S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Nezaspěte na akciích Nio, firma schovává v rukávu opravdu impozantní výsledky

Společnost Nio byla v posledním měsíci výrazně pod tlakem. Tato EV automobilka trpěla nejen zásahem čínské vlády, ale také nižší výkonností, která způsobila výrazný pád akcií. Firma má před sebou sice ještě dlouhou cestu, ale v její prospěch působí hned několik slibných katalyzátorů, které trh prozatím přehlíží a na které se společně podíváme. 


Čína je jedním z nejvýznamnějších trhů s elektromobily na světě a očekává se, že v příštích letech bude poptávka po elektromobilech trvale růst. Například podle časopisu Forbes se podíl elektromobilů na čínském trhu v říjnu téměř ztrojnásobil na neuvěřitelných 19 %. 

Společnost Nio $NIO-1.3% dělá v tomto odvětví silné pokroky a již se prosadila díky své široké nabídce produktů. Akcie společnosti jsou však na méně než poloviční ceně oproti historickému maximu 66 dolarů.


Akcie zahájily letošní rok razantně a v lednu se obchodovaly téměř za 53 dolarů. V únoru ale dosáhly svého maxima a od té doby klesají. Za posledních šest měsíců akcie $NIO-1.3% klesly o 24 %, což však definitivně neznamená, že můžete společnost odepsat. 

Působivá čísla dodávek

Celé odvětví elektromobilů se potýkalo s nedostatkem čipů a mělo velké problémy s dodavatelským řetězcem, což vedlo k poklesu dodávek. Společnost Nio $NIO-1.3% neměla sice dobrý říjen, ale v listopadu se odrazila ode dna. 

V říjnu vykázala 3 667 dodávek a v listopadu dodala 10 878 vozidel, což je 105% nárůst oproti stavu před rokem. Od počátku roku 2021 tak dodala 80 940 vozů, což je 120% nárůst oproti roku 2020, a celkově dodala 156 581 vozů.

Ve čtvrtém čtvrtletí společnost očekává dodávky v rozmezí 23 500 až 25 500 vozidel. To znamená, že společnost bude muset v prosinci vykázat mimořádná čísla, aby splnila prognózy. 

Vzhledem k současné situaci na trhu to vypadá, že bude pro společnost obtížné splnit tržby nebo dodávky za čtvrté čtvrtletí, což může mít bohužel dopad na hospodářský výsledek.

Domnívám se však, že Nio $NIO-1.3% nebude posuzována pouze na základě říjnových dodávek. Nedostatek čipů a problémy s dodavatelským řetězcem postihly všechny automobilky a jsou dočasné. 

Při celkovém pohledu vykazuje společnost totiž velmi silný potenciál k růstu a uspokojení rostoucí poptávky spotřebitelů na prosperujícím trhu s elektromobily. To samé se dozvíte i tomto videu, které osobně doporučuji.

https://www.youtube.com/watch?v=kSiRdQTrEJo 

Společnost nedávno podepsala dohodu se společností Shell $RDS.A o výstavbě a provozu nabíjecích stanic pro baterie. Její součástí je instalace 100 výměnných stanic v Číně do roku 2025 a pilotních stanic v Evropě v příštím roce.

Služba baterií jako služby (BaaS) společnosti nabízí obrovskou výhodu na konkurenčním trhu a toto partnerství je jasnou cestou k mezinárodní expanzi. BaaS umožňuje spotřebitelům kupovat automobily bez baterií a přihlásit se do programu výměny baterií na stanicích. Tím se výrazně snižují náklady na vůz.

Společnost také zřizuje továrnu v průmyslovém parku NeoPark EV v Číně a očekává, že první vozidlo uvede na trh ve druhém čtvrtletí příštího roku. Firma bude mít jinak den NIO 18. prosince, kdy očekává uvedení nového sedanu ET7. Upřímně všem investorům do $NIO-1.3% doporučuji event sledovat, protože by na cenu akcií mohl mít velký dopad.   

Abych to nějak všechno shrnul dohromady...Pokud máte do $NIO-1.3% již zainvestováno, rozhodně se nemusíte bát, že by nedávný propad dlouho vydržel. Firma toho má spoustu skvělého naplánováno do budoucna a jsem přesvědčen, že se budou tyto novinky/události podílet na růstu $NIO-1.3% akcií na nová ATH, která předpokládám zhruba v prvním čtvrtletí 2022.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Koupě v podstatě jakýchkoliv čínských akcií je dnes docela sázka na nejistotu, Čína je nevyzpytatelná. NIO jako takové ale nevypadá vůbec zle, v článku zmíněná fakta hovoří jasně. K tomu ta lákavá cena... takže za menší nákup by to asi stálo. Bude to nejspíš horská dráha. Na druhou stranu si nemyslím, že by mohl přijít úplný pád na dno. Přeci jen mají už nějakou produkci a tím i cash-flow. To by firmu mělo podržet (a udržet).

díky a souhlas 👍, těch momentálních 30$ mi přijde už naprosto absurdních 😅

Nio věřim📈

děláte dobře 😄

Nio mám už druhým rokem a je to jako na horské dráze :)

Nebojte, myslím, že to od ted půjde už jen nahoru 😁

$NIO-1.3% je můj velký oblíbenec, a teď navíc v těch slevách, není o čem 😁

přesně tak 😄

Se nemůžu rozhodnout mezi $NIO-1.3% a $LCID-0.5%  🤣 Slevy jsou teď na obou a oba dva mají vyhlídky pěkné 😁

Za mě $NIO-1.3%  👍

Lcid jsem kupoval na 17 a prodával za 38. Maximum melo nekde kolem 60, historicky vždy pak došlo ke korekci o cca 50 % od ATH, ať již u Tesly několikrát v minulosti, tak u NIO tento rok, takže já čekám na opětovný nákup Lcidu kolem 29. Nicméně NIO je v buying zóně právě teď. Takže dokupuji co se dá

Koupil jsem obě. U Nio mám jen obavy ze zásahů Číny a možného vylistování z burzy v USA, jinak má ale potenciál, viz baterie jako BaaS. Třeba se do té doby stihnou z dnešních cen zhodnotit

A já myslel že ty obavy z Číny už pominuly 😅

Za mě definitivně $NIO-1.3%

Já dnes přikoupil, $NIO-1.3% věřím.

👍