S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Donalda Trumpa se utišit nepodařilo, bývalý prezident vymyslel radikální plán, jak být slyšet a vydělat miliardy

Trump bývá často přirovnáván k dnes již legendárnímu manipulátorovi trhů Elonu Muskovi. Oba toho sice nemají moc společného, rozhodně ale ještě nedávno sdíleli zálibu v aplikaci Twitter a přidávání kontroverzních příspěvků, které ovlivňují trhy. I přes momentální zákaz většiny jeho sociálních sítí, si však exprezident USA možná dokázal najít vlastní cestu, jak dostat jeho názory k lidem a navíc u toho pořádně vydělat.


Vliv Donalda Trumpa na vládu v roce 2021 sice mírně poklesl, ale v poslední době je na veřejných trzích zase poměrně důležitý a je zajímavé pozorovat, jak se jeho vliv na politiku časem mění. Jeho jméno je spojováno s několika společnostmi a dokonce se nedávno i zapojil do probíhajícího boje mezi akcionáři a americkou vládou o vládou sponzorované subjekty.

Mnozí mi budou určitě oponovat, ale upřímně byl Trump v minulosti hrozbou pokaždé, když něco tweetnul 😅. Nevzpomínám si, že by nějaký bývalý prezident pravidelně používal Twitter $TWTR k doručování výhrůžek, tak jako to dělal Trump. Pokaždé, když tweetnul výhrůžku ohledně čehokoliv, trh rychle klesnul, investoři se vyděsili a začali panicky prodávat. 


Jeho slova stačila k tomu, aby vyvolala šílené reakce a zmanipulovala trh. To docela připomíná Elona Muska, nemyslíte 🤔? Pokud jste to někteří ještě nezaznamenali, tak se Trump pokouší o spuštění nové sociální sítě a já jsem přesvědčen, že nás v budoucnu tato doba teroru, (kdy bude Trump znovu aktivní na sociálních sítích) opět čeká. 

https://twitter.com/bennyjohnson/status/1467219487829245953 

Cena akcií fúzní SPAC společnosti Digital World Acquisition Corp. (DWAC) vyskočila v polovině října o více než 900 %, když oznámila, že plánuje vstup společnosti Trump Media and Technology Group na burzu.

Akcie (DWAC)

Posláním Trump Media je podle společnosti vybudovat řadu digitálních platforem, které budou působit proti "liberálním předsudkům" a "nebezpečnému uplatňování cenzury ze strany technologických monopolů". 

Jednou z těchto vlastností bude Truth Social, platforma sociálních médií, která má "podporovat otevřenou, svobodnou a upřímnou globální konverzaci bez diskriminace globální ideologie".

Truth Social ještě nespustila ani svou beta aplikaci a nedávno již zveřejnila, že federální regulační orgány vyšetřují tuto SPAC dohodu kvůli tomu, jak firma komunikovala s Trump Media před oznámením transakce. 

Trump Media sice uvádí, že chce sloužit jako alternativa k velkým technologiím, ale zároveň přiznává, že bude výrazně ovlivněna stávajícím Trumpovým okolím a fanoušky. 

To pro ni ale stále představuje velkou příležitost, protože Trump měl v době, kdy byl aktivní na sociálních sítích, jako je Twitter $TWTR, Facebook $FB+0.5% a Instagram, dohromady 146 milionů sledujících a odběratelů. 

Trump Media předpokládá, že v roce 2022 přinese 16 milionů uživatelů a příjmy ve výši 1 milionu dolarů a poté se rozšíří na 81 milionů uživatelů a příjmy ve výši téměř 3,7 miliardy dolarů v roce 2026. 

Pokud by Trump v roce 2024 kandidoval na prezidenta, dovedu si představit, že by to pro společnost bylo pravděpodobně velmi dobré. Osobně se mi ale představa, že budu muset zase hlídat, co Trump kam přidává vůbec nelíbí.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Už jen to, jak vadí gigantům, z něj dělá osobnost světového formátu. Chápu, že vadí těm, kterým shodil to co měli nakoupeno...ale musíte se na to dívat i z druhé strany, spousta lidí díky němu měla možnost nakupovat za levno, a o tom trh je 😉

Částečně s vámi souhlasím, na druhou stranu ne, protože jsem jeden z těch, co v minulosti kvůli němu ztratil 😅

(DWAC) ještě rozhodně poletí

Neee, doufám, že jim to nevyjde. Posledních X měsíců je bez něj najednou takový klid 😅

Opravdu mě zajímá, jestli se ta aplikace chytne 😂, ale dost o tom pochybuji 😅

Partner

Ještě bude show 😅

Jak jsem dříve mohl investovat bez analýz z Buliosu? 😂