S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Miliardáři ve velkém investují do těchto 2 akcií ještě před rokem 2023. Měli byste také?

Pavel Botek
23. 12. 2022
6 min read

Letošní rok nám vytvořil na trzích řadu zajímavých příležitostí, mnozí sice stále čekají na atraktivnější ceny, ale miliardáři vnímají příležitosti už nyní. Kterým společnostem věří?

Israel Englander a Stanley Druckemiller

Čeká nás v roce 2023 recese nebo něco horšího? To nikdo s přesností nedokáže říct, miliardáři však hledí na dlouhodobé cíle, což je vede k přesvědčení, že právě tyto 2 společnosti mohou z aktuálních cen dlouhodobě růst nehledě na podmínky v příštím roce.

Prvně se ale seznámíme s investory, kteří začali ve velkém investovat 👇

Kdo je Stanley Druckenmiller?

Druckenmiller je opravdový uníkat ve světě investic, jelikož doposud nikdy neměl ztrátový rok. Mnozí z vás ho jistě poznají ve spojitosti s Georgem Sorosem, se kterým ''zničili'' Bank of England svými shorty, které jim přinesly opravdový balík (okolo 1 miliardy dolarů).

Více informací o tomto tématu naleznete zde: Tenhle investor NIKDY neměl ztrátový rok. Seznamte se se Stanleym Druckenmillerem | Bulios

Kdo je Israel Englander?

Pro někoho to může být neznáme jméno, ve světě investic je však velice populární. Israel Englander založil Millennium Management v roce 1989 s 35 miliony dolarů. Nyní tato firma hedgeových fondů spravuje okolo 53 miliard dolarů. Úspěšnost jeho fondu je založena na pevných základech a kvalitě, hedgeový fond Englander používá platformu s více manažery, která poskytuje více kapitálu těm, kteří si vedou dobře, a zbavuje se obchodníků, kteří si vedou špatně.

Kterým 2 společnostem věří Israel Englander a Stanley Druckemiller?

Stanley Druckemiller - Datadog $DDOG-0.9% 

Akcie DDOG ztrácí od začátku roku -55,47%

Datadog padl do oka jednomu z nejslavnějších investorů na světě: Stanleymu Druckenmillerovi. Druckenmiller nakoupil v posledních čtvrtletích roku téměř 790 000 akcií v celkové výši 82 milionů dolarů investovaných do této platformy pro monitorování aplikací a výkonu. Datadogu věří natolik, že z něj udělal jeho devátý největší holding.

Není divu, že Datadog upoutal jeho pozornost, zatímco mnoho softwarových společností zaznamenalo pokles poptávky, zákazníci nadále kupují nástroje společnosti Datadog.

Nástroje společnosti pro monitorování výkonu aplikací jsou pro zákazníky životně důležité. Představte si, že provozujete firmu bez pochopení chování uživatelů, zkrácení prostojů aplikací a monitorování výkonu infrastruktury. To by bylo dost těžké, že? Datadog poskytuje tyto nástroje více než 22 000 zákazníkům a vzhledem k tomu, že tyto schopnosti jsou vždy potřebné, bez ohledu na ekonomické prostředí, Datadog i nadále vidí stabilní přijetí, což se líbí Druckemilerovi.

Podle společnosti Gartner je navíc Datadog lídrem v této oblasti. To je pravděpodobně způsobeno jeho velkou (a rostoucí) sadou produktů. Společnost má více než 35 nástrojů a je pravděpodobné, že další v brzké době přijdou.

Israel Englander - Okta $OKTA+1.1% 

Akcie OKTA ztrácí YTD -69.55%

Miliardář a manažer hedgeových fondů Israel Englander ve 3-4 čtvrtletí ztrojnásobil svůj podíl ve společnosti Okta a od začátku roku 2022 tak svou pozici zvýšil pětinásobně. Tato nákupní horečka je obzvláště pozoruhodná, protože cena akcií společnosti Okta se letos propadla o necelých 70%.

Okta se specializuje na odvětví kybernetické bezpečnosti známé jako správa identit a přístupu (IAM). Jeho platforma se opírá o umělou inteligenci k autentizaci uživatelů na základě kontextu, jako je zařízení, umístění a chování. Poté autorizuje uživatele na základě oprávnění, která jim udělili správci, a zajišťuje, aby k citlivým aplikacím a datům měli přístup pouze správní lidé.

V listopadu označila IT výzkumná společnost Gartner společnost Okta za lídra v oblasti správy přístupu, přičemž uvedla robustnější schopnosti produktů a větší schopnost realizace než jakýkoli jiný dodavatel, včetně technologického titána Microsoftu.

Zatímco Microsoft má jasnou motivaci směrovat zákazníky k vlastní cloudové infrastruktuře, Okta navrhla svůj software tak, aby byl kompatibilní napříč soukromými datovými centry, veřejnými cloudy a hybridními prostředími.

Kromě toho se společnost Okta zaměřuje na případy použití pracovní síly a identity zákazníků. Její platforma se integruje s více než 7 000 aplikacemi a poskytovateli IT infrastruktury, což umožňuje podnikům zabezpečit produkty od dodavatelů, jako je Salesforce nebo dokonce Microsoft. Okta však také poskytuje vývojářské nástroje, které firmám umožňují vkládat identitu do vlastního softwaru. Kolektivně její neutralita a široká užitečnost vynesly společnost Okta do popředí trhu IAM.

  • Výsledky v letošním roce nejsou hvězdné, ale co stojí za vypíchnutí je růst počtu zákazníků, kde konkrétně ve třetím čtvrtletí vzrostl počet utrácejících zákazníků o 22%.

Investoři mají dobrý důvod k optimismu. IAM je klíčovou součástí zabezpečení s nulovou důvěrou a digitální transformace učinila efektivní kybernetickou bezpečnost nutností pro prakticky každou firmu. Okta odhaduje svůj trh na 80 miliard dolarů, což je obrovská příležitost pro řadu investorů, kteří společnosti věří.

  • Co říkáte na tento výběr dvou velikánů?
  • Myslíte si, že je aktuální cena daných akcií dobrá z pohledu investice?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.