S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Do světa metaverse se pouští také čínský gigant Alibaba, jak zareagují akcie?

Elon Musk sice říká, že metaverse ja zatím jen marketingový buzzword, ale realita je taková, že čím dál více věhlasných firem se do tohoto světa přesouvá. Nejnovějším přírůstkem je ecommerce gigant Alibaba, který vytvořil novou metaverse divizi.

Alibaba vstupuje do světa metaverse.

Alibaba $BABA+2.1% Group Holding by se mohla stát nejnovější globální značkou, která naskočí na vlnu metaversa. Čínská nadnárodní technologická společnost údajně založila novou herní jednotku, která má prozkoumat potenciál metaverse her. Tento krok přichází jen sotva měsíc poté, co společnost během každoročního nákupního festivalu Singles' Day zahájila "výstavu metaverza".

Nová herní jednotka s názvem "Yuanjing Shengsheng" neboli "元宇宙" v čínštině znamená "bývalý vesmír". Pravděpodobně odráží záměr společnosti Alibaba vstoupit do metaverza.

Společnost Yuanjing Shengsheng sídlí v Pekingské oblasti ekonomicko-technologického rozvoje a je odnoží společnosti Alibaba, která se zabývá rizikovým kapitálem - Ali Venture Capital Co., Ltd. Mluvčí nové jednotky poskytl poměrně stručný popis společnosti Yuanjing Shengsheng, v němž uvedl, že "naše podnikání souvisí s metaverzemi", aniž by uvedl další podrobnosti.

https://twitter.com/AlibabaGroup/status/1471852374667177985

Prostor metaverza se rychle mění v hřiště pro institucionální hráče. V říjnu společnost Facebook $FB+0.5%  učinila odvážný krok a změnila svůj název na Meta Platforms Inc. Ještě předtím se společnost Tencent Holdings $TCEHY , která v současnosti ovládá největší světový videoherní byznys podle tržeb, stala v roce 2019 čínským distributorem metaverza sandboxové hry Roblox $RBLX+0.4% . V září čínský technologický gigant podal téměř 100 ochranných známek souvisejících s metaverzemi, včetně "Kings Metaverse", "QQ Metaverse" a "QQ Music Metaverse".

Společnost Alibaba rovněž podnikla kroky, aby se v této rychle rostoucí oblasti prosadila. Společnost podala ochranné známky jako "DingDing Metaverse", "Taobao Metaverse" a "Ali Metaverse". Spolupracovala také s několika domácími a mezinárodními značkami, jako je Burberry, na zahájení své "Metaverse Art Exhibition" pro každoroční nákupní festival Singles' Day.

Mezitím společnost Baidu $BIDU-1.8% , další čínský technologický gigant, uvedla svůj první metaverzální produkt známý jako Země naděje teprve minulý týden. Tento produkt je virtuální 3D prostor, který bude fungovat jako online interakční centrum pro vlastní konferenci vývojářů umělé inteligence.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$BABA+2.1% by měla už konečně pořádně růst 😁

Souhlas, taky už na to čekám docela dlouho 😅

Bullish $BABA+2.1% !