S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

3 akciové segmenty s velkým potenciálem růstu

Výběr správného tržního segmentu je alfou a omegou investičního úspěchu. Jak známo, trh postupuje po vlnách a pokud vsadíte na tu, jejíž síla a intenzita opadá, můžete několik dalších let bědovat nad marným výkonem portfolia. Naopak pokud zvolíte správný segment a naskočíte na vlnu, která nabírá na intenzitě a sílí, bude vám portfolio dělat radost po mnoho dalších let. A právě tyto 3 segmenty slibují do dalších let podobnou perspektivu. Tak je neváhejte začadit do svého portfolia.

Vsaďte na budoucnost.

Fintech

$PYPL+0.6% , $SQ+0.7% nebo třeba $BTC-USD, to jsou nejznámější hráči na poli fintech segmentu. Pokud budete do tohoto segmentu investovat, jednoduše sázíte na to, že zažité pořádky nastavené před stovkami let tradičními bankami, se postupně změní. A můžete se vsadit, že tomu tak skutečně bude. Online platby nebo třeba kryptoměny postupně dobývají mainstreamový svět a například společnost Allied Market Research odhaduje, že tento trh bude v dalších šesti letech růst v průměru o 30 % ročně, a to až do velikosti 12,06 bilionu dolarů. To je opravdu velký koláč!

Umělá inteligence

Opět asi netřeba vysvětlovat, proč právě tento segment. Umělá inteligence může významně ovlivnit život i práci člověka, a to v té nejpozitivnější podobě. A nejsou to jen nějací zvláštně vypadající roboti v továrně, ale zejména neviditelní roboti v našich počítačích, kteří si dokáží poradit s obrovským množstvím dat a s těmi dál logicky pracovat. Firmy jako $NVDA-2.0% nebo $PLTR+0.5% budou patřit mezi ty, kterým tenhle trh o objemu přes 300 miliard dolarů přinese zajímavé tržby.

Virtuální realita

Virtuální realita byla dlouhá léta jen takovou okrajovou zábavou vyskytující se v různých zábavních centrech nebo výzkumných střediscích. S nástupem pandemie covidu však tento segment začal nabírat na vážnosti. Nemožnost osobního setkávání tak měla za výsledek například online eventy či firemní meetingy v prostoru metaverse. Stačí si nasadit speciální brýle a rázem jste na jednom místě se svým týmem nebo sledujete zajímavého řečníka. Podle Research and Markets bude mít tento trh do roku 2030 velikost kolem 1,27 bilionu dolarů a firmy jako $FB+0.5% či $VUZI-5.3% jsou připraveny toho naplno využít.

Tohle samozřejmě není investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @drakostonks má karmu 315 a je členem této skupiny od 22/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

K té virtuální realitě jsem se ještě nedostala, ale mám to určitě v plánu 😄

Fintech je jasná věc, mám v tom 30 % portfolia 👍

Sazim na všechny tři, takže v pořádku 😎

🧐🧐🧐