S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

CEO Pfizeru: Vakcinace proti covidu bude potřeba každý rok, nehledě na Omikron

Špatná zpráva pro lidstvo, skvělá zpráva pro akcionáře farmaceutických firem. Podle generálního ředitele společnosti Pfizer se totiž lidé budou muset nechat každoročně očkovat vakcínou proti COVID-19 ještě mnoho dalších let.

Albert Bourla, CEO Pfizeru

"Na základě všeho, co jsem zatím viděl, bych řekl, že každoroční očkování bude pravděpodobně zapotřebí, aby se zachovala velmi silná a velmi vysoká úroveň ochrany," řekl Dr. Albert Bourla v rozhovoru pro BBC.

Bourla hovořil s BBC ještě před objevením omikronové varianty, která byla poprvé identifikována v Jihoafrické republice. Zatím tedy není jasné, zda bude nutné vakcíny upravit pro nové varianty.

Každopádně Bourla už mohl se svou firmou oslavit splnění ročního cíle. Ano, cíle, farma firmy si dávají cíl, kolik vakcín chtějí vyprodukovat. Zajímavé, že? Pro akcionáře je samozřejmě splnění výrobních cílů skvělou zprávou.

https://twitter.com/AlbertBourla/status/1466188169175617538

Podle BBC aktuálně provádí společnost Pfizer zkoušky vakcíny Covid u dětí mladších pěti let. Zkoušky jsou rozděleny do dvou různých věkových skupin, na děti ve věku 2-5 let a na děti ve věku od šesti měsíců do dvou let, uvedla NPR.

Bourla během rozhovoru vyzval k očkování dětí ve věku 5-11 let ve Velké Británii a v Evropě a uvedl: "Covidu se ve školách daří. To výrazně narušuje vzdělávací systém a jsou děti, které budou mít závažné příznaky. Takže nepochybuji o tom, že přínosy jsou zcela ve prospěch toho, aby se to udělalo."

V USA už byla vakcína $PFE+0.6%  pro věkovou skupinu 5-11 let schválena letos v říjnu.

Šéf společnosti Pfizer zároveň vyvrátil fámy, že byl zatčen FBI a že jeho žena zemřela na následky očkování vakcínou Pfizer, což jsou v obou případech nepravdy.

"To, čím jsme si museli projít, není nic ve srovnání s životy, které budou ztraceny kvůli nesmyslům, které tito lidé zveřejnili, protože lidé si opravdu budou myslet, že moje žena zemřela kvůli vakcíně... a ona je v pořádku - je báječná."

Každopádně,$PFE+0.6% $NVAX+3.5% $MRNA+1.7% $JNJ-0.5% a mnozí další se tak mohou těšit na několik dalších let hojnosti. Pokud budou plnit své očkovací plány, akcionáři se mohou těšit na tučné dividendy. Za mě jasný bullish signál. Ale samozřejmě to není investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @drakostonks má karmu 224 a je členem této skupiny od 22/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Nemáte někdo informace ohledně žaloby na NOVAVAX? Uškodí to dále akciím, nebo již spoždění s vakcínami je započítáno v následujícím klesajícím trendu? Právě že uvažuji zainvestovat před tím,než vakcínu schválí EMA.

Zlatej důl ti povídám ten $PFE+0.6% !

Takže až se další týden trhy ještě víc propadnou, jdu do $PFE+0.6% a $NVAX+3.5% 👍

Partner

Kéž by se $NVAX+3.5% dostal aspoň na chvilku na $100 :))

Partner

No aby jim do těch smělých plánů nehodil právě omikron vidle :))

Jako chtěl jsem dát štítek "bullish", ale mě to vlastně celkově docela štve, takže nic :D