S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Loopring: Další kryptoměnová hvězda s tisíciprocentním zhodnocením?

165 tisíc sledujících na Twitteru, 85 tisíc členů komunity na Redditu a 22 tisíc diskutujících na Discordu, to jsou hlavní důkazy rostoucí oblíbenosti kryptoměny s názvem Loopring. Že jste o ní ještě neslyšeli? Tak byste to měli velmi rychle napravit, protože podle mnohých může být tahle kryptoměna hvězdou roku 2022.

Loopring.

Jaký problém Loopring řeší?

Příběh Loopringu $LRC/USD  začíná u Etherea $ETH/USD. Na rozdíl od blockchainu Bitcoinu $BTC/USD , který produkuje pouze stejnojmennou kryptoměnu, je blockchain Etherea univerzální. Tuto flexibilitu získal díky chytrým kontraktům, což jsou počítačové programy uložené v blockchainu. 

Chytré kontrakty Etherea v podstatě vytvořily nový finanční svět, ale bez bank, burz a tvůrců trhu. Bohužel, blockchainová síť Ethereum ještě není hotovým projektem. V současné době prochází přechodem z Proof-of-Work na Proof-of-Stake konsensus, který se nazývá Beacon Chain. Ten by se měl ukázat jako efektivnější a cenově dostupnější. Tím se dostáváme k největšímu problému Etherea při tomto přechodu - obrovským transakčním poplatkům (tzv. ETH gas fee) i za tak jednoduché transakce, jako je převod altcoinů z jedné kryptopeněženky do druhé, natož za ty složitější, jako je výměna tokenů na DEXech.

Pro představu, jak neúměrně drahé tyto transakční poplatky jsou, aktuální průměrný transakční poplatek Etherea je 0,0063 ETH (25,1 USD). Naproti tomu konkurent Etherea, blockchain Solana, nabízí průměrný poplatek 0,00025 USD za transakci.

Možná si teď říkáte, proč by tedy někdo používal Ethereum a co to má společného s Loopringem? Jde o to, že Ethereum má k dispozici největší počet vývojářů a DApps. A všichni očekávají, že přechod na Ethereum 2.0 bude dokončen někdy v roce 2022. Do té doby je tu Loopring, aby zmírnil omezení spojená s poplatky.

https://twitter.com/loopringorg/status/1471908071572180998

Úloha Loopringu při zlepšování zkušeností s Ethereem

Zatímco "blockchainová dálnice" Ethereum je přetížená, společnost Loopring vstoupila do hry, aby nad ní poskytla jakési lešení a vybudovala něco, co je obdobou jednokolejky, tzv. řešení škálovatelnosti na 2. vrstvě. Konkrétně Loopring je zero-knowledge rollup, zkráceně zkRollup. Co to přesně znamená?

Řekněme, že nějaká organizace vyžaduje, abyste prokázali svou totožnost, ale bez toho, abyste jí prozradili své soukromé údaje. Kryptografická metoda zkRollup to umožňuje, odtud název zero-knowledge. ZkRollup, jako je Loopring, navíc výrazně zvyšuje rychlost převodů tím, že spojuje stovky transakcí do jediné. Ta je pak vrácena do hlavního řetězce Etherea (vrstva 1).

Vypůjčíme-li si předchozí metaforu, znamená to, že přetížená dálnice Etherea je stále méně přetížená, protože auta jezdí na vyvýšenou rampu (vrstva 2) nad dálnicí na jednokolejný systém. Tím se zase vše zrychluje a vynakládá se méně benzínu (transakčních poplatků).

https://www.youtube.com/watch?v=x7v5mT928yE

Decentralizovaná směnárna Loopring

Vzhledem k tomu, že Loopring podporuje jak automatické tvůrce trhu (AMM), tak knihy příkazů, může být protokol Loopringu používán jak centralizovanými, tak decentralizovanými burzami. Proto se takovým platformám také říká agnostické, díky čemuž je Loopring snadno integrovatelný do platforem chytrých kontraktů.

Stručně řečeno, Loopring vytváří to nejlepší z obou světů, hybridní burzu, která kombinuje centralizované párování objednávek a decentralizované vypořádání objednávek.

V praxi to znamená, že můžete získat náskok v obchodování s kryptoměnami. Co když máte například zájem o minci, která není dostupná na hlavních burzách? Jak všichni víme, jakmile se na ně dostanou, mají tendenci vyskočit jejich ceny nebývale vysoko. S peněženkou MetaMask, připojenou k aplikaci Loopring Layer 2, se nyní můžete stát včasným zájemcem o takové mince, ale bez odčerpávání vašich prostředků na transakčních poplatcích.

https://twitter.com/loopringorg/status/1469082895591612422

Kdo a kdy vytvořil Loopring?

Hlavním vývojářem Loopringu a generálním ředitelem Loopring Foundation je Daniel Wang, který sídlí v Šanghaji. Vystudoval informatiku v Číně i v USA a dříve pracoval jako vedoucí softwarový inženýr ve společnosti Boston Scientific. Jeho významným čínským projektem byla platforma pro elektronické obchodování JD.com, kde působil jako ředitel inženýrství, reklamy a vyhledávání.

V srpnu 2017 Wang odhalil projekt Loopring prostřednictvím primární nabídky mincí (ICO), přičemž získal ETH v hodnotě 45 milionů dolarů.

Výkonnost tokenu LRC

Token LRC společnosti Loopring slouží k úhradě poplatků při výměně tokenů, z nichž část připadá vývojářům. Kvůli zvěstem o tom, že Loopring spolupracuje s dobře známou firmou GameStop $GME+6.2% na novém NFT tržišti, hodnota tokenu LRC od konce října vyskočila o více než 400 %. Ze své ATH (all-time-high) ceny 3,6 USD z 10. listopadu však klesl na současnou úroveň 2,12 USD. Někteří investoři a fanoušci věří, že cena jedné mince LRC by se časem mohla dostat i na 20 až 30 USD.

K dispozici je maximálně 1 374 513 896 mincí LRC, což znamená, že nebudou vydány žádné nové mince - což je dobré znamení pro její cenu, protože omezení vytváří nedostatek a nedostatek vytváří zhodnocení ceny LRC.

Vzhledem k hodnotné užitečnosti Loopringu a skutečnosti, že Ethereum je ještě daleko od dokončení svého upgradu, je pravděpodobné, že LRC je připraven prorazit své předchozí ATH.

Tohle samozřejmě není investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Myslím si, že tým kolem Etherea nespí a neustále pracuji na tom aby se Ethereum udrželo tam kde je a jeste zvýšilo - stejně jako se třeba cardanu předpovídala raketová budoucnost tak nic moc z toho - tím samozřejmě neříkám ze se na tom nedá vydelat ale zrovna třeba Loopring smysl dává

Koupeno, díky :)

V pořádku, ale případné reklamace nepřijímám 😂

LRC LFG! 🚀🚀🚀

Opravdu je cena 20-30 dolarů reálná?

Partner

V dnešním světě je reálné všechno 😂

Musí se samozřejmě sejít spoustu věcí, ale ano, proč by ne.

Fakt obdivuji lidi co se v tom chaosu-cryptu vyznají 🤣

Partner

To držím a věřím! 😎

Pane autore, skvělý text!

Zrovna od tebe to chápu jako ironii 😅

Vůbec ne, zaujalo mě to. Samozřejmě aktuálně se snažím na krypto a BTC koukat spíš opatrně, ale tohle vypadá fajn.