S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Akcie Tesly čeká v roce 2022 díky této důležité dohodě růst na nová maxima

Elon Musk svým velkým výprodejem akcií Tesly během listopadu a prosince sice na chvilku znervózněl investory, což způsobilo postupný propad akcií nejhodnotnější automobilky světa, ale v posledních dnech se Muskova firma vrátila k postupnému růstu a navíc existuje minimálně jeden dobrý důvod, proč se mohou investoři těšit na další růst těchto akcií i v roce 2022.

Tesla.

Rozhodující dohoda

Je dobře známo, že výroba baterií představuje pro rychle rostoucí sektor elektromobilů řadu komplikací. Tento týden přinesl pro Teslu významný krok, když společnost oznámila dohodu s australským těžařem grafitu Syrah Resources $SYR . Syrah Resources bude společnosti Tesla dodávat grafit připravený pro výrobu baterií, který zpracovává ve svém americkém závodě v Louisianě. Akcie společnosti Tesla nejsou jediné, které na tuto zprávu reagovaly dobře.

https://twitter.com/SyrahResources/status/1473782921198596096

Obě akcie ihned rostly, přičemž akcie společnosti Tesla vystřelily rovnou o 4 % a akcie Syrah s malou kapitalizací vzrostly o neuvěřitelných 80 %. I když zisky společnosti Tesla nejsou zdaleka tak vysoké jako u jejího nového partnera, investoři by měli tuto zprávu vnímat v širším měřítku. Průmyslový gigant učinil krok, který ho posune výrazně před jeho konkurenty. Mělo by to totiž společnosti Tesla pomoci ve snaze zdolat jednu z výzev, s nimiž se v posledních letech potýkala.

Je zřejmé, že investoři považují tuto dohodu za poměrně výhodnou pro obě společnosti, a nemýlí se. Pro málo známou těžební společnost znamená možnost spolupracovat s lídrem v oblasti elektromobilů pravděpodobně jízdu na vrchol. To platí zejména v době, kdy Tesla zefektivňuje svůj proces výroby baterií.

Neméně důležitá je skutečnost, že rozhodnutí společnosti Tesla nepřichází předčasně. Před dvěma dny Electrek informoval, že nejenže hrozí celosvětový nedostatek grafitu, ale podle předpovědí by měl začít již v roce 2022. Tento materiál je pro výrobu baterií pro elektromobily klíčový. V současné době však 84 % jeho celosvětových dodávek pochází z Číny.

Nové partnerství společnosti Tesla umožní, aby zůstala dobře zásobena po celou dobu obtížného období. Zároveň však odebere část zakázek Číně, trhu, který je v poslední době vůči USA stále nepřátelštější. To platí zejména proto, že se tato země pokouší silou donutit společnosti, aby stáhly své akcie z amerických burz.

Odvětví elektromobilů možná čeká v roce 2022 pomalejší růst, ale to neznamená, že společnosti nebudou podnikat kroky k pokroku a upřednostňovat inovativní opatření. Přesně to dělá společnost Tesla. Toto partnerství jí navíc pomůže zajistit si mocenskou pozici na další roky, kdy se bude utvářet deficit grafitu.

Tohle není investiční poradenstvá, ale je to sakra bullish!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Takže neprodávat jo? 😅

Určitě ne 😃

🚀🚀🚀