S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Unikl vám růst Pfizer akcií? Nevadí, Valneva je s její vakcínou možná dál, než si myslíte

Valneva SE, francouzská biotechnologická společnost specializující se obecně na výrobu a komercializaci různých vakcín, se rozhodla pokusit vyvinout i vlastní vakcínu proti koronaviru. Její kandidát dokonce již dokončil I/II fázi klinických zkoušek. Nedávno se však objevily nějaké novinky o této vakcíně, které by mohly být pro potenciální investici do Valneva akcií klíčové a na které se společně teď podíváme. 


Nejdříve ale rychlý pohled na opravdu volatilní akcie (VALN), které firmu momentálně oceňují na zhruba 2,8 miliard dolarů.  


Co je nového

Valneva zrovna v pátek uvedla, že na základě britské studie, která zjistila, že se jedná o jedinou ze sedmi vakcín, která neposkytuje žádnou podporu imunity, pokud byla podána lidem, kteří byli předtím očkováni vakcínou společnosti Pfizer $PFE+0.3%, nelze vyvozovat žádné závěry o účinnosti její vakcíny proti koronaviru.

Akcie společnosti (VALN) se v pátek v reakci na tuto zprávu propadly o zhruba 24 % v návaznosti na zveřejnění výsledků britské studie COV-Boost, která se zabývala účinností alternativních vakcín jako posilujících látek pro osoby, které předtím dostaly očkování od společností Pfizer $PFE+0.3% nebo AstraZeneca.

Všech sedm vakcín podaných ve studii COV-Boost zvýšilo imunitu, pokud byly podány jako posilovací injekce lidem, kteří předtím dostali dvě dávky vakcíny společnosti AstraZeneca.

U ostatních šesti vakcín, nikoli však u vakcíny VLA2001 společnosti Valneva 😅 bylo rovněž zjištěno zvýšení imunity, pokud byly podány lidem, kteří byli očkováni vakcínou společnosti Pfizer.

Společnost Valneva uvedla, že účastníci studie dostali posilovací dávky po kratším intervalu, než je obvyklé, a že vakcíny vyrobené z inaktivovaných virů, jako je její kandidát, obvykle vyžadují delší interval, aby byly účinné.

Jen se podívejte jaké prohlášení firma následně uvedla: "Nastavení v této studii nás vede k přesvědčení, že COV-Boost neumožňuje vyvozovat žádné závěry ohledně použití VLA2001 jako posilovací vakcíny v reálném prostředí."

"Společnost Valneva se domnívá, že je pravděpodobné, že krátký interval mezi druhou injekcí a posilovací injekcí mohl nepříznivě ovlivnit výsledky u vakcíny VLA2001, vzhledem k tomu, že u inaktivovaných vakcín je obecně vyžadován delší interval."

Regulátor léčiv Evropské unie ve čtvrtek uvedl, že zahájil průběžnou kontrolu vakcíny společnosti Valneva, což by mohlo urychlit schválení očkování několik týdnů poté, co EU podepsala se společností dohodu o dodávkách.

Na rozdíl od vakcín společností Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Johnson & Johnson a Novavax vystavuje vakcína společnosti Valneva (VALN) imunitní systém působení celého koronaviru. Odborníci doufají, že díky tomu by vakcína mohla být méně náchylná ke ztrátě účinnosti proti mutujícím variantám. 

Společnost Valneva uvedla, že doufá, že její kandidátská vakcína bude chránit lidi proti variantám viru, a dodala, že ji bude testovat také konkrétně proti viru Omicron.

I přes tento mix dobrých a špatných zpráv, je podle mě zítřejší trend (VALV) akcií jasný a myslím si, že nás čeká tvrdý pád až někam zhruba ke $45 dolarům...

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @emil333 má karmu 1179 a je členem této skupiny od 16/08/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Pokud to spadne zpět k 25 USD, tak to zvážím.

Já Valnevu nakoupil už na začátku roku a jsem spoko 👌😅

nevím nevím 😅 vypadá to docela sketchy

Zní to smysluplně, ale radši si to zanalyzuju ještě sám.