seznamu 100 nejrychleji rostoucích firem roku 2021 časopisu Fortune a patří mezi přední softwarové společnosti v oboru.
 

To je pravděpodobně také důvod, proč Wall Street předpovídá, že se tržby do roku 2025 ztrojnásobí a zisk na akcii vzroste téměř čtyřnásobně. Ačkoli se nejedná o levnou akcii, při ceně kolem 100 dolarů za akcii se vyplatí do The Trade Desk vstoupit již nyní.
 

Tohle samozřejmě není investiční doporučení, jakkoliv se to tak tváří. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @thebull má karmu 1926 a je členem této skupiny od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Tak já netroškařím a pravidelně přikupuji jak $FVRR-1.2% , tak i $CRM+0.6% , oboje kvalitní firmy se skvělým produktem a silnou tržní pozicí.

FVRR to the moon, souhlasím:)

$CRM+0.6% jsem dnes nakoupil, ta cena je skvělá 👍

Souhlasím, že $CRM+0.6% je teď hooodně atraktivní!

🤔