S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Do těchto 3 kryptoměn vám stačilo vložit 1000 korun a dnes byste z nich měli miliony

Tenhle příspěvek vás možná naštve. A nebo vás donutí k lítosti nad promarněnými příležitostmi. Jenže investiční zákony jsou jasné, pokud chcete opravdu velké zhodnocení, musíte mít oči otevřené a být připraveni riskovat. V těchto třech případech by se vám to vrátilo tisícinásobně. A možná nebylo tak těžké to poznat.

Které krypto z vás mohlo udělat boháče?

1. Shiba Inu $SHIB/USD 

Shiba Inu je jedním z nejpůsobivějších tvůrců příběhů o zbohatnutí všech dob.  Pokud byste do digitálního tokenu investovali při jeho uvedení na trh v srpnu 2020 pouhých 1,56 dolaru, měli byste nyní 1 milion dolarů. V procentech to ani nemá smysl uvádět, tomu se jednoduše říká investice snů.

Jak se proboha stalo, že Shiba Inu tak prudce vyletěl, říkáte si? Za prvé, začínal se obchodovat za mizivou částku, z výše uvedeného snadno vypočítáte, že se na začátku jednalo o valuaci asi 30 tisíc dolarů. Ještě důležitější však je, že Shiba Inu se přiživila na úspěchu jiného tokenu - Dogecoinu.

Shiba Inu i Dogecoin používají jako maskota psa Shiba Inu. Na rozdíl od Dogecoinu je však Shiba Inu kompatibilní s platformou Ethereum. To znamená, že jej lze používat s peněženkami Ethereum a potenciálně integrovat do decentralizovaných finančních aplikací (DeFi) postavených na blockchainu Ethereum.

Neočekávejte však, že z vás malá částka investovaná do Shiba Inu v dohledné době udělá milionáře. Někteří ji považují za nejnebezpečnější kryptoměnu, kterou lze vlastnit. Ať už je tento názor správný, nebo ne, je prakticky nemožné, aby Shiba Inu v budoucnu dosáhla něčeho, co by se blížilo ziskům, které dosud nasbírala.

https://twitter.com/Shibtoken/status/1463912050665529352

2. Ethereum $ETH/USD 

Ethereum se řadí na druhé místo mezi největšími kryptoměnami na světě s tržní kapitalizací téměř 537 miliard dolarů. Zatímco blockchain byl oficiálně spuštěn až v červenci 2015, prvotní nabídka mincí (ICO) Etherea proběhla v předchozím roce. Kdybyste si v této ICO koupili tokeny Ether jen za přibližně 69,50 USD a drželi je, měli byste nyní 1 milion USD. Taky slušné zhodnocení, jen to je pravda!

Jediným převažujícím faktorem, který stojí za raketovým vzestupem Etherea, je jeho reálná užitečnost. Blockchain Etherea podporuje smart contracts, které umožňují uzavírat obchody na internetu bez prostředníků.

Dalším důležitým příkladem této reálné užitečnosti je, že blockchain Etherea může hostit jiné kryptoměny. Téměř polovina ze 100 největších tokenů podle tržní kapitalizace je totiž kompatibilní se standardem Ethereum ERC-20.

Ostatní blockchainy doufají, že Ethereum sesadí z trůnu tím, že nabídnou vyšší rychlost transakcí a nižší náklady. V roce 2022 se však chystá zásadní upgrade, který by měl Ethereum učinit konkurenceschopnějším. Je nepravděpodobné, že by se zopakoval působivý výkon z posledních sedmi a půl let, ale tato kryptoměna by stále mohla být dlouhodobým vítězem.

https://twitter.com/VitalikButerin/status/1466411377107558402

3. Dogecoin $DOGE/USD 

Dogecoin byl spuštěn v roce 2013 jako zábavná alternativa k Bitcoinu. Jeho autor uvádí, že mu tvorba zabrala pouhé dvě hodiny. A první investoři se rozhodně dobře baví, vždyť počáteční investice do Dogecoinu ve výši přibližně 1 492 USD v době, kdy byl poprvé k dispozici pro těžbu, by nyní měla hodnotu 1 milionu USD.

Do vlaku Dogecoinu brzy začaly naskakovat online investorské komunity. Popularitu si získal v tipech na Redditu a Twitteru. Dogecoin se však skutečně prosadil poté, co o něm začal tweetovat generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk.

Musk uvedl, že Dogecoin je jeho oblíbená kryptoměna a je jednou z pouhých tří digitálních mincí, které osobně vlastní. Dokonce se označil za "Dogefathera".

Vliv hlasité podpory miliardáře má však své meze. Stejně jako Shiba Inu a Ethereum nebude Dogecoin téměř jistě schopen v budoucnu poskytovat takovou úroveň výnosů jako v minulosti. Kryptoměna by potenciálně stále mohla investorům dlouhodobě vydělávat peníze, ale rychlé milionáře z nich pravděpodobně neudělá.

https://twitter.com/dogecoin/status/1467907077347573765

Mimochodem, v každém z těch tweetů můžete jasně vidět, o co každé z těch kryptoměn jde. Shiba se snaží nalákat co nejvíc investorů, aby velryby maximálně zbohatly, Ethereum se ústy svého zakladatele Vitalika Buterina snaží o maximální progres a užitečnost, no a Dogecoin se chce hlavně maximálně dobře bavit.

Tohle zjevně není investiční doporučení, jen jsem vám chtěl zkazit den.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @marekm má karmu 484 a je členem této skupiny od 22/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Tak vesměs do všech úspěšných projektů kdyby se na začátku vložili peníze tak se máme dobře 😅

Která kryptomena bude další? To potřebuju vědět! 😂

To my všichni! 😂

Partner

$ETH/USD je top, tam vidím ještě dost prostoru pro růst 👌

Souhlasím 👍

Vrátit tak čas 😅

No to teda 😅