S&P 500 ^GSPC 5,061.23 -1.07%
Tesla TSLA $183.83 -5.27%
Microsoft MSFT $393.52 -2.17%
Alphabet GOOG $166.06 -1.10%
Amazon AMZN $179.28 -0.93%
Nvidia NVDA $872.50 -0.58%
Apple AAPL $172.78 -0.41%
Meta META $433.56 +0.22%

Investovat v době recese rozhodně není jednoduché, ale tyhle 3 akcie by mohly pomoci

Bulios Picks
6. 11. 2022
4 min read

Přiznejme si to, rok 2022 zatím nestál za nic. Máme tu vysokou inflaci, rostoucí úrokové sazby a do toho ještě možnou recesi na cestě. Investovat do téměř čehokoliv se zdá až příliš riskantní, přesto existuje pár natolik podhodnocených a silných společností, u kterých se dnes nákupu nemusíte bát.


V nejistých časech mohou investoři chtít vlastnit společnosti, které nabízejí určitý pocit jistoty, pokud jde o peněžní toky a základní údaje o společnosti. Společnosti, na které se dnes podíváme mají významné konkurenční výhody a domníváme se, že tyto výhody jsou stabilní nebo rostou.

Věříme, že nejlepší společnosti mají předvídatelné peněžní toky a jsou vedeny manažerskými týmy, které mají za sebou historii chytrých rozhodnutí o alokaci kapitálu. Nejlepší firmy však nejsou vždy těmi nejlepšími akciemi, které lze v daném okamžiku koupit.

Důležité je také to, kolik investor zaplatí za vlastnictví firmy. Proto se zde zaměříme na 3 společností v současnosti s nejvíce podhodnocenými cenami akcií. Následující 3 se dnes obchodují za tak výhodnou cenu, že jsou rozumnými investicemi i v takto těžké době. 

Taiwan Semiconductor Manufacturing $TSM-0.3% 

Odvětví: Polovodiče
PE ratio: 13,68

Akcie největšího světového smluvního výrobce čipů se letos potýkají s problémy kvůli makroekonomické nejistotě, nízké poptávce a novým omezením USA pro obchodování s čínskými zákazníky.

Očekáváme, že krátkodobá nejistota ohledně poptávky po slévárnách se zvýší, ale myslíme si, že Taiwan Semiconductor je jako vnější příjemce cloudových služeb v dlouhodobém horizontu extrémně podhodnocen.

pravidelný růst nejen tržeb ale i čistých příjmů společnosti v posledních 5 letech

Akcie společnosti Taiwan Semiconductor se obchodují 49 % pod odhadem analytiků reálné hodnoty 93 dolarů. Jedná se o extrémně silnou společnost, pro kterou by nemělo být problém dostat se přes nedávné problémy a zase začít raketově navyšovat příjmy.

roční graf $TSM-0.3% ukazuje, jak moc se akcie firmy propadly

Comcast $CMCSA-1.9% 

Odvětví: Telekomunikační služby
PE ratio: 26,99

Růst kabelové divize společnosti Comcast se trochu zpomalil a očekáváme, že se bude mírně zpomalovat i nadále, protože stále více zákazníků využívá alternativy optických a bezdrátových sítí. Pokles akcií společnosti Comcast však naznačuje několikaletý prudký úbytek zákazníků, což rozhodně není ten případ.


Přestože společnost Comcast očekává, že v letošním roce ztratí zákazníky širokopásmového připojení, myslíme si, že investoři by se měli spíše zaměřit na schopnost společnosti generovat silné peněžní toky a udržovat solidní rozvahu navzdory přetrvávajícím protivětrům.

Akcie Comcast se dnes obchodují 31 % pod odhadem analytiků reálné hodnoty 40,58 dolarů. Akcie byly zbytečně moc potrestány potenciálními budoucími odhady, které jsou do určité míry přehnané a nakonec se nenaplní.

Masivní propad akcií $CMCSA-1.9% zpátky až na hodnoty z roku 2016

Walt Disney $DIS-0.8% 

Odvětví: Zábava
PE ratio: 57,90

Myslíme si, že společnost Walt Disney odvádí dobrou práci při transformaci svého podnikání v souvislosti s vývojem mediálního průmyslu. Přímý prodej spotřebitelům, včetně Disney+, Hulu a ESPN+, se stává motorem dlouhodobého růstu, protože firma přechází na budoucnost streamování. 

Disney se pomalu ale jistě vrací k výsledkům z před pandemického období 

Kolekce firem se značkou Disney demonstruje cenovou sílu, která posiluje ekonomický příkop společnosti, a očekáváme, že parkům se bude i nadále dařit navzdory obavám z inflace. Akcie společnosti Disney jsou v porovnání s odhadem reálné hodnoty analytiků ve výši 145 dolarů podhodnocené o zhruba 45 %.

roční graf akcií $DIS-0.8% 

Chcete začít investovat nebo nejste momentálně spokojeni se svým brokerem? Pak byste měli definitivně vyzkoušet platformu 👉 eToro, kde se můžete inspirovat u zkušených investorů, nakoupit všechny 3 akcie zmíněné v dnešním příspěvku a navíc 100% bez poplatků.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.