S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Nende aktsiatega teenite garanteeritult palju raha, ütleb tuntud miljardär-investor

Mart Poom
13. 11. 2022
4 min read

Legendaarne ja üsna resoluutne investor Leon Cooperman on praeguse olukorra suhtes skeptiline. Sellele vaatamata usub ta mõnda tiitlit, mis tema sõnul peaks nendel rasketel aegadel silma paistma.

Leon Cooperman usub, et vaatamata halvale olukorrale on olemas atraktiivsed võimalused

Leon Cooperman on Ameerika Ühendriikide riskifondide miljardär, kes on tuntud riskifondi Omega Advisors asutajana. See fond asus Ameerika Ühendriikides New Yorgis ja hr Cooperman sulges selle 2018. aastal. Nüüd haldab investor oma varandust perekonnakontori kaudu, mis on eraettevõte, mis vastutab jõukate üksikisikute ja perekondade isikliku netovara järelevalve eest.

Tuleb märkida, et Cooperman ei ole tõesti mingi pätakas. Tema aktiivne juhtimine on saavutanud väga arvestatavaid tulemusi. Fond on alates selle loomisest kallinenud 12,4% aastas.

2022. aasta juunis CNBC-le antud intervjuus jagas Cooperman oma seisukohti aktsiaturge praegu raputava turbulentsi kohta. Ta tõi välja, et tema arvates järgneb praegune olukord mõnede ajaloo suurimate spekulatiivsete toodete, näiteks eriotstarbeliste omandamisettevõtete (SPAC) ja erinevate krüptovaluutade populaarsuse tõusule. Miljardär jagas oma arvamust, et pulli turg ei tule tõenäoliselt niipea tagasi. Tema sõnul on aktsiaturu tootlus lähitulevikus "tagasihoidlik". Ta tegi ka terava etteheite Cathie Woodile. Ta ütles, et eelmiste aastate tagajärjed, mil spekulatiivsed pealkirjad, meemiaktsiad ja ebaloogiliselt hinnatud ettevõtted õitsesid, vaevavad turgu ja eriti selliseid investoreid nagu Wood veel pikka aega.

https://www.youtube.com/watch?v=xDmpJYJP40c

Kuid samal ajal usub ta isegi praeguses olukorras tiitlitesse, mis peaksid turbulentsist ja kehvast turuolukorrast üle saama. Kõik need on muidugi ka tema portfellis. Vaatleme mõnda neist.

Alustuseks ei tule see üllatusena. Microsoft $MSFT-2.4% on üks maailma suurimaid tehnoloogiaettevõtteid. Algselt oli ta tuntud oma Windows'i operatsioonisüsteemi poolest, kuid nüüdseks on ta oma tegevust mitmekesistanud, et osaleda sellistel kuumadel turgudel ja tööstusharudes nagu tarbeelektroonika, pilvandmetöötlus ja mängud - selle kohta saate täpsemalt lugeda näiteks siit: Arbitraažimäng: Activision Blizzardi aktsia pakub nüüd kuni 32% allahindlust. Buffett investeerib, kas peaksime ka meie investeerima?

Microsoft jätkas sel suvel oma mitmekülgset lähenemist äritegevusele, kui teatas, et osaleb partnerluses, mis keskendub säästvate lennukikütuste arendamisele. Selle lähenemisviisi puhul püütakse kasutada kütuse tootmiseks süsinikdioksiidi ja taastuvenergiat. Microsofti asutaja Bill Gates on tuntud selle poolest, et püüab aidata igal võimalikul viisil. Seda eelkõige ökoloogia ja jätkusuutlikkuse valdkonnas. See samm on selle tõestuseks. Cooperman ilmselt ei vaata Microsofti keskkonnaalaseid samme nii palju, kuid talle selgelt meeldivad numbrid. Tal on siin 82 miljoni dollari suurune osalus.

Kui see on kogu sektorit hõlmav vihje, siis Cooperman ilmselt ei üllata tähelepanelikku investorit oluliselt. Energia on endiselt Coopermani number üks valik, kuid ta märkis, et ta muutub närviliseks, sest kõigile tundub, et energiaaktsiad meeldivad praegu... liiga palju. Siiski näeb ta võimalusi sellistes ettevõtetes nagu Paramount Resources $PRMRF.

Roheline graafik on sel aastal suhteliselt haruldane. Aga energiaettevõtte jaoks pole midagi üllatavat

Kuigi aktsia on palju tõusnud (nagu enamik energiaettevõtete nimesid), tundub see tema jaoks endiselt odav, ütles ta. Ettevõte suudab toota naftabarreli umbes 31 dollari eest ja müüb barrelid üle 80 dollari eest. Lisaks kasvab tootmine kahekohalise protsendiga.

Cooperman ootab ka, et ettevõte tõstaks oma dividendi 20-30 protsenti ja teataks eelseisva kasumite aruande ajal tagasiostust. " Ma ei leia selles midagi halba, " ütles Cooperman. Ta ei ole veel leidnud 😂

Cigna Corporation $CI+0.6% on üks Ameerika vanimaid tervishoiu, hüvitiste ja kindlustuse pakkujaid . Ettevõte asutati varsti pärast Ameerika revolutsiooni 1792. aastal ja praegu asub selle peakontor Bloomfieldis, Connecticutis.

Leon Coopermani perekonnakontorile kuulub 103 miljoni dollari suurune osalus Cigna Corporationis, mis tuleneb 450 000 aktsia omamisest. Arusaadavalt on tegemist sektoriga, mis on suhteliselt majanduslanguse suhtes vastupidav. USAs on kindlustused kõikjal, kuid võib eeldada, et inimesed annavad kriisiolukorras endale pigem andeks muid asju kui kindlustuse eest maksmist.

https://www.youtube.com/watch?v=DZqZIVtejtk

Mis on teiega, kas teil on mõni neist?

Kui teile meeldivad minu artiklid ja postitused, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetis leiduvatel andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.