S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Boeing překvapil akcionáře, nový kontroverzní projekt totiž vznikne v metaverse

Společnost Boeing se poslední dva roky potýkala s turbulencemi a její problémy bohužel nadále pokračují. Přesto se firma rozhodla vyzkoušet tentokrát něco nového, co by mohlo nejen zlepšit její momentálně mizivou situaci, ale i dlouhodobě překopat celý její obchodní model... 


V továrně budoucnosti společnosti Boeing Co. $BA+0.5% budou totiž trojrozměrné konstrukční návrhy propojeny s roboty, kteří spolu budou moci komunikovat, a mechanici z celého světa budou propojeni pomocí náhlavních souprav HoloLens za 3 500 dolarů od společnosti Microsoft Corp $MSFT+2.2%.

https://twitter.com/AimforProfit/status/1471852037855924231  

Jde o ukázku nové ambiciózní strategie společnosti Boeing, jejímž cílem je sjednotit rozsáhlé konstrukční, výrobní a letecké služby do jediného digitálního ekosystému - a to již za dva roky 🤔.


Kritici říkají, že Boeing $BA+0.5% opakovaně učinil podobné odvážné sliby ohledně digitální revoluce se smíšenými výsledky. Experti však tvrdí, že cíle v oblasti zvyšování kvality a bezpečnosti nabyly na naléhavosti a významu, protože společnost čelí mnoha hrozbám.

Výrobce letadel vstupuje do roku 2022 s bojem o znovuzískání své inženýrské dominance po krizi s letounem 737 MAX a zároveň s položením základů pro budoucí program letadel v příštím desetiletí - hazard v hodnotě 15 miliard dolarů 😬. Jejím cílem je také zabránit budoucím výrobním problémům, jako jsou konstrukční závady, které v uplynulém roce zmařily její letoun 787 Dreamliner.

https://twitter.com/HonkHase/status/1303563246159515648 

 "Jde o posílení inženýrství," řekl hlavní inženýr Boeingu Greg Hyslop ve svém prvním rozhovoru po téměř dvou letech. "Mluvíme o změně způsobu práce v celé společnosti."

Po letech divokého soupeření na trhu otevřela potřeba plnit přeplněné zakázky novou frontu ve válce Boeingu s evropským Airbusem $EADSF, tentokrát v továrních halách. Šéf Airbusu Guillaume Faury slíbil, že "vymyslí nové výrobní systémy a využije sílu dat" k optimalizaci svého průmyslového systému.

Dosavadní přístup Boeingu $BA+0.5% se vyznačoval spíše postupnými pokroky v rámci konkrétních programů proudových letadel nebo nástrojů než systémovým přepracováním, které charakterizuje dnešní Hyslopův tlak.

Současný tlak obou leteckých gigantů je symbolem digitální revoluce, která probíhá celosvětově, protože automobilky jako Ford Motor $F-0.5% a společnosti působící v oblasti sociálních médií, jako je mateřská společnost Facebooku Meta $FB+0.5%, přesouvají práci a zábavu do pohlcujícího virtuálního světa, kterému se říká metaverse.

Jak tedy metaverze, sdílený digitální prostor často využívající virtuální nebo rozšířenou realitu a přístupný přes internet - funguje v letectví 🤔? Digitální makety (projekce) jsou podpořeny takzvanou "digitální nití", která spojuje všechny informace o letadle od jeho počátků - od požadavků leteckých společností přes miliony dílů až po tisíce stran certifikačních dokumentů - sahajících hluboko do historie dodavatelského řetězce.

Přepracování zastaralých papírových postupů by mohlo přinést výraznou změnu. Více než 70 % problémů s kvalitou ve společnosti Boeing $BA+0.5% má totiž původ v nějakém druhu konstrukčního problému. Tento nový projekt má tak do budoucna potenciál zabránit jakýmkoliv vadám, ke kterým u $BA+0.5% letadel mohlo v budoucnu dojít...

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Myslím, že si Boeing $BA+0.5% další kontroverzi už dovolit nemůže 😅

$BA+0.5% rozhodně ví co dělá 😄, tohle by mohl jednou být naprostý game-changer

Víc takových textů!