S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Vodík může být palivem budoucnosti, investujte proto do těchto 3 akcií

Vodík může být jedním z nejslibnějších zdrojů čistého paliva pro svět budoucnosti s nulovými emisemi. Jednoho dne by mohl jakožto zdroj energie ovládnout i těžký průmysl. A ty vysoké výrobní náklady, kvůli kterým se od něj již několikrát upustilo? Ty se rychle mění. Tak rychle, že se k němu zase kvapem hromada ambiciózních firem vrací. Vodík se řítí směrem k trhu, jež by mohl mít hodnotu až 11 bilionů dolarů.

Vodík jako palivo budoucnosti?

Očekává se, že tržní potenciál čpavku, nejnovější zářivé hvězdy téhle vodíkové hry, sám o sobě vydá na sympatických 80 miliard dolarů. Tyto dva zdroje jdou navíc ruku v ruce a společně by mohly zcela narušit energetický průmysl.

Mohly by dokonce zastínit lithium... a to o celé megawatty!

Lithium možná nebude schopno poskytnout dostatek energie pro podporu přechodu těžkého průmyslu na čisté a udržitelné zdroje energie. Takže nyní, když humbuk opadá a ukazuje se skutečná realita, přichází velmi zajímavá chvíle, kdy má vodíková ekonomika šanci vychýlit misky vah ve prospěch atraktivních příležitostí pro investory.

Celé země a průmyslová odvětví dnes investují peníze do vodíkových technologií, což z něj s přehledem může stvořit celosvětově obchodovaný zdroj energie. Již nyní je ostatně pravidelně častován přízviskem "palivo budoucnosti". Ale mohl by být mnohem víc než to: Co takhle jeden ze základů příštího komoditního supercyklu?

Máte-li na vodík rovněž pozitivní náhled, tyto tři společnosti mají dobrou pozici, aby investorům poskytly expozici vůči naší palivové budoucnosti, která se bude točit okolo chemické značky H:

Cummins Inc $CMI-0.2% 

Existuje dobrý důvod, proč byste v této oblasti Cummins rozhodně neměli přehlížet: Zatímco PlugPower $PLUG-1.2%, která se zaměřuje čistě na vodíkové technologie, dělala na začátku roku investorům radost a od jara je neuvěřitelně trápí, společnost Cummins je rozmanitější a také mnohem stabilnější. Tvrdě se vrhá na vodík, ale dělá také spoustu dalších zajímavých věcí, aby zároveň udržela při životě dieselový motor.

Je to ideální akcie pro přechod na novou energetiku, protože stojí zároveň na obou stranách barikády, která by však neměla být vůbec vnímána jako barikáda. Jde o tržní přechod, kterým Cummins prochází velmi dobře.

Na jedné straně společnost - největší výrobce vysokozátěžových motorů - pracuje na nových technologiích, které mají snížit emise vozidel s vnitřním spalováním, protože jakékoli předpisy pro nákladní vozidla s nulovými emisemi jsou ještě desítky let vzdálené.

Současně Cummins plánuje ve spolupráci se společností Iberdrola $IBE  postavit ve Španělsku jeden z největších elektrolyzérů na výrobu ekologického vodíku na světě. Zařízení bude stát 50 milionů eur a bude vyrábět přibližně 500 megawattů polymerních elektrolytických membránových elektrolyzérů ročně s potenciálem dosáhnout produkce až 1 000 MW ročně. Očekává se, že bude v provozu již v roce 2023.

Společnost Cummins má tedy svůj byznys rozjetý zároveň jak v současnosti, tak v budoucnosti, což činí její rozvahu a čtvrtletní výkazy zisků pro investory atraktivnějšími a méně rizikovějšími.

https://twitter.com/Cummins/status/1459260781158092800

AmmPower Corp. (OTC: AMMPF)

AmmPower je relativně neznámá společnost, která doufá, že se proslaví jako průkopník v oblasti vodíku, konkrétně čpavku. Ten má až 9x větší energetickou kapacitu než lithium-iontové baterie a 1,8x vyšší energetickou hustotu než kapalný vodík. Díky zelenému čpavku plánuje společnost AmmPower vyvinout technologii, která by mohla narušit průmyslový svět a zároveň pomoci vyřešit naše problémy s dopravou vodíku.

Společnost se může pochlubit tím, že v jejím čele stojí bývalý inženýr NASA a její vědecký tým má za sebou řadu solidních výsledků. Společnost AmmPower chce vyvinout novou, patentovatelnou technologii výroby zeleného čpavku. Zelená technologie AmmPower, kterou plánuje vyvinout, bude navíc ekonomicky konkurenceschopná, 100% udržitelná a škálovatelná.

Ammpower plánuje vybudovat modulární, škálovatelné a stohovatelné ekologické jednotky na výrobu čpavku, které by mohly být dostatečně flexibilní na to, aby vyhovovaly široké škále zákazníků od jednotlivých organizací, zemědělců, provozovatelů námořních plavidel, velkých námořních přístavů a distribučních center.

Čpavek lze použít v lodích, strojích, dokonce i ve vlacích a letadlech. V současné době již čpavek přijímá více než 120 světových přístavů. A na nové projekty se vynakládají miliardy. Vodíkové/čpavkové tankery nejsou rovněž žádnou vzdálenou hudbou budoucnosti. První už se chystají na plavbu a není to jen jeden z té hromady energetických vývojových trendů, které se teprve mohou - jednou, možná, snad - uskutečnit. Tenhle už se děje.

Podle některých zpráv se očekává, že celosvětový trh s čpavkem dosáhne do roku 2027 nejméně 70 miliard USD, dle jiných dokonce 80 miliard USD. Rýsuje se tak obrovský trh, a pokud společnost AmmPower (OTC:AMMPF) úspěšně rozvine svou technologii, může usilovat o tři obrovské tržní cíle: průmysl hnojiv, průmysl paliv a odvětví dopravy. 

https://twitter.com/amm_power/status/1425133379943501825

Hyundai Motors $HYUD $HYU 

Proč Hyundai? Ano, nejde o čistokrevnou vodíkovou akcii. Ale pouští se na poli vodíků do velmi sympatických projektů.

Hyundai bere výzvu v oblasti vodíkových nákladních vozidel vážně. Spolupráce Hyundai HHM se švýcarskou vodíkovou společností H2 Energy se ukázala být nejpokročilejším projektem na světě v oblasti vodíkových palivových nákladních vozidel.

Daimler, Volvo nebo Iveco mají také v plánu projekty společně s H2, ale Hyundai má před nimi již dnes díky své rychlosti citelný náskok. Značka (a její sesterská společnost Kia) se také zavázaly, že do roku 2025 investují 7,4 miliardy dolarů do výroby elektromobilů v USA a v roce 2022 zahájí výrobu ve svém závodě v Alabamě.

https://twitter.com/bertrandpiccard/status/1470439041640411141

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @drakostonks má karmu 345 a je členem této skupiny od 22/04/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Nejsou někde k dispozici výkazy $AMMPF?

Ak by mal niekto nepoznal a mal záujem nech si cekne $PHE 😉

Partner

Že bych zase zabrouzdal do penny stocks a mrknul na to Ammpower? 😅

A co s tím $PLUG-1.2%, mám to snad prodat?

Souhlas, vodík má před sebou slibnou budoucnost 👍

Další skvělý text! 🙏