S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Bill Gates svou předpovědí potěšil všechny investory do světa metaverse

Bill Gates, spoluzakladatel společnosti Microsoft, velký filantrop a dlouhodobě jeden z nejbohatších lidí světa, je jednoznačně jedním z největších vizionářů naší doby. Svými predikcemi ohledně počítačů, internetu nebo třeba pandemie dokázal vždy téměř přesně odhadnout, jaký bude budoucí vývoj. Proto by se měli mít investoři na pozoru, když vysloví další predikci, jako například teď v případě metaverse.

Bill Gates hodnotí uplynulý rok.

Bill Gates pravidelně píše své poznatky o světě na svůj osobní blog na adrese GatesNotes.com, což zájemcům otevírá možnost poznat jeho myšlení a pohled na samotný svět. Velmi hodnotný obsah a navíc zdarma, sen každého investora!

Ve svém nejnovějším příspěvku nazvaném Důvody k optimismu po náročném roce, což je vlastně jakési shrnutí roku 2021, se spoluzakladatel Microsoftu ohlédl za všemi podstatnými událostmi uplynulého roku a také se zkusil podívat na to, jak by mohl vypadat rok následující. 

https://twitter.com/BillGates/status/1468664794567700483

Kromě jiných témat připojil Gates také předpověď o budoucnosti práce a o tom, jak by ji mohl změnit vzestup metaversa, virtuálních světů budovaných technologickými společnostmi, jako je Meta $FB+0.5%  a Microsoft $MSFT-0.2% , v nichž budou uživatelé moci pracovat, hrát si a stýkat se.

Gates poznamenává, že pandemie Covid-19 již "způsobila revoluci" na pracovišti a více společností než kdy jindy nabízí flexibilitu pro zaměstnance, kteří chtějí pracovat na dálku. "Tyto změny se budou v následujících letech jen prohlubovat," píše Gates a tvrdí, že práce na dálku jen přitáhne do metaversa více lidí.

"Předpovídám, že během příštích dvou až tří let se většina virtuálních schůzek přesune z 2D mřížek s obrazem z kamery... do metaverza, 3D prostoru s digitálními avatary," píše Gates ve svém blogovém příspěvku.

Tento dvourozměrný mřížkový pohled, který Gates popisuje a který přirovnává k hernímu pořadu "Hollywood Squares", je to, co v současné době získáte s většinou videokonferenčních platforem, jako je Zoom $ZM+0.3%  nebo Teams od Microsoftu. Zatímco v metaverzu byste měli 3D avatara, který by se mohl účastnit schůzek ve virtuálním kancelářském prostoru nebo na jiném místě, kde by mohl komunikovat s avatary vašich spolupracovníků.

"Myšlenka je taková, že se nakonec budete pomocí svého avatara setkávat s lidmi ve virtuálním prostoru, který bude kopírovat pocit, jako byste s nimi byli ve skutečné místnosti," píše Gates. 

Gates, který v roce 2020 odstoupil z představenstva Microsoftu, dodává, že jeho bývalá společnost pracuje na přidání 3D avatarů a dalších prvků přívětivých k metaverzu do svého pracovního softwaru Teams. A Teams by dokonce mohl mít jasnou nájezdovou cestu do metaverza, když nyní Microsoft spolupracuje s Markem Zuckerbergem a společností Meta na tom, aby týmová platforma Workplace této společnosti byla kompatibilní s Teams.

Gates samozřejmě podotýká, že než se jeho vize virtuálního pracoviště v metaverzu stane skutečností, bude to chtít čas a ochotu uživatelů i jejich zaměstnavatelů. Především technologické společnosti, jako je Meta, a dokonce i herní platformy, jako je Roblox $RBLX+0.4%  a Minecraft od Microsoftu, stále vyvíjejí virtuální světy, které budou tvořit metaverzi. Gates také připouští, že k tomu, aby "bylo možné přesně zachytit vaše výrazy, řeč těla a kvalitu vašeho hlasu", budou lidé potřebovat drahá technická zařízení, jako jsou náhlavní soupravy VR a možná i rukavice pro snímání pohybu.

"Ještě je před námi kus práce," ale podle něj nebude trvat dlouho a díky metaverzu se práce na dálku nebude zdát tak vzdálená. "Blížíme se k hranici, kdy technologie začnou skutečně kopírovat zážitek ze společné práce v kanceláři," píše.

A nakonec ještě citát historika Yuvala Noah Harariho, kterým Bill Gates svůj dlouhý článek zakončil a který přesně vystihuje to, co se aktuálně ve společnosti děje, a to nejen kolem metaverza, ale třeba i kolem kryptoměn:

"Lidé se obvykle bojí změn, protože se bojí neznámého. Největší konstantou dějin je však to, že se všechno mění."

Dá se snad o této předpovědi Billa Gatese pochybovat?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @thebull má karmu 2078 a je členem této skupiny od 20/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Partner

$FB+0.5%

Partner

$FB+0.5%

Partner

$FB+0.5%

heh, idea je super, ale ked si pozriem kolko ludi je ochotnych zapnut kameru pri calle tak si nemyslim ze este viac ludi bude chciet byt live 3d v meta... kolko % ludi co poznate pouziva pravidelne videohovor ?

Partner

V Buliosu všichni 😎

Je to tak, metaverse plus krypto jsou budoucnost a kdo to odmítá, ten to v té budoucnosti nebude mít lehké.

Už aby to bylo, těším se až to tady bude jako v Read Player One 😎

Ten svět mimo metaverse ale moc dobře nevypadal 🥲

Ok tak to jedině by mohlo být jinak 😂

Tak to taky dopadne 🤦‍♂️

Ten jeho $MSFT-0.2% držím, tak doufám že to nepodělají 😂

Metaverse věřím už dávno, Gates na tom nic nezmění 😁

Jo to já taky v Metavers věřím, ještě najít správný společnosti a je to 🤣