S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Dividendové akcie AT&T jsou nejlevnější za posledních 18 let. Podle analytiků možná ne na dlouho

Společnost AT&T je silnou dividendovou akcií, která investorům přináší solidní dividendu již více něž posledních 30 let. Do historie se tak navždy zapsala jako protiinflační aktivum, které by nemělo chybět v portfoliu téměř žádného dividendového investora. Akcie společnosti byly však v posledních několika letech značně potrestány a dnes se nachází na nejvýhodnější ceně za posledních zhruba 18 let. Otázkou však zůstává...vyplatí se koupit?   

Když společnost AT&T $T-0.2% oznámila, že oddělí své aktivum HBO, investoři se automaticky hromadně zbavovali akcií. Akcie $T-0.2% se tak v první polovině roku držely na hranici 30 dolarů. V druhé polovině roku trhy potrestaly investory, kteří akcie drželi a to významným propadem. 

https://twitter.com/hodlercapital/status/1394369590411632642 

Ředitel komunikací společnosti Jeff McElfresh však nedávno vystoupil na konferenci společnosti Wells Fargo $WFC-2.0%. Ve své prezentaci uvedl, že společnost AT&T $T-0.2% zaznamenala nejlepší růst počtu předplatitelů za posledních pět čtvrtletí, což je i nejlepší výsledek za posledních deset let. 

Tři klíčové prvky společnosti $T-0.2% - zjednodušené plány a cílený přístup k dílčím segmentům, lepší zákaznická zkušenost a výkonnost sítě - vedou ke snížení problémů a zvýšení celoživotní hodnoty zákazníků.

Kromě toho by 5G od svého zavedení nabídlo zákazníkům vynikající kvalitu a rychlost služeb. U firemních zákazníků roste poptávka po privátních podnikových sítích 5G. Firmy si uvědomují, že potřebují vyšší výkon, než jaký nabízejí sítě WiFi.

Společnost AT&T $T-0.2% buduje software a infrastrukturu, které těmto potřebám vyhovují. Podle generálního ředitele Johna Stankeyho má společnost na tomto konkurenčním trhu opravdu dobrou pozici. 

Společnost AT&T $T-0.2% vydala konzervativní výhled na příští rok. Očekává utlumené hrubé přírůstky na trhu. Navzdory zpomalujícímu se růstu počtu uživatelů je průměrný výnos na uživatele velmi stabilní.


Katalyzátory růstu

V roce 2022 nemá AT&T $T-0.2% mnoho rozptylujících faktorů pro snižování nákladů. V první polovině roku dokončí fúzi HBO Max/Discovery. Poté se management zaměří na to, aby AT&T posunul už konečně pořádně kupředu. Například získá dostatek hotovosti z prodeje akcií na splacení současného dluhového zatížení.

https://twitter.com/ChrisVillareal1/status/1394252300525334528 

Velký dluh AT&T $T-0.2% je jako kotva, která drží akcie zpátky. Inflace v listopadu vzrostla na 6,8 %. Federální rezervní systém USA je nyní pozadu s plněním svého mandátu stabilní inflace. V příštím roce může v panice náhle zvýšit sazby. Než se tak stane, musí AT&T snížit svůj dluh, aby snížila své úrokové náklady.

Společnost využije svou distribuci na podnikových i spotřebitelských trzích, aby podpořila růst. Má vynikající síť, jejíž ceny může stanovit na nižší úrovni než konkurence. Při ceně akcií, která nebyla zaznamenána více než 18 let, se AT&T $T-0.2% akcie podle mě nachází ve opravdu výhodné nabídce. 

Hodnotoví investoři, kteří hledají stabilní vysoké výplaty dividend, se budou do akcií $T-0.2% v budoucnu definitivně hrnout. Podle mě byste tak měli zvážit nákup a akumulaci akcií na současných úrovních. Sleva nemusí trvat dlouho, protože by mohla prudce vzrůst před rozdělením HBO/Discovery.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

Autor @emil333 má karmu 1264 a je členem této skupiny od 16/08/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

No vypadá to tak že v budúcom roku budú znižovať dividendu tak  neviem možno pojde cena ešte dole. To možno radšej kúpiť Verizon ak by ešte klesol k 50 dolárom.

chcou zaplatit svůj dluh úpisem nových akcií? Jakože protože jsme se zadlužili tak to teď budou muset zaplatit investoři? jejich dluh je něco přes 20$ na akcii, když je současná cena akcie něco přes 20$ tak to znamená že počet akcií oni zdvojnásobí, tzn. to, že je T nejlevnější za já nevím jak dlouho neznamená nic, protože když jste kdysi kupovali top nějakých 40$ za akcii, tak jste kupovali stejnou část podniku jaká bude brzy rovná dvoum akciím což znamená každá akcie za 20$, rozumná cena akcie byla tenkrát něco přes 30$, tzn. očekávám pokles k 15$ za akcii.

Sypu to tam hlava nehlava

haha, dobře děláte 😄

$T-0.2% je luxusní záležitost!

yess 😁 to tedy opravdu je

$T-0.2% 🚀

Neví někdo jak je to s tím rozdělením společnosti? Někde jsem četl, že akcionáři $T-0.2%  by měli dostat nějaký podíl akcií nově vzniklé společnosti z odštěpení HBO k Discovery, ale nevím v jakém poměru nebo tak 😁

Super, díky moc.

Partner

Na $T-0.2% uz si brousím zuby nějaký ten pátek 😅

$T-0.2% nevím...četl jsem kolik je bude ta akvizice stát a moc dobře to teda nevypada 😅

Analýzy na Buliosu jsou top 👌