S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Průzkumy odhalily krutou pravdu. Elon Musk je nevíce nenáviděná osoba ve světě kryptoměn

Impulzivní tweety Elona Muska, jeho vrtkavý postoj k Bitcoinu $BTC/USD a někdy velmi kontroverzní názory poškozují jeho pověst mezi fanoušky Tesly a kryptoměn. Musk se přitom blíží hranici 70 milionů sledujících na platformě Twitter $TWTR a mnozí by oponovali, že jeho popularita roste. Přesto odhalila nedávná studie na sociálních sítích krutou pravdu, která poskytuje unikátní pohled na popularitu nejbohatšího muže planety.  


Podle údajů společnosti Awario zabývající se analýzou sentimentu, se "pozitivní až negativní sentiment" tweetů o Muskovi v prudce snížil poté, co miliardář začal kritizovat Bitcoin a před pár měsíci oznámil, že Tesla $TSLA-1.1% jej již nebude přijímat jako platidlo.

https://twitter.com/elonmusk/status/1392602041025843203  

Muskovy tweety byly považovány za hlavní sílu, která v té době způsobila pád Bitcoinu z jeho rekordního maxima a ztrátu více než 30 % dolarové hodnoty během jediného týdne.

Musk je obecně považován za poměrně manipulátora trhu, což se na jeho tweetech v průběhu let názorně ukázalo. Pokud byste se chtěli podívat na všechny tweety, které v minulosti ovlivnily cenu akcií nebo kryptoměn, přidával jsem na to před pár dny samostatný příspěvek. Muskův Efekt: 15 tweetů Elona Muska, které zmanipulovaly trh

Další názornou ukázku toho, jak manipulativní dokáže Musk být, popsal ve svém příspěvku Elon Musk je obviňován z geniálního triku, kterým chtěl zabránit propadu akcií Tesla zase @marekskacel

Nálada na internetu se měří podle počtu tweetů ve prospěch Muska ve srovnání s těmi, které jsou proti němu. Společnost Awario algoritmicky sledovala každý nový tweet zveřejněný o Muskovi na základě měření určitých klíčových slov.

Ještě v lednu byl počet tweetů ve prospěch a v neprospěch generálního ředitele společnosti Tesla přibližně stejný. O čtyři měsíce později tento poměr klesl o 25 procent, což je nejnižší hodnota od října 2020, kdy Awario s projektem začalo.

Od května byly podle Awario zhruba dvě třetiny tweetů o Muskovi "neutrálně sentimentální". Ze zbytku bylo 14,9 procenta pozitivních, zatímco 19,2 procenta negativních.

"Elon Musk je nejnenáviděnější osobou v kryptosvětě," napsal například 16. května na Twitteru Fabri Lemus, kryptoinvestor se 530 000 sledujícími. "Elon Musk je nejnenáviděnější osobou v kryptosvětě. Zasloužil si to."

https://twitter.com/FabriLemus7/status/1394021302797750273 

Někteří investoři do společnosti Tesla $TSLA-1.1% se obávají, že Muskova pošramocená pověst by se mohla podepsat na jeho skutečném podnikání, společnosti Tesla, jejíž cena akcií po sedminásobném růstu v roce 2020 nabrala později v roce 2021 zase růstovou dynamiku a dokonce v září překonala hranici valuace 1 bilionu dolarů.

$TSLA-1.1% graf ze září 2021 po překonání lednového ATH 

"Elon se pouští do oblasti, která možná není tím nejlepším prohlášením, protože faktem je, že Bitcoin je budoucností digitálních měn, je jejím kořenem," řekl pro změnu v nedávném rozhovoru pro Yahoo Finance Ross Gerber, dlouholetý investor do společnosti Tesla $TSLA-1.1% a generální ředitel společnosti Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management. "Myslím si ale, že je to velmi nebezpečná oblast, do které se Elon pouští, když způsobuje lidem ztráty... a obrací to lidi proti němu a nakonec i proti Tesle."

https://www.youtube.com/watch?v=YsMEu9VT2g8 

Elona Muska obdivuji, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem kvůli jeho tweetům nikdy nepřišel o výrazné části mnoha pozic v mém portfoliu 😅. Výsledky studie mě však rozhodně překvapily a nečekal bych, že k němu bude komunita chovat až takovou nenávist. A jak to máte vy, přišli jste už kvůli Muskovi o něco?

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

👍

Ach jo, o Elonovi mi ani nemluvte 😐

Ano přišel a o dost 😂 Ale zase to vynahradila $TSLA-1.1% akcie 😁