S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Srovnání Etherea a konkurenční Solany odhalilo krutou realitu

Ethereu a Solaně se ve světě kryptoměn dostává v poslední době výrazné pozornosti. Obě se totiž ukázaly být pozoruhodné finanční a technologické nástroje, které se budou podílet na přechodu od tradičních fiat měn na nové alternativní platební způsoby. Příběhy obou kryptoměn jsou však odlišné a Solana je mnohem mladší. Jaká z nich je dnes ale lepší investicí, zavedený hráč, nebo konkurenční nováček?

 

ETHEREUM

Druhá největší kryptoměna na světě Ethereum je dnes opravdu významným hráčem na poli decentralizovaných aplikací (dApps). Naprosto dominuje trhu a na jeho platformě běží téměř 3 000 takovýchto dApps. 

V příštích letech však může jeho růst ještě prudce vzrůst. Ethereum $ETH/USD se totiž chystá udělat něco, co uživatelům výrazně usnadní život. Tato blockchainová platforma připravuje zásadní upgrade. Je to ten, který vyřeší velký problém Etherea: rychlost transakcí 😄.

https://twitter.com/ArtisticCrypto/status/1468724480285491205 

Ethereum 2.0 má být spuštěno někdy v příštím roce. Zahrnuje přechod z protokolu proof-of-work na proof-of-stake. Platforma tak upustí od energeticky a časově náročného procesu složitých výpočtů pro ověřování transakcí. 

Součástí Etherea 2.0 je také upgrade, který odlehčí přetížení hlavní sítě. To vše znamená, že počet transakcí za sekundu stoupne z přibližně 30 až na 100 000. Zároveň se sníží spotřeba energie a platforma se tak stane ekologičtější.

Pokud vše půjde dobře, Ethereum $ETH/USD si nejen udrží vedoucí postavení, ale možná získá ještě větší podíl na trhu. Již dnes se krásně ukázalo, že má v tomto ohledu výhodu prvního hráče. To znamená, že ostatní kryptoměny budou muset dokázat, že jsou lepší, nebo se odlišit, pokud doufají, že se jim podaří $ETH/USD někdy dohnat.  

SOLANA 

Podle mě míříme do nové fáze kryptoměn a Solana $SOL/USD je jednou z nejlepších možností, pokud jde o škálovatelnost a rychlost. Jako novější kryptoměna má výhody nejmodernější technologie a s růstem nabízí také zisky pro investory. 

Solana byla vytvořena jako blockchain nabízející uživatelům možnost vyvíjet "škálovatelné, uživatelsky přívětivé aplikace pro celý svět". Podporuje stejně jako Ethereum dApps neboli projekty založené na blockchainu, jako jsou například tržiště s NFTs a decentralizované finanční programy. Dokonce má již více než 400 projektů.

https://twitter.com/rajgokal/status/1458526304224022529

Funguje to tak, že vývojář může nastavit program neboli inteligentní smlouvu a ta se objeví na počítači kohokoli, kdo je součástí sítě neboli je připojen k blockchainu. Solana se liší tím, že k programování můžete používat více vývojových jazyků, což samozřejmě zjednodušuje její používání a také usnadňuje komunikaci s ostatními platformami. 

Díky Solaně $SOL/USD mohou všechny dApps komunikovat mezi sebou, což poskytuje možnost vytvářet projekty nad jinými projekty. Je také bezpečnější než Ethereum. Solana je navíc nízkonákladová a energeticky úsporná, protože využívá síť pro validaci proof-of-stake, což znamená, že uživatelé musí k ověření transakcí dodat své vlastní krypto. 

Transakční náklady jsou pouhých 0,01 dolaru a systém jich dokáže provést až 65 000 za sekundu, čímž se doslova stává špičkou v oboru. Solana je v oblasti kryptoměn rozhodně napřed a myslím si, že je momentálně i lepší investicí než Ethereum $ETH/USD. To je i důvod, proč v mém kryptoměnovém portfoliu momentálně zaujímá největší pozici. 

Jaký je váš názor na $SOL/USD

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

SOL určitě stojí za zvážení, i případě většího propadu, nicméně jejich ambicí není soupeřit s ETH, ale budovat základy Internetu 3.0, a zde vidím jako mnohem solidnější projekt Hbar, který je z technického hlediska o něco lepší a reálně ho již používá Boeing, ServiceNow, TATA, Nomura, LG, IBM, atd.

Díky za doporučení, podívám se něj 😄

$ETH/USD 😎

Nevím, jestli bych po 12 000 % růstu $SOL/USD nakupovala 😅

Za mě definitivně $SOL/USD 😁

Držím oboje a jsem v chillu 😎 I když teda větší zhodnocení mám dnes paradoxně na $ETH/USD , Solanu jsem nakoupil moc pozdě. Ale věřím v další rust.

Partner

$ETH/USD podle mě stále bezkonkurenční 👍

Ano, $ETH/USD je 😎

Pár $SOL/USD taky mám. Ale jaká bude výhoda Solany až přijde Ethereum 2.0?

Upvote ⬆️