S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

NIO čeká tvrdý pád až k nule, pokud dojde k této jedné věci

Čínská společnost Nio sice nadále zaznamenává silnou poptávku po svých luxusních elektrických SUV, rozšiřuje svou řadu elektromobilů a inovuje své baterie, přesto přetrvávají problémy, které by mohly rozhodnout o konečném pádu akcií firmy. Problémy tak zásadní, že donutily investory po celém světě se akcií $NIO+8.7% zbavit a raději se přesunout k bezpečnější a silnější konkurenci.   


Potenciální nebezpečí se objevilo u akcií společnosti $NIO+8.7%. Proto my dnes společně prozkoumáme, co je obecně hnacím motorem akcií $NIO+8.7% a co by mohlo investory čekat do budoucna. 

Pokud bída miluje společnost, nejsou akcionáři Nio tento měsíc zdaleka sami 😅. Inflace a obavy spojené s koronavirem obzvláště tvrdě dopadají na růstové akcie všeho druhu.

Od metaverse Matterport  $MTTRY, přes cloudové firmy jako Cloudflare $NET+1.4% nebo elektromobilní kolegy Nio, Tesla $TSLA-1.1% a Lucid Group $LCID+0.4%, medvědí oběti jsou prostě všude kam se podíváme...

Na Nio samozřejmě doléhá další břemeno, a to, že se jedná o čínskou akcii 😬. V těchto dnech se objevily pokračující geopolitické hrozby vyřazení z burzy. Ve skutečnosti ve čtvrtek během rozhovoru pro CNBC například jeden z hostů varoval, že "většina" čínských akcií bude z amerických burz odstraněna. Na Twitteru $TWTR najdeme podobných varování mraky:

https://twitter.com/ShantanuGuhaRay/status/1470754945469083652 

Od Alibaby $BABA+0.6% po Didi Global $DIDI nebo Xpeng $XPEV+10.7%, to byl opravdu mizerný prosinec, který si pamatují i mnozí jiní investoři než jen akcionáři akcií $NIO+8.7%. Jen se podívejte na následující graf:

Zdroj: Bloomberg 

Všechny akcie, i ty nejlepší z nejlepších pravidelně procházejí medvědími cykly, než si zaslouží čerstvé vyšší pozice. A vše nasvědčuje tomu, že právě k tomu u akcií NIO nadále dochází.

Od lednového vrcholu na historickém maximu si akcie Nio $NIO+8.7% připravily dvoufázovou korekci. Nešťastná základna ve tvaru poháru v první polovině roku 2020 se přetvořila do většího potenciálního korekčního obrazce ve tvaru písmene "W" nebo dvojitého dna.

$NIO+8.7%

Osobně jsem se akcií $NIO+8.7% již zbavil a doporučil bych to většině ostatním investorům. Nio akcie nejsou jednoduše stabilní a potenciální vyřazení z americké burzy by mohlo mít katastrofální dopad na chod firmy.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Článek jsem nečetl, ale ten titulek je strašně trapný clickbait.

Bulios ?kde vy někdy chodíte  na takové neaktuální 💩😀

přijde vám delistování vážně až tak nemožné? 🤔

$NIO+8.7%  to the moon 🚀

Nebál bych se toho 😎

Taky jsem přikoupil. V tuto chvíli nevidím důvod NIO vyškrtnout z NASDAQ, až se to bude řešit, akcie prodám. Jinak této společnosti věřím a má potenciál.

také by mohli odejít sami 😅

Klasický FUD, a aj keby sa to stalo, spoločnosť nezanikne, môžete ju obchodovať na iných burzách, napr v Nemecku. Americké burzy by tým tiež utrpeli, takže si myslím, že to nie je ani v ich záujme. Uvidíme, čas ukáže

haha a já zrovna minulý týden přikoupil 😂

To já také 🤣

👍👍👍

bohužel nesouhlasím, tohle se prostě nestane

Presne tak